Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 12 /2014 02 13

Šeimas į Knygų mugę kvies iliustruotosios knygos iš viso pasaulio

XV Vilniaus knygų mugė nepamiršta mažųjų skaitytojų ir kviečia šeimas į įsikursiančią „Vaikų sceną“ ir kūrybinę studiją „Tu gali sukurti knygą“. Vasario 20–23 dienomis čia mažieji ir vyresnieji lankytojai bus kviečiami iš arčiau susipažinti su iliustracijos menu: atrasti gražiausias iliustruotas vaikų knygas iš viso pasaulio, susitikti su jų kūrėjais, leidėjais, dalyvauti specialiuose renginiuose, kūrybiniuose užsiėmimuose, koncertuose ir spektakliuose.
Knygos „Torčiukas ant debesėlio“ pristatymo akimirka
Knygos pristatymo akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kūrybinėje studijoje „Tu gali sukurti knygą“ 4 mugės dienas bus švenčiami Naujieji Knygų šalies metai

 

„Tara Books“ vadinama vienu iš šiandienos knygų pasaulio stebuklų. Jų knygos spausdinamos šilkografijos būdu ant rankų darbo popieriaus, jos rankomis sulankstomos, įrišamos ir numeruojamos.

Šiųmetėje programoje pristatomos leidyklos „Tara Books“ (Indija) knygos suaugusiesiems ir vaikams. Tai unikali leidykla, kuri skirtingomis užsienio kalbomis leidžia rankų darbo tiražines knygas. „Tara Books“ vadinama vienu iš šiandienos knygų pasaulio stebuklų. Jų knygos spausdinamos šilkografijos būdu ant rankų darbo popieriaus, jos rankomis sulankstomos, įrišamos ir numeruojamos. „Tara Books“ 2013 metų Tarptautinėje Bolonijos vaikų knygų mugėje pripažinta geriausia knygų vaikams leidėja Azijoje. Knygų šalies kūrybinėje studijoje lankytojai galės išvysti 10-ties ypatingų „Tara Books“ knygų ekspoziciją, o paskutiniąją knygų mugės dieną – jas įsigyti.

Be galo laukiamas susitikimas su Iwona Chmielewska (Lenkija), kuriančia paveikslėlių knygas suaugusiesiems ir vaikams. Kūrėja bendradarbiauja su Pietų Korėjos leidyklomis ir Tarptautinėje Bolonijos vaikų knygų mugėje jau du kartus (2011 ir 2013 m.) laimėjo iliustruotojų „Oskarą“, Bratislavos iliustracijų trienalėje – „Aukso obuolį“ (2007 m.). Iwona Chmielewska pristatys savo knygas, kvies pokalbio bei ves iliustracijų dirbtuves.

Lankytojų dėmesį turėtų atkreipti leidykla „Baobab“ (Čekija). Jos siekis – pateikti skaitytojui kitokią knygą. Dailininko Jurajaus Horvath’o vadovaujama leidykla renkasi ne tik žinomų kūrinių vertimus, bet ir originalius tekstus, įtraukia jaunuosius menininkus. Be to, leidykla rengia mažųjų leidėjų knygų festivalį „Tabook“, organizuoja renginius, kuriais skaitytojus artina prie nesukomercintos kultūros. Jurajaus Horvath‘o iliustruota knyga buvo pripažinta gražiausia 2000 metų pasaulio knyga ir Leipcigo knygų mugėje apdovanota aukso medaliu. Pastarųjų metų leidyklos repertuare ir pasaulinio garso iliustruotojo BlexBolex’o knygos: „Žmonės“, „Metų laikai“, „Romansas“.

Penkiuose žemynuose duris į meno pasaulį atveriančios „Minedition“ (Prancūzija – Honkongas) knygos kūrybinės studijos lankytojus pasieks trečią kartą. Dirbdama su profesionaliais autoriais, ši leidykla susitelkia ties vaizduote, ugdančia gilesnį skaitytojų žodžio ir vaizdo suvokimą.

Bolonijos knygų mugėje laurų pelniusi „Muchomor“ leidykla (Lenkija) pristatys istorinių, biografinių ir net filosofinių knygų vaikams.

Kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“ pakvies lankytojus sugrįžti į vaikystę

Kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“ pakvies lankytojus sugrįžti į vaikystę – skaitytojams pirmą kartą bus pristatytos dailininkės Taidos Balčiūnienės sukurtos originalios iliustracijos bei laiko patikrintos knygos, pradėtos leisti dar prieš 50 metų ir tebekartojamos dabar. Ekspozicijoje rasite knygų ne tik lietuvių, prancūzų, anglų, rusų, bet ir hindi, urdu bei kitomis tolimų kraštų kalbomis. Parodą lydės ir dailininkės nupiešti diafilmai.

Knygų šalies kūrybinėje studijoje „Tu gali sukurti knygą“ lankytojų laukia ne tik pažintys su geriausiais užsienio knygų leidėjais, bet ir susitikimas su visų mylimu autoriumi Kęstučiu Kasparavičiumi – norintys keturias mugės dienas galės kartu su dailininku sukurti „Krokodidelį Šimtakojį“.

Studijos užsiėmimuose bus kuriama judančių vaizdų iliustracija, kaip tai XIX a. darė leidėjas E. Nister’is, pro skylutę stebimas dėžės show, susipažįstama su senosiomis knygų skaityklėmis, spalvinamos nespalvotos fotografijos, spausdinamos iliustracijos cianotipijos būdu, sužinoma, ką prieš 30 metų leidyklose veikė raidžių fotografai.

Nuolat veiks jau tradicija tapusios, lankytojų pamėgtos vaškinių lentelių, marmurinio popieriaus, kaligrafijos, siluetų karpinių, brailio rašto, spausdinimo mašinėlių, komiksų, mirioramų dirbtuvės. Ir vėl plazdės kabanti naujausių knygų vaikams ir jaunimui ekspozicija.

Knygų šalyje dūgs ir lankytojų lauks žinomi veidai: Lina Dudaitė, Ieva Babilaitė, Kristina Norvilaitė, Rimas Driežis, Bronius Leonavičius ir daugybė kitų.

Vaikų scenoje – renginiai, skatinantys meilę knygai

Paskutinį vasario savaitgalį knygų mugėje laukiami mažieji skaitytojai, kurių visas keturias dienas lauks speciali mugės erdvė „Vaikų scena“. Čia rengiami smagūs susitikimai ir diskusijos su mylimiausiais vaikų knygų autoriais, specialūs renginiai, koncertai ir spektakliai.

Vaikų ir paauglių knygų skaitytojai kviečiami į susitikimą su vienu labiausiai gerbiamų kultiniu Suomijos rašytojų Timo Parvela. Jo knygos yra apdovanotos daugybe apdovanojimų ir išverstos į 18 užsienio kalbų Susitikime su autoriumi bus pristatoma pirmoji tarptautinio pripažinimo sulaukusios serijos apie moksleivių gyvenimą knyga „Elė ir draugai“. Jis kartu su Sigute Ach diskutuos apie tai, kokios knygos gali sudominti vaikus skaitymu ir kokios temos yra aktualios šiuolaikiniams pradinukams.

„Vaikų scenoje“ skaitymo džiaugsmą žadins naujausias knygas pristatysiantis Vytautas V. Landsbergis. Mažųjų ir vyresniųjų skaitytojų mylimam autoriui padės būrys garsių Lietuvos žmonių.

„Vaikų scenoje“ skaitymo džiaugsmą žadins naujausias knygas pristatysiantis Vytautas V. Landsbergis. Mažųjų ir vyresniųjų skaitytojų mylimam autoriui padės būrys garsių Lietuvos žmonių. Į nekantriai laukiamą ketvirtąją arklio Dominyko nuotykių kelionę naujoje knygoje „Arklys Dominykas Dvasių karalystėje“ lydėti padės aktoriai Gediminas Storpirštis, Neringa Varnelytė ir dailininkas Gediminas Pranckevičius. Knygos „Anupro kupros“ pristatyme dalyvaus  „Keistuolių teatro“ aktoriai Dalius Skamarakas ir Viola Klimčiauskaitė.

Paskutinį vasario savaitgalį mažųjų ir jų tėvelių dėmesio lauks muzikinė improvizacija „Čiulba ulba ūbauja“, spektaklis „Keista dingusių laiškų byla“ su Džeronimu ir Tėja Stiltonais, viktorina apie Darių ir Girėną, skaitymą skatinantis teatralizuotas žaidimas vaikams „Alias“.

Mažųjų ir jų tėvelių dėmesio mugės erdvėse lauks komiksų dirbtuvės su vokiečių komiksų menininku Felixu Görmannu, žinomu Flix vardu. Dailininkas išgarsėjo autobiografiniais komiksais, kuriuose pasitelkus nepretenzingas veikėjų figūrėles kalbama apie Vokietijai reikšmingus istorinius įvykius. Ši drąsi formos ir turinio dermė lemia Flix darbų žavesį. Autobiografinis komiksas pavadinimu „Held“ (2003) buvo įvertintas „Max ir Moritz“ prizu – vienu prestižiškiausių komiksų apdovanojimų Vokietijoje. Šis komiksas buvo išverstas į septynias kalbas, tarp jų – ir korėjiečių. Dirbtuvėse F. Görmannas mokys vaikus piešti komiksų veikėjus, pasakos, kaip sukurti unikalų jų charakterį.

Visa tai – tik dalelė visai šeimai skirtų renginių. Sekti mugės naujienas rengėjai galima internetiniuose mugės namuose http://vilniausknygumuge.lt ir socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius