-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šį sekmadienį Menų spaustuvėje – bilietai už pusę kainos

Lapkričio 29 dieną, sekmadienį, „Pusiaudiena“ Menų spaustuvėje. Tai pirmoji tokio pobūdžio akcija, kuria siekiama teatrą ir šiuolaikinį šokį padaryti prieinamą visiems: į tądien rodomą Loretos Juodkaitės ir Valentino Masalskio spektaklį „Sibilė“ – visi bilietai už pusę kainos. Loretos Juodkaitės įkūnyta Delfų orakulė Sibilė scenoje dar kartą atskleis savo dramatišką istoriją – apie dievams tarnavusią pranašę, kuri pamilo mirtingą vyrą ir pagimdė kūdikį.
Lora Juodkaitė šokio spektaklyje „Sibilė“
Lora Juodkaitė šokio spektaklyje „Sibilė“ / M.Raškovskio nuotr.

Šokėja ir choreografė Loreta Juodkaitė turi ne tik išskirtinių fizinių gebėjimų, kuriuos pastebi ir žymūs užsienio choreografai, kviečiantys ją dirbti užsienyje, ji yra ir išskirtinė asmenybė, besivadovaujanti meno, kaip šventos tarnystės filosofija. Kaip tik todėl ir spektaklis „Sibilė“, šokėjos beveik metus išnešiotas, toks autentiškas ir stiprus. Spektaklio siužetinė gija paremta dviem šaltiniais: graikų mitologijos sibilėmis ir švedų rašytojo Pero Lagerkvisto romanu „Sibilė“.

Graikų sibilės – moterys, apdovanotos pranašystės galiomis, pasak mitų, buvo atskiriamos nuo išorinio pasaulio. Jos privalėjo paklusti griežtoms asketiško gyvenimo taisyklėms, nes tik tokiu būdu per maldą ir ritualą galėdavo patekti į vidinį transą, kai joms būdavo perduodama svarbi informacija. Tačiau perkeldami į sceną mitologinę žynę, spektaklio kūrėjai perima P. Lagerkvisto nuodėmingos ir atgailaujančios Sibilės, pamilusios vyrą ir pagimdžiusios kūdikį, istoriją. Nuodėmė ir akistata su dievu – atstumtos sibilės atgaila ir teismas – sudaro pagrindą spektakliui.

„Sibilė man – menininko metafora, – sako šokėja. – Juk šių dienų menininkas – pranašas, žmogus, kuris turi nešti žmonijai šviesą. Menininko paskirtis – tarnauti žmonėms.“

Lėtas ir Juodkaitei būdingo temperamento neprisodrintas, tačiau emociškai itin paveikus spektaklis atsiskleidžia kaip atgailos ritualas. Jį vainikuoja unikalus šokėjos sukinys, trunkantis apie 20 minučių ir įsukantis visą salę į transo būseną, primenančią besisukančius Islamo sufijus, jų meditaciją ir susiliejimą su Dievu. Tvirta Valentino Masalskio režisūra bei į antikos laikus nukelianti Tomo Kutavičiaus muzika sukuria nepamirštamą atmosferą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius