Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Londone sėkmingai tarptautinę karjerą pradėjęs Tadas Blinda išjoja už Atlanto

Sekmadienio vakarą pačiame Londono centre esančiame „Prince Charles Cinema“ kino teatre skambėjo itin daug šiltų lietuviškų žodžių – būtent čia Lietuvoje jau rekordininku spėjęs tapti filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ buvo pirmą kartą parodytas užsienyje gyvenantiems lietuviams. Šis įvykis svarbus buvo ne tik toli nuo tėvynės gyvenantiems tautiečiams, bet ir juostos pristatyti atvykusiai kūrybinei komandai: būtent čia „Tadas Blinda. Pradžia“ pradėjo savo tarptautinę karjerą.
Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ premjera Londone
Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ premjera Londone / Vytauto Dranginio nuotr.

„Labiausiai džiugina ne tas faktas, kad radome galimybę filmą pristatyti Lietuvos besiilgintiems žmonėms, bet tai, kad peržiūra mūsiškius suvienijo, dar kartelį pakurstė meilę gimtinei. Tai – viena pagrindinių juostos misijų. Skridome čia ne užsidėti dar vieną pliusiuką, norime pažinti savo žiūrovą, norime gyvai matyti jų reakcijas“, – premjera Londone džiaugėsi aktorius Dainius Kazlauskas.

Bilietai išgraibstyti akimirksniu

Filmo premjeros savo mieste D.Britanijoje gyvenantys lietuviai laukė nuo pat juostos pasirodymo Lietuvos kino teatruose, todėl nebuvo keista, kad bilietai, kainavę brangiau nei įprastai, buvo išgraibstyti akimirksniu. Sausakimšoje salėje buvo galima pamatyti itin įvairią publiką: peržiūroje apsilankė ir jaunimas, ir dar puikiai senąjį Tadą Blindą prisimenantys vyresniosios kartos atstovai. Įvykio nepraleido ir Lietuvos ambasadorius D.Britanijoje Oskaras Jusys.

„Lietuviško kino naktys Londone vyko ir anksčiau, tačiau tai, kad šiemet, penktojo gimtadienio proga, organizatoriai atvežė žiūrimiausią Lietuvos filmą – didžiulis jų nuopelnas. Buvo labai malonu dalyvauti premjeroje, su kūrybine komanda bendravome ir ambasadoje. Jie atliko didžiulį ir labai reikalingą darbą. Džiaugiuosi, kad filmas, skirtas dideliam žiūrovų ratui, skatina meilę Lietuvai. Tikiuosi, kad filmą pamatys ne tik bilietų į premjerą nebegavę Londono lietuviai, bet ir kituose D.Britanijos miestuose gyvenantys tautiečiai“, – per pietus Lietuvos ambasadoje Londone kalbėjo O.Jusys.

Kraunasi lagaminus skrydžiui už Atlanto 

Po premjeros visi, norintys pabendrauti su filmo aktoriais Mantu Jankavičiumi, Dainiumi Kazlausku, Mykolu Vildžiūnu, režisieriumi Donatu Ulvydu bei prodiuseriu Žilvinu Naujoku, rinkosi šalia kino teatro esančiame restorane, dovanų gavo „Tadas Blinda. Pradžia“ kalendorius su kūrybinės komandos narių autografais. Žiūrovai juostą sutiko audringomis ovacijomis, o vėliau atvirai dalijosi gerais įspūdžiais iš kino salės.

Pirmadienį filmą pristatinėjančių atstovų laukė pietūs ambasadoje, vėliau jie vyko į lietuvių restoraną „Lituanica“, kuriame vyko dar vienas susitikimas su publika.

„Esu sužavėtas, kaip mus priėmė Londonas. Čia patyrėme neįtikėtinai daug įspūdžių. Turėjome progą ne tik pristatyti savo darbą, bet ir susipažinti su mūsų laukusiais žmonėmis, dar kartą pasivaikščioti po Londoną. Neįtikėtina dar ir tai, kad tokiame dideliame mieste atsitiktinai sutikau savo seniai matytą geriausią draugą Algį“, – įspūdžiais dalijasi Mantas Jankavičius.

Londone savo tarptautinę karjerą pradėjęs naujasis Tadas Blinda, sustoti artimiausiu metu nežada. Kol dar vyksta tolimesnių filmo rodymų D.Britanijoje derinimas, kūrybinė komanda jau kraunasi lagaminus skrydžiui už Atlanto. Lapkričio 12 dieną įvyks premjera Los Andžele, antroje lapkričio pusėje – San Franciske, Čikagoje, taip pat planuojama filmą atvežti Niujorke gyvenantiems lietuviams. Tiksli seansų data ir laikas bus skelbiami filmo paskyroje „Facebook“ tinkle.

Po poros dešimtmečių pertraukos Lietuvoje sukurtą istorinį veiksmo filmą „Tadas Blinda. Pradžia“ iš viso jau spėjo pamatyti 224 tūkstančiai žiūrovų. Neabejojama, kad per kitas porą savaičių juosta taps žiūrimiausiu visų laikų filmu Lietuvoje.

„Tadas Blinda. Pradžia“ anonsas:

VIDEO: "Tadas Blinda. Pradžia" anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius