Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tautinį pasididžiavimą skatinantis „Tadas Blinda. Pradžia“ žada aplenkti „Zero 2“

Europos vyrų krepšinio čempionatui pasibaigus, rugsėjo 23 dieną, penkių didžiausių Lietuvos miestų kino teatruose tautiškumo dvasią toliau palaikys ir lietuviškumą kurstys nacionalinė kino premjera – „Tadas Blinda. Pradžia“. Kūrėjai neslepia lūkesčių, tikėdamiesi, kad šis filmas aplenks iki šiol daugiausiai uždirbusį lietuvišką filmą „Zero 2“ ir į kino teatrų sales sutrauks per 150 tūkstančių žiūrovų.
Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ kino teatruose pasirodys rugsėjo 23 dieną.
Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ kino teatruose pasirodys rugsėjo 23 dieną. / Kadras iš kino filmo

„Šis filmas buvo sugalvotas tam, kad pagaliau Lietuvos žiūrovai eitų į kino teatrus ir žiūrėtų lietuvišką kiną, nes daugiau nei dvidešimt metų lietuviški filmai yra nelabai žiūrimi ir laukiami, – sakė filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseris Žilvinas Naujokas. – Šiuo metu jau baigtas filmo montažas, kuriamas garso takelis, daromas garso dizainas, derinamos spalvos, kuriami specialieji efektai – ši kino juosta atitiks pasaulinius kino standartus.“

Kūrėjai dėl finansavimo trukdžių turėjo atidėlioti filmo premjeros datą, tačiau tą laiką skyrė filmo tobulinimui ir tvarkymui. 1.48 val. trukmės istorinis nuotykių filmas tiek mažiems, tiek dideliems parodys scenarijaus autoriaus Jono Banio interpretaciją apie legendinio svieto lygintojo Tado Blindos jaunystę ir įvykius, sukrėtusius Žemaitiją XIX a. Didžiojo lietuvių sukilimo išvakarėse.

Kadras ia kino filmo/Istorinis nuotykių filmas Tadas Blinda. Pradžia kino teatruose pasirodys rugsėjo 23 dieną.
Kadras iš kino filmo/Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ kino teatruose pasirodys rugsėjo 23 dieną.

„Visas filmas yra persmelktas nacionaline Lietuvos savigarba ir pasididžiavimu savo šalimi. Manau, herojus niekada neturėtų kirsti tam kelio. Filme atsispindi herojaus asmeniniai meilės Lietuvai jausmai ir mūsų visos komandos tikėjimu tuo, – tikino režisierius Donatas Ulvydas. – Jei jau Kultūros ministerija skiria didžiąją dalį finansavimo, filmas turi ugdyti nacionalinį pasididžiavimą – taip, kaip yra išsivysčiusiose šalyse. Mes neprisiimame misijos auklėti tautos, bet skleisti meilę Lietuvai galime.“

Filme „Tadas Blinda. Pradžia“ pagrindinį vaidmenį atlieka Mantas Jankavičius, pirmą kartą kartu vaidina Tatjana Liutajeva ir jos dukra Agnė Ditkovskytė, taip pat aktoriai Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Donatas Banionis, Vidas Petkevičius, Andrius Kaniava, Jokūbas Bareikis, Mykolas Vildžiūnas ir kiti.

„Mano lūkesčius Mantas pateisino 110 procentų – galiu drąsiai sakyti, kad jis yra atlikėjas iš didžiosios raidės: jis gali šokti, gali dainuoti, gali išmokti joti arkliu, laikyti mimiką ir pan. Žinoma, lyginimo su Vytautu Tomkumi, suvaidinusiu pirmąjį Tadą Blindą – neišvengsime, bet tai neturi užkirsti kelio Blindą suvaidinti kitiems aktoriams“, – mintimis dalijosi režisierius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Istorinis nuotykių filmas Tadas Blinda. Pradžia kino teatruose pasirodys rugsėjo 23 dieną.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ kino teatruose pasirodys rugsėjo 23 dieną.

Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ biudžetas dabar, anot prodiuserio, svyruoja tarp 3,2–3,4 mln. litų, Lietuvos kultūros ministerija filmui skyrė per 2 milijonus litų. Kūrėjai tikisi, kad šis filmas į kino teatrų sales suvilios mažiausiai 150 tūkstančių žiūrovų penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose ir taip pralenks apie 80 tūkstančių žiūrovų sulaukusį iki šiol populiariausią lietuvišką filmą „Zero 2“.

„Mes manome, kad 150 tūkstančių žiūrovų ir 2 milijonai litų šiam filmui yra ne riba. Filmas „Zero 2“, nors ir surinko milijoną litų, turėjo gana ribotą auditoriją ir Lietuvoje rodytų pelningiausių filmų sąraše užima pakankamai žemą vietą. O pasaulio šalių patirtis rodo, kad būtent nacionaliniai filmai gali sulaukti didžiausio populiarumo – jei pavyksta sudominti tema, nacionalinį filmą pažiūri apie 10 proc. šalies gyventojų“, – užsienio šalių patirtimi viltis grindė Ž.Naujokas.

Kadras ia kino filmo/Istorinis nuotykių filmas Tadas Blinda. Pradžia kino teatruose pasirodys rugsėjo 23 dieną.
Kadras iš kino filmo/Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ kino teatruose pasirodys rugsėjo 23 dieną.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius