-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Užutrakio vakarų“ festivalį vainikuos smuiko virtuozo B. Brovtsyn pasažai

Muzikos festivalis „Užutrakio vakarai“ baigia dvyliktąjį savo vasaros sezoną aukščiausiomis natomis. Pirmąkart Lietuvoje koncertuoja jaunas smuiko virtuozas Boris Brovtsyn, atvykstantis iš Londono. Be to, koncertas, kuriame jis gros su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, skirtas ilgamečio šio muzikos kolektyvo vadovo maestro Juozo Domarko 80-mečiui. Vakarą ves muzikologas Viktoras Gerulaitis.
Boris Brovtsyn
Boris Brovtsyn / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 15min kultūra

Baigiamasis koncertas dvaro sodybos terasoje – išskirtinis. Visų pirma, festivalio rengėjai lieka ištikimi savo idėjai kasmet į festivalį pasikviesti jaunų, bet jau pagarsėjusių pasaulio scenose atlikėjų. Būtent „Užutrakio vakarų“ festivalyje jaunus, bet jau garsius ir sėkmingus muzikos talentus turi puikią progą „atrasti“ publika bei profesionali muzikų bendruomenė.

Pasak festivalio rengėjų, tai kur kas sudėtingesnis kelias, nei kartoti ir kituose muzikos renginiuose vykstančius pasirodymus, tačiau jis prasmingesnis ir reikšmingesnis savo kūrybiniais ieškojimais bei atradimais. Tiesa, kartais vieno ar kito atlikėjo koncerto tenka laukti ne vienerius metus, tačiau kai jis įvyksta Užutrakio scenoje, atperka visus lūkesčius. Būtent „Užutrakio vakaruose“ pirmiausia Lietuvos publikai prisistatė garsus smuikininkas Sergejus Krylovas, dabar – Lietuvos kamerinio orkestro meno vadovas, altininkas Maksimas Rysanovas, fleitininkas Denisas Bouriakovas. Šiemet specialiai „Užutrakio vakarų“ festivaliui originalią bei sudėtingą programą parengė jaunas lietuvių kilmės violončelininkas Aleksandras Ramm.

Organizatorių nuotr. /Aleksandras Ramm
Organizatorių nuotr. /Aleksandras Ramm

Muzikantas, kuris turi retą talentą groti absoliučiai viską – taip muzikos žinovai populiariai apibūdina Londone gyvenantį ir dirbantį ketvirtos kartos smuikininką B.Brovtsvyn. Festivalyje jis gieš jau senokai šalies profesionaliose scenose girdėtą Piotro Čaikovskio koncertą smuikui su orkestru.

Smuikininkas nuolat kviečiamas groti prestižinėse Europos bei pasaulio koncertų salėse, laikomas vienu universaliausių ir giliausių jaunosios kartos smuikininkų. Visame pasaulyje jis yra paklausus solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas, jo repertuare – per 50 solo koncertų smuikui ir šimtai kamerinės muzikos pavyzdžių.

Simboliška, kad baigiamasis „Užutrakio vakarų“ festivalio koncertas su dar viena jauna muzikos žvaigžde bus skirtas ir iškiliai dirigento J. Domarko asmenybei. Tai pagarbos ženklas maestro 80-mečio proga, paminint jo gyvenimo nuopelnus profesionaliajam menui. J. Domarkas „Užutrakio vakaruose“ stos prie dirigento pulto ir diriguos Lietuvos nacionaliniam simfoniniam, kurio meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas buvo net 51 metus. Beje, J. Domarkas netgi pateko į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausiai tam pačiam kolektyvui vadovavęs dirigentas.

Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras yra vienas brandžiausių Lietuvos orkestrų. Jis Balio Dvariono, kompozitoriaus, dirigento ir pianisto, iniciatyva buvo įkurtas dar 1940 metais. Per savo veiklos daugiau nei septynis dešimtmečius orkestras įsitvirtino Lietuvos muzikiniame gyvenime, tapdamas vienu svarbiausių nacionalinės kultūros puoselėtojų ir skleidėjų, lietuvių klasikinės ir šiuolaikinės simfoninės muzikos atlikėjų. Orkestro koncertinė veikla labai intensyvi – kasmet surengiama apie 50 koncertų Lietuvoje, šis reprezentacinis muzikos kolektyvas dažnai pasirodo tarptautinėse koncertų erdvėse.

Baigiamasis muzikos festivalio „Užutrakio vakarų“ koncertas vyks rugpjūčio 21 dieną 18 valandą Užutrakio dvaro rūmų terasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius