-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lankytojai turės galimybę visais pojūčiais patirti Lietuvos autorių dailės kūrinius

Nuo rugsėjo 28 dienos Nacionalinėje dailės galerijoje pradedama „Pojūčių paveikslų“ edukacinė programa. Galerijos lankytojai bus pakviečiami ne tik pamatyti, bet ir kitais pojūčiais patirti nuolatinės galerijos ekspozicijos kūrinius.
Nacionalinė dailės galerija
Nacionalinė dailės galerija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Edukacinė Pojūčių teatro programa Nacionalinėje dailės galerijoje veiks iki spalio 22 d.

„Ši programa buvo specialiai sukurta aklųjų bendruomenės nariams, kurie neturi galimybės tiesiogiai susipažinti su dailės kūriniais. Po pirmųjų bandymų supratome, kad programa įdomi ir įprastiniams galerijos lankytojams. „Pojūčių paveikslai” kuria naują santykį su jau pažįstamais meno kūriniais. Tikiu, kad po šių ekskursijų žmonės išeis smalsesni ir įkvėpti labiau tyrinėti galerijoje esančius kūrinius bei savo įprastinę aplinką“ – programą pristato Pojūčių teatro įkūrėja ir meno vadovė Karolina Žernytė.

„Pojūčių paveikslai“ – tai sensorinė ekskursija po Nacionalinės dailės galerijos sales. Jos metu lankytojai turės galimybę pažinti jose esančius kūrinius nenaudodami regos. Kaip ir kituose Pojūčių teatro darbuose dalyviams užrišamos akys , o aktoriai – gidai, naudodami garso, kvapo, lytėjimo, judesio pojūčius, atkurs atrinktų paveikslų, skulptūrų ar instaliacijų sukeliamą įspūdį. Šios ekskursijos dalyvis patirs meno kūrinį pasiduodamas savo ir kūrinį interpretuojančių aktorių vaizduotei.

Kita edukacinės programos dalis – kūrybinės dirbtuvės, kurių dalyviai išmėgins aktorių – gidų vaidmenį, perteiks savo kūrinių interpretacijas.

Rugsėjo 28 d. 11 val. Nacionalinės dailės galerijos Auditorijoje vyks spaudos konferencija, kurios metu bus išsamiai pristatyta edukacinė programa. Konferencijoje dalyvaus „Pojūčių teatro“ vadovė Karolina Žernytė, Viltautė Žemelytė ir NDG edukacinių programų kuratorė Eglė Nedzinskaitė.

Edukacinė programa veiks kiekvieną trečiadienį nuo rugsėjo 28 d. iki spalio 19 d. 16.00, 17.00, 18.00 val. Kūrybinės dirbtuvės vyks spalio 1 ir 22 d. 11 val. Įėjimas su NDG įprastiniu bilietu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius