-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Tadas Blinda“ startas – su muštynėmis ir maudynėmis (nuotraukos)

Šuoliuojantys žirgai, bėgantys šunys, sniege besigrumiantys kailiniuoti ponai, po vandeniu neriantys narai, miško takeliu sniego motociklu lekiantis operatorius su kamera – tokių netikėtų vaizdų Vilniaus pakrašty galėjo išvysti į mišką užsukę prašalaičiai. Čia paskutinėmis žiemos dienomis buvo filmuojamos pirmosios scenos lietuviškam filmui „Tadas Blinda“, kurias pakrikštijo gausus lietus.
Pirmosios filmo „Tadas Blinda“ filmavimo akimirkos
Pirmosios filmo „Tadas Blinda“ filmavimo akimirkos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tiesa, šiose scenose žiūrovai išvys Blindą dar tik vaiką, pusilgiais juodais plaukais, bet jau žvelgiantį ryžtingu žvilgsniu.

„Vaidinu Tadą Blindą vaikystėje. Jis yra kaip Robinas Hudas – tik lietuvis, – su pasididžiavimu savo herojų pristatė jaunasis aktorius Marius Čepulis, nebijantis nei darbo ankstyvais rytais, nei pliaupiančio lietaus, nei priverstinio gulėjimo ant sniego (to reikalauja vienas filmo kadras). – Vakar labai daug bėgiojau ir rėkiau, vaidinau su arkliais, šunimis. Kartais sušąla kojų pirštai, bet šiaip nieko – aš juk vaidinu tokį fainą Blindą.“

Lietuviškas oras ir sniegą tirpdantis lietus nesutrukdė kino juostai „Tadas Blinda“ pagauti žiemos vaizdų, tačiau iš aktorių ir kūrybinės grupės pareikalavo nemažai kantrybės ir jėgų. Gerai, kad tai nuotaikos ir entuziazmo filmavimo aikštelėje nenumušė.

„Matot, kaip atrodau gerai? Aš ne su šitais drabužiais filmuojuosi, bet kol pietaujam – visus rūbus ir batus stengiasi greitai išdžiovinti, – juokdamasis paaiškino aktorius Andrius Kaniava, kuriam filme teko lenkų pono Adamo vaidmuo. – Šlapia galingai, nuo ryto maudomės, bet ką darysi, kad tas lietuviškas oras taip mus maudo tiesiogine to žodžio prasme. Nepaisant to, man labai džiugu, kad iš principo yra tokių žmonių, kurie šiais laikais turi drąsos kurti lietuvišką filmą. Aš matau labai profesionaliai dirbančią komandą ir jei viskas taip pat vyks ir toliau, rezultatas bus tikrai labai gražus.“

Nepaisydamas lietaus permerktų drabužių, aktorius su visa energija parbloškia ant žemės savo kolegą aktorių Vidą Petkevičių – taip sukuriami dar keli pirmieji „Tados Blindos“ kadrai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Pirmosios filmo Tadas Blinda filmavimo akimirkos
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Pirmosios filmo „Tadas Blinda“ filmavimo akimirkos

„Svarbiausia pačioje pradžioje užduoti gerą toną – tada ir visas filmas bus nufilmuotas sėkmingai“, – įsitikinęs A.Kaniava.

Nors žiemos scenoms filme suplanuotos tik keturios filmavimo dienos, prodiuseris Žilvinas Naujokas tikino, kad jos – labai svarbios.

„Čia filmuojamas vienas fragmentas iš Tado Blindos vaikystės, kažkur 15 metų prieš tuos įvykius, kurie dominuos filme. Šios scenos – vienos kertinių filmo scenų, nes atskleidžia svarbias paslaptis“, – aiškino Ž.Naujokas.

Jose, be dviejų aktorių vaikų, personažus sukūrė profesionalai A.Kaniava, V.Petkevičius ir Dainius Kazlauskas. O kur dar eiklūs žirgai ir grėsmingos išvaizdos šunys! Kad suspėtų ir įspūdingai nufilmuotų ponus ant lekiančių žirgų, operatoriams teko patiems joti ant žirgo ir važiuoti sniego motociklais. Į pagalbą pasitelkti ir kaskadininkai bei narai, kurie padėjo sukurti filmo scenas vandenyje.

„Labai gera atmosfera aikštelėje: ir aktoriai labai gerai įsijautę, ir vaikai, ir gyvūnai gerai vaidina“, – džiaugėsi „Tados Blindos“ prodiuseris.

Pabaigus žiemos scenas, filmavimo darbai bus pratęsti tik gegužės pabaigoje, o galutinį rezultatą žiūrovams žadama patiekti dar šiais metais didžiuosiuose kino ekranuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius