-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinė miniatiūrų paroda „mažoji m“ sugrįžta į Vilnių!

Šeštadienio, birželio 18 d., įspūdingosios Vilniaus šventės „Tebūnie naktis“ vakarą, galerijoje „Actus magnus“ bus atidaryta VI-oji tarptautinė miniatiūrų paroda „mažoji m“. Ši data pasirinkta neatsitiktinai – parodos organizatoriai nori, kad miniatiūromis iš viso pasaulio pirmieji pasigėrėtų kultūringai naktinėti nusiteikę vilniečiai ir miesto svečiai. Parodos atidarymo dieną galerija veiks 17–23 val.
Kae Murakami (Japonija) miniatiūra
Kae Murakami (Japonija) miniatiūra / "Actus magnus" nuotr.

Pirmoji tarptautinė miniatiūrų paroda „mažoji m“ įvyko 2001 metais Vilniuje ir vyko kasmet iki 2007-ųjų. VI-oji tarptautinė miniatiūrų paroda „mažoji m“ buvo pristatyta Alytaus Kraštotyros muziejuje ir „Klaipėdos galerijoje“, o 2008 m. buvo planuojama išleisti parodos katalogą ir miniatiūras parodyti Vilniuje. Negavus finansavimo, teko šių planų atsisakyti, tačiau galerijos „Actus magnus“ direktorė ir viena iš tarptautinės miniatiūrų parodos „mažoji m“ kuratorių Jolita Zykutė nepamiršo šio sumanymo ir šiemet, didelių pastangų ir užsispyrimo dėka pagaliau grąžinusios „mažąją m“ į Vilnių.

„Metas atiduoti „skolas“ menininkams ir parodos gerbėjams“, – sako Jolita Zykutė. Parodą žiūrovai galės aplankyti iki liepos 19 d., o jai pasibaigus galerijos „Actus magnus“ svetainėje actusmagnus.com ras elektroninį parodos darbų katalogą, kuris leis miniatiūromis pasidžiaugti neribotą laiką.

Paroda „mažoji m“ – unikali proga pamatyti, kuo gyvena šiuolaikiniai kūrėjai iš viso pasaulio – darbus parodai buvo pateikę apie 240 autorių net iš 40 pasaulio šalių. Po atrankos žiūrovų dėmesiui pristatomos miniatiūros, kurias sukūrė 70 autorių iš 27 šalių: Airijos, Austrijos, Belgijos, Bulgarijos, Brazilijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Izraelio, Japonijos, JAV, Juodkalnijos, Kanados, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Olandijos, Prancūzijos, Rumunijos, Serbijos, Slovėnijos, Suomijos, Šveicarijos, Urugvajaus ir Vokietijos.

Miniatiūrų parodoje „mažoji m“ dalyvauja tiek jau pripažinti, tiek jauni menininkai. Darbams netaikomi beveik jokie apribojimai – bus pristatyti ne tik grafikų, kas paprastai yra įprasta miniatiūrų parodose, bet ir fotografų, skulptorių, tekstilės ir kitų meno šakų darbai. Vienintelis apribojimas miniatiūroms – dydis neturi viršyti A4 formato popieriaus lapo.

Profesionalių meno pasaulio atstovų komisija išrinks geriausią parodos darbą, kuris bus paskelbtas parodos pabaigoje. Nuošalyje nebus palikti ir parodos lankytojai – jie taip pat galės išreikšti savo nuomonę bei simpatijas dalyvaudami visos parodos metu vyksiančiuose mėgstamiausios žiūrovų miniatiūros rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius