Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnės Kišonaitės paveiksluose – pakitęs moterų elgesys

Šį ketvirtadienį galerijoje „Menų tiltas“ (Užupio g. 16, Vilniuje) bus atidaryta trečioji dailininkės Agnės Kišonaitės asmeninė paroda „33“. Menininkė, išgarsėjusi savo netradiciniais šiuolaikinio meno kūriniais „Lūpdažių bokštas“, „Lūpdažis milžinas“, „Stiklo pūtimas“ šį kartą atsiduoda paveikslams ir dizaino objektams.
Agnės Kišonaitės kūrinys
Agnės Kišonaitės kūrinys
Temos: 2 Paroda Menas

Personalinės parodos „33“ tema – šiuolaikinė moteris, moteriškumas, mada. Per 33 savo gyvenimo metus dailininkė daug laiko praleido stebėdama ir savo darbuose vaizduodama pakitusį šiandienos moterų elgesį. „Anksčiau matydavau moteris, kurios kuklinasi prieš fotoaparatų blykstes, kurios kritikuoja savo atvaizdą nuotraukose. Dabar yra atvirkščiai: merginos ne tik žino tinkamas pozas, bet ir dažnai save fotografuoja pačios. Šiek tiek primerktos akys, papūstos lūpos, pakreipta galva – tobuliausia poza. Asmenukių pilni socialiniai tinklai“, – sako menininkė.

Pastaruosius trejus metus besikeičiančių socialinių įpročių tema jai ypač artima. Kūriniuose galima pastebėti įterptus skaitmeninius elementus, kurie atspindi šiuolaikinį gyvenimo ritmą. Siužetai pavaizduoti, kaip juos mato dailininkė: moderniai, ryškiai, neretai per humoro prizmę. Ir mintį būtinai privalo išsilukštenti pats žiūrovas.

Agnės Kišonaitės kūriniai
Agnės Kišonaitės kūriniai

Kartu su tapybos darbais parodoje eksponuojami interjerui skirti Agnės Kišonaitės objektai – originalaus dizaino kilimas „Gervė“, išaustas pagal menininkės tapytą to paties pavadinimo paveikslą ir 2015 metais pelnęs konkurso „Geras dizainas“ apdovanojimą.

Meno instaliacija „Femme“ – unikalus kūrinys, spėjęs sulaukti ir tarptautinio dėmesio iš dizaino bei meno galerijų tinklaraštininkų. Instaliacijos forma – 2,5 metro aukščio auksinės vielos figūros su integruotomis ištapytomis drobėmis. “Šios figūros simbolizuoja tuštybę, netikrus tikslus, laikiną grožį, kuriuo didžiuojamasi.

Paroda „33“ galerijoje „Menų tiltas“ Vilniuje veiks iki gruodžio 3 d.

Apie menininkę Agnę Kišonaitę

Ryškios spalvos, drąsūs potėpiai, harmoningos kompozicijos, tiksliomis plokštumomis formuojamas tūris – tai jauną menininkę išskiria iš kitų jaunų Rytų ir Vidurio Europos tapytojų. Dažna Agnės kūrybos tema – moteris, moteriškumas, o herojais gali tapti bet kas: pradedant atsitiktinai sutikta mergina mieste, baigiant gerai pažįstama lūpdažio tūbele. Moteriškumo tema keliauja ir vis naujai atsiskleidžia per tapybos darbus, meno objektus ir instaliacijas. Menininkė taip pat kuria dizainą kilimams ir baldams. Jos kurti kilimai 2015 m. pelnė lietuvišką „Geras dizainas“ apdovanojimą ir buvo eksponuoti parodose Hanoveryje, Kelne, Stokholme, Paryžiuje.

A.Kišonaitė yra surengusi dvi asmenines parodas: „Raudona ne mėlyna“ ir „Grožio papildai“, dalyvavusi įvairiose tarptautinėse parodose. Meno objektas „Lūpdažių bokštas“ 2015 m. buvo pristatytas Honkonge ir pateko į pasaulio Gineso rekordų knygą. Sukurti netradiciniai meno kūriniai –– „Lūpdažių bokštas“, „Lūpdažis milžinas“, „Stiklo pūtimas“ – buvo eksponuojami parodose Honkonge ir Šveicarijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius