Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Artėjant „Tyrėjų nakčiai“ kviečiame dalyvauti rimtame konkurse: „Mokslininkas yra Žmogus“

Kokia proga? Jau rugsėjo 23 d. Lietuvą, kaip ir dar 320 miestų 32 Europos šalyse užklups „Tyrėjų naktis“. Lietuvoje rengėjai jau septintą kartą kviečia į daugiau nei 100 renginių. O tikslas paprastas – nutrinti ribas tarp visuomenės ir mokslininkų bei įrodyti, kad tyrėjai džiaugiasi ir rūpinasi tokiais pačiais dalykais, kaip ir visi.
Teleskopas Celestron Astromaster 70 AZ
Teleskopas Celestron Astromaster 70 AZ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Naktis Teleskopas

Mokslininkai nori pasidalinti savo žiniomis, patirtimi ir parodyti, koks įdomus ir naudingas gali būti tyrėjo darbas kiekvienam iš mūsų. „Tyrėjų naktis“ suteiks galimybę iš arčiau pažinti paprastus žmones, kuriančius nepaprastus dalykus.
Kas? Artėjant stebuklingai nakčiai kviečiame dalyvauti rimtame konkurse – rašyti trumpuosius tekstus tema „Mokslininkas yra Žmogus“ bei iliustruoti juos nuotrauka arba filmuota medžiaga, kurie atskleistų mokslininką Jumyse! Juk, kaip teigia patikimi moksliniai šaltiniai – kiekvienas yra atradėjas, tik ne kiekvienas tai žino.
Kas už tai? Vienam laimėtojui atiteks nei didelis, nei mažas prizas – teleskopas Celestron Astromaster 70 AZ! O būriui kitų penkių, kurie kvėpuos laimėtojui į nugarą – naudingasis „Tyrėjų nakties“ atributikos komplektas – puodelis, marškinėliai ir galvosūkis. Be to, kai kurie tekstai praturtins portalo 15min.lt „Tyrėjų nakties“ skiltį.
Kaip konkrečiai? Trumpasis esė turėtų susitalpinti į skambią antraštę (gali priminti šūkį) ir ne daugiau nei 1000 spaudos ženklų (mokslinis lakoniškumas) tekstą ir kartu su nuotrauka arba filmuota medžiaga turi būti išsiųsti adresu info@tyrejunaktis.lt su laiško tema „Mokslininkas yra Žmogus“.
Primename, kad rugsėjo 23 dieną vyksiančioje „Tyrėjų naktyje“ susitikimai su tyrėjais vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Molėtuose, Šiauliuose ir Panevėžyje. Lankytojams duris atvers universitetų fakultetai, institutai, laboratorijos, observatorija, planetariumas, botanikos sodas ir kitos vietos.
„Tyrėjų naktį“ rengia Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga kartu su Kauno technologijos universitetu, Klaipėdos universitetu, Lietuvos energetikos institutu, Socialinių inovacijų institutu, Šiaulių universitetu, Vilniaus Gedimino technikos universitetu ir Vilniaus universitetu.

Draugaukite su mumis www.facebook.com/tyrejunaktis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius