Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilnelėje varžysis šimtai guminių ančiukų

Pirmąjį birželio sekmadienį (birželio 7 d.) „Belmonto“ pramogų parke tradiciškai bus galima išvysti įspūdingą reginį: per pusę tūkstančio Vilnelėje tarpusavyje besivaržančių guminių ančiukų. Tai – jau penktus metus iš eilės sėkmingai organizuojamo labdaros renginio „Ančiukų lenktynės“ epizodas, kuriose dalyvaujantys lenktyniniai ančiukai – jau Lietuvoje!
Ančiukų lenktynės
Ančiukų lenktynės / Organizatorių nuotr.
Temos: 3 Labdara Vaikai Vilnia

„Atrodytų, tokia paprasta mintis – nusipirkti guminį ančiuką ir paleisti jį Vilnelėje varžytis kartu su kitais ančiukais – ilgainiui tapo neatsiejama vasaros tradicija, – teigia renginį organizuojančio Vilniaus „Rotaract“ klubo prezidentas Kristupas Žegunis. – „Ančiukų lenktynės“ per porą metų taip išpopuliarėjo, kad vieną vasarą mes net pritrūkome ančiukų – tiek daug žmonių norėjo juos įsigyti. Šie metai ypatingi – mažas penktasis jubiliejus, per kurį, tikimės, Vilnele plauks apie 600 ančiukų.“

Visi lenktynėse dalyvaujantys ančiukai sunumeruojami, sunešami į vieną vietą ir vėliau vienu metu paleidžiami plaukti upeliu. Pirmųjų penkių finišo liniją pasiekusių ančiukų šeimininkai apdovanojami vertingais prizais, o visi už ančiukus paaukoti pinigai skiriami vaikų namų auklėtinių asmenybių ugdymui.

Ančiukai „surinko“ 17 tūkst. litų

Praėjusiais metais per 500 Vilnele plaukusių ančiukų vaikų namų globotiniams „surinko“ 17 tūkst. litų. Visi šie pinigai, kaip ir ankstesniais metais, skirti projektui „Ateitis MANO rankose“, kurio tikslas – ugdyti jaunuolių iš globos namų lyderystės ir bendravimo įgūdžius, skatinti jų motyvaciją. Projektas įgyvendinamas organizuojant vaikams įvairius seminarus komandinio darbo, viešo kalbėjimo, asmenybės ugdymo, bendravimo psichologijos temomis.

Savo ruožtu greičiausiai finišą pasiekusių ančiukų šeimininkai praėjusiais metais pasidalino kelionę į pajūrį visai šeimai, skrydį oro balionu, žurnalo prenumeratą, mobiliuosius telefonus ir knygas.

„Ančiukų lenktynės“ ypatingas projektas ne tik todėl, kad labdarą vaikų globos namams surenka guminiai žaisliukai. Šio projekto dėka vaikų namai paremiami daugiau nei paaukotais pinigais – įvairių lektorių ir mūsų klubo narių dėmesiu vaikams bei jiems suteikta galimybe tobulėti“, – įsitikinęs K. Žegunis.

Į Lietuvą atplaukė gegužę

Šiais metais Vilnelėje lenktyniausiantys ančiukai į Lietuvą atplaukė gegužę, buvo sunumeruoti ir jau laukia savo šeimininkų. Vilniaus „Rotaract“ klubas tradiciškai kviečia visus nelikti abejingais ir prisijungti prie iniciatyvos, siekiančios pasaulį padaryti gražesnį ir geresnį vaikams, neretai itin pesimistiškai vertinantiems savo galimybes ir perspektyvas.

Be to, „Ančiukų lenktynės“ – ne tik galimybė prisidėti prie socialinės veiklos ir visuomenės gerovės, bet ir smagiai praleisti sekmadienį kartus su draugais ir šeima.

Norintys įsigyti ančiuką, kviečiami kreiptis į Vilniaus Rotaract klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius