Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Teatras Meno Fortas“ baigia sezoną Lietuvoje

Balandžio pabaigoje „Teatras Meno Fortas“ parodys paskutinius spektaklius šį sezoną Lietuvoje. Per penkis šių metų mėnesius Eimunto Nekrošiaus spektakliai Lietuvoje bus suvaidinti net septynis kartus. Daug po pasaulį gastroliuojančiai „Meno Forto“ trupei tai išties išskirtinis skaičius. Spektaklių tėvynėje turėjo būti ir daugiau, tačiau tam sutrukdė pandeminis virusas, kitos negandos ir keturis planuotus spektaklius teko atšaukti.
Spektaklis „Idiotas“
Spektaklis „Idiotas“ / Mariaus Nekrošiaus nuotr.

Visas besibaigiantis sezonas buvo gana intensyvus ir neeilinis. Sunku tiksliai apibrėžti kada jis prasidėjo. Vasaros pradžioje, po pusės metų repeticijų buvo baigtas kurti spektaklis pagal F.Dostojevskio „Idiotą“ ir parodyta jo premjera, iš pradžių Italijoje, o Liepos mėnesį – Vilniuje. Dar nesibaigus vasarai, ilgiausiai vaidinamas E.Nekrošiaus spektaklis „Hamletas“ buvo suvaidintas Tel Avive, o J.W.Goethe‘s „Faustas“ Tamperės festivalyje Suomijoje.

Rudenį „Meno Forto“ aktoriai vos spėjo prisitaikyti prie besikeičiančių klimato juostų. Per nepilnus keturis mėnesius teko aplankyti Porto (Portugalija), Sankt Peterburgą (Rusija), Tbilisį (Gruzija), Vroclavą (Lenkija), Leoną ir Guanachuato (Meksika), Maskvą (Rusija) ir Mestre (Italija). Šių gastrolių metu „Idiotas“, „Hamletas“ ir „Faustas“ iš viso buvo suvaidinti dvidešimt kartų.

Teatro dieną kultūros ministerijoje naujausias E.Nekrošiaus spektaklis „Idiotas“ buvo nominuotas penkiose Auksinių scenos kryžių pozicijose. Komisijos sprendimu Daumantas Ciunis už kunigaikščio Myškino vaidmenį buvo pripažintas geriausiu sezono debiutantu, o Eimuntas Nekrošius – geriausiu režisieriumi.

Tą pačią savaitę LR užsienio reikalų ministerija Nekrošių pagerbė dar vienu – Tūkstantmečio kryžiumi už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą pasaulyje. O balandžio 15-ąją, minint pasaulinę Kultūros dieną, Vilniaus meras už išskirtinius nuopelnus Vilniaus miesto kultūrai Eimuntui Nekrošiui įteikė Žygimanto Augusto medalį.

Po paskutinių spektaklių Lietuvoje „Meno Forto“ dar laukia gastrolės Rumunijoje ir Rusijoje. Jau dabar aišku, kad ir šis ruduo bus gausus gastrolių ir nelengva bus rasti laiko rodyti spektaklius Lietuvos žiūrovams. Nekrošiaus spektaklių laukia Brazilijos, Rusijos, Gruzijos, Meksikos, Ukrainos festivaliai ir teatrai.

Todėl Nacionaliniame dramos teatre Vilniuje Balandžio 27 d. rodomas „Idiotas“ ir 28 d. – „Faustas“ galimai yra paskutinė galimybė išvysti vieno geriausių lietuvių teatro režisierių visame pasaulyje pripažintus darbus Lietuvoje. Bilietų pardavimo tinkle tiketa.lt dar yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius