-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje pristatytas intymus moterų aktų kalendorius „Odė vyrams 2017“: „Tai – duoklė jiems“

„Visi padeda vaikams, moterims, tačiau niekas niekuo nepadeda vyrams“, – sako klubo „Myliu save ir... Taškas“ narė Rosita Vaičiulė. Drauge su kūrybine komanda ketvirtadienio popietę Klaipėdoje ji pristatė originalų projektą – dar spaustuvės dažais kvepiantį moterų aktų nuotraukų kalendorių „Odė vyrams 2017“.
Kalendoriaus „Odė vyrams 2017“ pristatymas
Kalendoriaus „Odė vyrams 2017“ pristatymas / M. Petrausko nuotr.

12 meniškų, kiekvieną metų mėnesį iliustruojančių intymių nuotraukų kalendorių papuošė ne šiaip sau. Tai – graži prieš porą mėnesių įkurto klubo „Myliu save ir... Taškas“ iniciatyva. Visos už prekyboje netrukus pasirodysiančio kalendorių surinktos lėšos atiteks Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijai.

Restorane „Biblioteka Lounge“ vykęs renginys buvo pristatytas tokiais žodžiais: „Vyrai, jūs esate svarbūs moterims, saugokite save, nes jūs – reikalingi!“

„Kasmet prostatos vėžys diagnozuojamas apie 3 tūkst. vyrų, tokia statistika baugina. Norėdamos atkreipti visuomenės dėmesį ir padėti vyrams, ryžomės tokiai kalendoriaus koncepcijai“, – 15min sakė R.Vaičiulė. Pasak jos, vyras ir moteris – tai harmonija, kurioje gimsta gyvenimas. Tai „jėga, kurioje užauga rytojus, kurioje gimsta ateities žmonės“, todėl reikia vieniems kitais pasirūpinti.

Kai kurios sakė, kad gyvenime nėra prieš svetimą vyrą išsirengusios. Todėl tai joms buvo iššūkis.

Idėja sukurti kalendoriaus formato „Odę vyrams 2017“ kilo prieš porą mėnesių. Kaip pasakojo R.Vaičiulė, tuomet, kai dar spalį maždaug su 20 nestandartiškai atrodančių ir mąstančių moterų ji subūrė klubą, jo veiklos idėja ėmė suktis apie tai, kaip pamilti save.

„Daug kalbėjomės ir staiga gimė idėja – kodėl nesukūrus kalendoriaus vyrams? Kodėl nepadarius aktų nuotraukų? Tuomet ir pačios svarstėme – ar išdrįsime? Tačiau visos moterys sakė – o ką, negalime? Juk vieną kartą gyvename, tai nuotykis, atminimas pačioms sau, apie kurį kada nors norėsim ir vaikams, ir anūkams papasakoti“, – kalbėjo projekto iniciatorė.

Vytauto Petriko nuotr./Nuotraukos kalendoriui „Odė vyrams 2017“
Vytauto Petriko nuotr./Nuotraukos kalendoriui „Odė vyrams 2017“

Taip, nors biudžetas buvo nulinis, idėja pamažu materializavosi. Klube atsirado 6 moterys, kurios sutiko nusimesti drabužius ir įsiamžinti meniškose fotografo Vytauto Petriko nuotraukose. Kubo moterims gimė kalendoriaus idėja, o V.Petrikas pasiūlė jį papuošti meniškomis aktų nuotraukomis

„Išdėstėme Vytautui savo viziją, jam patiko, jis sugalvojo nuotraukas pateikti būtent taip. Norėjome parodyti, kad ir nestandartinių formų kūnas yra gražus, kad visos moterys yra gražios, kad ir koks būtų jų svoris, kad apskritai nėra negražaus kūno, yra tik negražus požiūris į jį“, – pasakojo R.Vaičiulė.

Nuotraukose įsiamžinusios moterys – labai skirtingos. Jų amžius siekia nuo 30 iki 47-erių, svoris svyruoja nuo 70 iki 120 kilogramų, visos jos dirba skirtingus darbus, tačiau visoms joms panaši patirtis – pirma gyvenime.

„Kai kurios sakė, kad gyvenime nėra prieš svetimą vyrą išsirengusios. Todėl tai joms buvo iššūkis. Tačiau visos moterys labai norėjo, o ir pačios nuotraukos čia meniškos, subtilios, estetiškos, kadruose daug vietos interpretacijoms“, – tikino pašnekovė.

Nespalvotos nuotraukos – subtilios, projekto sumanytojai nusprendė atsisakyti įprasti akto vaizdavimo parodant visą nuogą kūną, fotografijose matyti tik tam tikros moters kūno dalys: apnuoginta ranka, iš pirmo žvilgsnio primenanti kopą, įamžintas apgamas, čia atrodantis kaip vienišas akmenėlis laukuose. Taip pat – krūtis, kuri nuotraukoje taip apšviesta, jog dar reikia įsižiūrėti, jog tai suprastum. „Tai yra aukštasis fotografijos pilotažas“, – sakė R.Vaičiulė.

„Labai džiaugiamės ir maketuotojo, mūsų dizainerio Raimondo Žičkaus darbu – jo dėka moterys tapo dar gražesnės“, – šyptelėjo idėjos sumanytoja.

R.Vaičiulė prasitarė jau turinti minčių ir dar vienam projektui, kalendoriaus idėją turėtų pratęsti Klaipėdoje planuojama šių ir į albumą nepatekusių nuotraukų paroda. O vėliau – jau kovą – klubas kartu su Laima Tamulyte-Mama Rock'n'Roll turėtų pradėti veiklą ir Vilniuje bei Kaune.

Klubo narė džiaugėsi, jog kalendorius jau spėjo sulaukti daugybės gražių įvertinimų, juo ypač džiaugiasi vyriška auditorija ir gal kiek skeptiškiau vertina moterys. Jos esą gal kiek prisibijo paties žodžio „aktas“.

„Būna, mūsų klausia, tai ką, aktas? Kaip jums ne gėda! Bet ar jūs matėt, klausiu. Juk aktas gali būti meniškas nebūtinai atviras. Tačiau visuomet sakau – eikime į priekį negirdėdami kompleksuotų žmonių, būkime patys sau pokyčiais“, – kalbėjo R.Vaičiulė.

Daugiau kalendoriui darytų nuotraukų:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius