-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: prieš lupant kiaušinį

Brėkštant tik gerą žadančiam penktadienio rytui sveikinuosi su jumis iš lovos, rankose laikydama gerą puslitrį žalios arbatos. Gera, kai pagaliau Vilnių užtvindė tikri pavasariški garsai, ar ne? Beliko sulaukti spalvų.
Savaitgalio kodas: prieš lupant kiaušinį.
Savaitgalio kodas: prieš lupant kiaušinį. / „15min“ nuotr.

Norėdama aplenkti laiką sveikinu jus su Velykomis ir šįkart siūlau aktyviai praleisti penktadienio vakarą, nes šeštadienį ir sekmadienį leisime su šeima – juk taip?
Na ir, mielieji, šypsenų, daugiau šypsenų!

Apie Šveicariją

Vakar buvau kosminiame plakatų ir žurnalų parodos atidaryme galerijoje „Tulips&roses“ (siūlau tą parodą jums, nes veiks ji tik 4 dienas), o šiandien metas atiduoti duoklę Šiuolaikiniam Meno Centrui (ŠMC). Nors vadinamąjį šiuolaikinį meną aš suprantu ne visada – ŠMC dirbantys žmonės man labai patinka. Tačiau kartais toks menas labai įkvepia. Pavyzdžiui, ta instaliacija, kurioje moteris dulkių siurbliu siurbia kalnus. Matėt? Bet šįkart ŠMC ne apie kalnus, o apie Šveicariją.

Tad, šįvakar kviečiu jus į didžiausią iki šiol apžvalginę Šveicarijos meno parodą Lietuvoje „Kintančios tapatybės. (Šveicarijos) menas dabar“.

Pirmąkart ji buvo pristatyta prestižiniame Ciuricho muziejuje, Kunsthause, 2008 metų vasarą.

ŠMC bet kokiems lūkesčiams ir apribojimams iššūkį metantys kūriniai išbandys naujas sienas. Parodoje pristatomi daugiau nei 50 Šveicarijos ir kitų šalių menininkų darbai: pradedant Aleksandros Mir projektu „Šveicarija ir kitos salos“, cheminiais Pawelo Althamerio eksperimentais su savo ego, Gianni Motti asistentais be instrukcijų, Christopho Büchelio kritika institucinės tolerancijos atžvilgiu, Georgo Kellerio „nedirbančių“ pinigų banku ir baigiant vis pasikartojančiu marionetės arba antrojo „aš“ motyvu.

Paroda veiks iki gegužės 24 d., o atidarymas – šįvakar, 18 val.

Finišas

Jei esate gero elektro roko gerbėjai, nežinoti mano taip mylimų „Happyendless“ vaikinų yra nedovanotina nuodėmė. Taip pat privalu nepamiršti (užsirašykit kur nors), kad šiąnakt klube „Gravity“ grupė užbaigs savo pirmąjį koncertinį turą per Lietuvą. Jėėėė! Pernai MTV Europos apdovanojimuose geriausia Baltijos šalių grupe pripažinta trijulė nuo kovo pradžios surengė koncertus Druskininkuose, Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje.

„Negalime teigti, kad džiaugėmės, jog turas eina į pabaigą. Priešingai, groti mums patinka, todėl norisi vis daugiau ir daugiau. Kiekvienas miestas padovanojo kažką savito - vieni garsiausiai rėkė, kiti man padovanojo marškinėlius, treti prašė pasirašinėti ant nuogos krūtinės. Džiaugiamės, kad aplankome vis daugiau Lietuvos miestų, kuriuose turime vis daugiau gerbėjų. Ir tikrai nesiruošiame sustoti“, - sako „Happyendless“ balsas Saulius. Ir netikėti negali. Neateiti taip pat – dar ir dėl to, kad trijulė gros ne tik seniai mintinai išmoktus gabalus, bet ir keletą naujienų. Beje, klube jiems talkins trys gyvai grojantys muzikantai, o taip pat būrys draugų diskžokėjų – Rubenas, Pupa, Martynas M, Benua. Laukia ilga diskoteka.

Kada – nuo 22 val.

Kiek – 20-50 Lt.

Jos didenybė salsa

27-erių Federiko prieš 4 metus į Lietuvą atvyko trim mėnesiams. Liko iki dabar ir nė karto negrįžo į gimtąją Argentiną. Net atostogų!

Jaunas vyras ėmėsi lietuvius mokyti šokti salsą, subūrė 12 žmonių kolektyvą ir pavadino jį „Baltic salsa orchestra“. Federiko sako, kad orkestras didelio pelno niekada negavo, tačiau groti gyvai ir matyti kaip žmonės stengiasi šokti yra pats didžiausias viską atperkantis malonumas. Taigi to didelio malonumo vedinas „Baltic salsa orchestra“ šįvakar gyvos muzikos klube „Tamsta“ švenčia savo gimimo dieną. Jums tereikia pričiupti vieną kitą gvazdiką, patogius batelius ir ateiti į šventę. Orkestras, su Federiko priešaky, žada, kad liūdna tikrai nebus. Tikrų tikriausias salsos cunamis!

Kiek – 25 Lt.
Kada – nuo 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius