-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – tranki mokslų metų pradžia

Pirmoji rudens diena. Vieniems tai pasibaigusios atostogos, kitiems pirma ar jau n-toji kelionė į mokyklą, universitetą. Tačiau šiandien vakare neabejotinai laukia linksmybės, juk jei jau atsisveikinti su vasara, tai garsiai ir linksmai.
Naują sezoną TV3 pasitiko su būriu garsių vedėjų ir naujomis laidomis
Mantas Jankavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tegyvuoja šokiai

Daug po šokių stovyklas keliavęs Lindyhop.lt klubas grįžta į Vilnių su gaiviais pajūrio vėjais ir naujomis idėjomis. Džiazo eros šokių ir muzikos puoselėtojai jau šįvakar „Opus3“ terasoje parodys, ką geriausiai sugeba. Čia šokėjai rengia naujos lindyhopo šokių aikštelės įkurtuves.
Visi lindyhopo entuziastai 18 val. kviečiami į K.Sirvydo skverą, kur prasidės Lindy žygis per miestą, o 20 val. visus susirinkusius „Opus3“ terasoje pasveikins kerintis projektas „Ella Fitzgerald Tunes“.
Simboliškai paminėję rudens pradžią lindyhoperiai ruošis didžiajam rugsėjo įvykiui – pirmajam lindyhopo maratonui Lietuvoje, kuris įvyks rugsėjo 12 d. Beje, „Opus3“ terasoje lindyhoperiai nuo šiandien, kol atvės orai, lankysis kiekvieną antradienio vakarą.

Šventinis koncertas

Rugsėjo 1-osios proga bene iškilmingiausias koncertas vyks Simono Daukanto aikštėje, šalia Prezidentūros. Čia mokslo metų pradžios ir Laisvės dienos šventės proga Lietuvos muzikų rėmimo fondas rengia tradicinį koncertą „Beauštanti aušrelė“. Nuo 19 val. prasidėsiančiame renginyje moksleivius, studentus ir pedagogus sveikins Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos orkestras, Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“, dainininkai Raminta Vaicekauskaitė, Edmundas Seilius, Laimonas Pautienius, valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, Šiaulių Didždvario gimnazijos vaikų ir jaunimo šokių kolektyvas „Šėltinis“, senosios muzikos ir šokių ansamblių šokėjai, vokalinė jaunimo grupė „Kivi“ ir daugybė kitų. Tiek smagių kūrinių ir džiugių veidų retai kur pamatysi, tad užsukti būtina.

Neklaužados ir Lotynų Amerika

Ankstyva rytmečio saulė pradeda glostyti rasa nusėtus žolynus, iškvėpiamas oras kaipmat virsta garų kamuoliais, o linija tarp smagiai praleistos vasaros ir naujų mokslo metų išnyksta. Taip romantiškai rugsėjo 1-ąją švęsti kviečia nutrūktgalviškas „Havana Social Club“. Jame į pirmąją paskaitą suburs du habilituoti radijo bangų mokslo daktarai iš „Zip FM“ universiteto – Jovani (dustygroove/Radistai/ZipFM) ir Rolandas Mackevičius (Radistai/ZipFM). Prie jų prisidės ir garbės profesoriai Dj Adam Vicious (Lifted Radio) ir Dj Plato, o gyvo garso pasirodymais svečius šokdins „Naktinė Pufaika“ ir „A Live Way. Pradžia – 22 val. Kaina – 10 Lt.

Tie, kurie nenusiteikę rugsėjo 1-osios naktį mokytis iš radistų, prieš miegą gali užsukti į „Aula Blues Club“, kur ramiai sėdėti neleis projektas „Caribe naktys“. Atėjusius užburs Lotynų Amerikos muzika ir šokiai, o niekuomet jų nemačiusiems ir negirdėjusiems tai bus puiki proga susipažinti su Pietų Amerikos kultūra, išmėginti salsos, bachatos, reaggetono, merengues judesius ir pabendrauti neįpareigojančioje aplinkoje nuo 18 val. iki ryto. 

Kam norisi aukščiau

Pakilti į dangų savo gerbėjams šiandien siūlo dainininkas Mantas Jankavičius.
Nuo 22 val. Europos dangoraižio 31-ajame aukšte, Konstitucijos pr. 7, vyks išskirtinis atlikėjo koncertas. Jis yra interaktyviosios televizijos „Penki TV“ naujojo sezono pristatymo dalis. Bilietų kaina – 45 Lt

Dešinę kairę, dešinę kairę

Kokia gi rugsėjo 1-oji be eisenos ir studentų šurmulio! Vilniaus universitetas iškilmingai sutikdamas naujus studijų metus 9.30 val.
bibliotekos kieme pakels Universiteto vėliavą, o 14.45 val. visą miestą pradžiugins Vilniaus universiteto dėstytojų ir studentų eisena į universiteto centrinius rūmus iš Vinco Kudirkos aikštės Gedimino prospektu.

Perkusijos grožis

Nusiteikusieji pasiklausyti geros muzikos, nudžiugs užsukę į Piano.lt kiemelį, (Pranciškonų rūmai, Trakų g. 9/1), kur šįvakar, 19 val., pasirodys vienas geidžiamiausių Lietuvos perkusininkų Pavelas Giunteris ir jo ansamblis „Giunter Percussion“. Jis  pristato programą „Drumming“, kuri ką tik skambėjo tarptautiniame festivalyje „Crossdrumming“ Varšuvoje. Koncerte skambės įvairių pasaulio šalių perkusinės muzikos perlai. Bilietų kaina nuo 20 Lt.

Pakils vėjas

Nuo šiandien Lietuvoje startuoja unikalus projektas „Vėjo malūnai“, kurio tikslas – sukurti platformą jauniems talentingiems atlikėjams, kur jie galėtų koncertuoti ir pasidalinti savo kūryba su klausytojais. „Vėjo malūnai“ prisistatys padovanodami nekomercinės muzikos gerbėjams pirmąjį savo organizuojamą koncertą. „Startinis“ projekto koncertas vyks Mokytojų namų kiemelyje. Šis nemokamas renginys truks šešias valandas (nuo 19 iki 1 valandos nakties).

Koncerte pasirodys aštuonios projekte dalyvaujančios grupės: Freaks on Floor, MC Messiah, Bekešo Vilkai, Avaspo, Daddy‘s Dolls, Comedia del arte, Funny Rot ir Susa Vaya. Nuo rugsėjo 3 dienos, kiekvieną rudens ketvirtadienį, klube WOO „Vėjo malūnų“ komanda organizuos gyvo garso koncertus –  „Vėjo malūnai pristato ...“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius