-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sigutės Ach „kreidutinė“ dailės studija

Penktadienį (22 d.), nuo 18 iki 22 val., maži, dideli ir jau suaugę vaikai kviečiami į dailininkės Sigutės Ach „kreidutinę“ dailės studiją po atviru dangumi. Ji įsikurs Vilniaus Sereikiškių parke vyksiančiame „Vaikų kūrybos festivalyje“, mažajame „baseinėlyje“ prie vaikų žaidimo aikštelės. Kartu su dailininke vaikai spalvotomis kreidutėmis pieš sparnuotus dramblius, žirafas, ežius, aveles!..
Dailininkė, rašytoja ir knygų iliustruotoja Sigutė Ach.
Dailininkė, rašytoja ir knygų iliustruotoja Sigutė Ach. / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

„Mano kūryboje svarbiausia ekspromtas – besiliejanti akvarelė visuomet kinta ir žada kažką naujo, netikėto. Šį kartą ir vėl laukia nuotykis, kas gi gali būti labiau netikėto ir spontaniško už vaikus?.. Tikiu, kad jie nusiteikę spalvotais kreidučių miltukais išsitepti pirštukus! O gal net ir noseles?“ , – sakė Sigutė Ach.

Beje, ant plytelių jūsų lauks ir keletas nemažų sparnuotų karvyčių. Tad tie, kurie pavargs fantazuoti, galbūt imsis tiesiog nuspalvinti joms sparnus!

Šį kartą ir vėl laukia nuotykis, kas gi gali būti labiau netikėto ir spontaniško už vaikus?.. Tikiu, kad jie nusiteikę spalvotais kreidučių miltukais išsitepti pirštukus! O gal net ir noseles?

„Vaikų kūrybos festivalis“ – tai jau antrą pavasarį vykstantis renginys, kurio metu Sereikiškių parko erdvėse liejasi vaikų ir jaunimo kūrybiškumas, taip pripildydamas sostinę gyvybiškumo ir jaunatviškos energijos. Anot festivalio organizatorės, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro Neformaliojo švietimo politikos skyriaus vadovės Vilmos Smaliukienės, į festivalį kviečiami visi: tiek vaikai, tiek jaunimas, tiek ir tėveliai. „Mielai kviečiame visus norinčius prisijungti prie rengiamų kūrybinių veiklų ir dalyvauti ne tik ,,Dviratukų parade”, bet ir kituose „Vaikų kūrybos festivalio“ renginiuose“ – sako V. Smaliukienė.

Festivalį papuoš daugybė koncertų, kūrybinių dirbtuvių bei užduočių. Jau šį penktadienį prasidedantis renginys visiems dalyviams ir praeiviams siūlys užsukti į „Žurnalistų akademiją“, „Robotukų šou“, teatro, muzikos, foto ir kitas studijas. Šeštadienį festivalis kvies į daugybę meno dirbtuvių, jaunimo sukurtų filmų peržiūras, rankdarbių turgų, visą dieną vyksiančius vaikų ir jaunimo meninių kolektyvų pasirodymus, o sekmadienis taps „Šeimų diena“ kartu su „Dviratukų paradu“, įvairių gyvūnų paroda, „Laivelių karavanu“, jogos ir Tai Či užsiėmimais. Ir tai – tik maža dalis daugiau nei 30-ties visą savaitgalį Sereikiškių parke vyksiančių veiklų. Kiekvienos dienos pabaigą vainikuos ir populiarių, ir dar negirdėtų grupių bei atlikėjų koncertai: „The Spins”, „The Hitfakers”, „Pirmas kartas”, „This”, „Skyders”, „Mouses and people”, „ANBO”, „Živilė Ba”, „M.I.R. Project”, ,,Aura” ir kiti.

Visi festivalio renginiai nemokami, daugiau informacijos ir išsami festivalio programa www.lvjc.lt ir www.vilnius2009.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius