-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip puoselėti tankius ir vešlius antakius

Šis dešimtmetis atiduoda duoklę vešliems, tankiems ir tamsiems antakiams. Tokie antakiai atrodo išraiškingai ir pagyvina veidą. Tačiau kaip prižiūrėti tokius antakius?
Natūralūs antakiai
Natūralūs antakiai / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Antakiai Grožis

Kad vešlūs antakiai atrodytų gerai, reikia mokėti juos puoselėti ir tramdyti, antraip tai bus ne įspūdingų formų arka, o vėjo nugairinta pieva.

Pešiojimas

Norėdamos suformuoti dailią arką, moterys kartais išpešioja per daug plaukelių. Tačiau esmė yra ne „šienauti“ plaukelius, o juos sušukuoti taip, kad gražiai gulėtų ir neprarastumėte antakių apimties.

Su antakiais reikia elgtis labai atsargiai, išpešti reikėtų vos vieną kitą plaukelį, kuris auga ne vietoje, ir pešioti tik po antakiu, o ne virš jo.

Antakiai netvarkingai atrodo tada, kai užauga per ilgi ir pradeda riestis ne pagal augimo kryptį.

Antakiai netvarkingai atrodo tada, kai užauga per ilgi ir pradeda riestis ne pagal augimo kryptį. Jei kokio nepaklusnaus styrančio plaukelio nepavyksta sutramdyti, nukirpkite žirklutėmis jo galiuką, bet neišpeškite paties plauko. Natūralių antakių įvaizdis – ne visiškai vienodo ilgio, tvarkingai sušukuoti antakiai.

Pincetą rinkitės nukirstais galais – toks skirtas tiek atauginėjantiems, tiek storiems plaukeliams sugriebti ir išrauti. Raukite prie pat šaknies, plaukelio augimo kryptimi – tuomet lengviau pašalinsite. Nepulkite iškart pešioti atauginėjančių plaukelių – ataugę jie susiformuos į tankesnius antakius.

Dar vienas variantas – sušukuokite antakius į viršų ir pakirpkite pačius galiukus, kurie pernelyg išsikiša iš antakių linijos. Antakius gražiai sulygina bespalvė antakių želė arba vaškas.

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Kaip dėl depiliacijos

Tos, kurių antakiai iš prigimties labai vešlūs, kartais nori šalinti atauginėjančius plaukelius vašku – tuomet plaukeliai atauga lėčiau. Tačiau jei norite natūralaus įvaizdžio, geriau to nedaryti, nes antakių depiliacija vašku būna aiškiai matoma. Be to, padaryti to pačioms profesionaliai ne visada pavyksta: oda gali sudirgti, negana to, nėra lengva depiliuojant vaško juostelėmis suformuoti gražų antakių linkį. Neteisingas žingsnis, ir atrodysite juokingai.

Taigi arba kulniuojate pas specialistę, arba renkatės pincetą.

Auginimas

Jeigu antakiai auga lėtai arba jiems trūksta vešlumo, galite pabandyti vartoti maisto papildų, skirtų plaukų ir nagų augimo skatinimui. Taip pat kasdien patepkite antakius ricinos aliejumi – tai šiek tiek paskatins plaukelių augimą, o plaukeliai atrodys sveikesni.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Ir atminkite, kad vešlūs ir storos apimties antakiai reikalauja nuolatinės priežiūros. Pradžioje jų formos suteikimą patikėkite profesionalui, o vėliau galėsite tą formą palaikyti ir pačios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius