-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 27

Dirbančių mamų privalumai

Jei nuolat išgyvenate, kad esate nepakankamai gera mama, palyginti su ta, kuri vaikams skiria visą savo laiką, pats metas nustoti – Harvardo verslo mokyklos tyrėjai nustatė, kad dirbančių mamų vaikai sėkmingesni.
Dirbanti mama
Dirbanti mama / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Mama Darbas

Mergaitės nuo pat vaikystės mato dirbančios mamos pavyzdį ir pagal jį projektuoja savo ateitį bei savo gyvenimo modelio. 

Buvo apklausti 25 šalių gyventojai ir paaiškėjo, kad dirbančių mamų dukros uždirba daugiau už namų šeimininkių dukras, be to, jos užima aukštesnes pareigas ir kur kas mažiau laiko skiria namų ruošai. Tyrimo vadovė profesorė Kathleen McGinn tai aiškina tuo, kad mergaitės nuo pat vaikystės mato dirbančios mamos pavyzdį ir pagal jį projektuoja savo ateitį bei savo gyvenimo modelio. 

O kaipgi berniukai? Ar mama dirbo, ar ne, sūnų  karjerai tai jokios įtakos neturėjo, tačiau įdomu tai, kad dirbančių mamų sūnūs buvo jautresni ir paslaugesni aplinkiniams, jie buvo pasiruošę namų ruošos darbams skirti daugiau laiko už nedirbančių mamų sūnus. 

Vida Press nuotr./Dirbanti mama
Vida Press nuotr.

Kaip rasti balansą tarp darbo ir asmeninio gyvenimo?

Apklausiamųjų įvairiose šalyse buvo teiraujamasi, ar jų mama dirbo, kai vaikams dar nebuvo 14-os. Atsakymai priklausė ir nuo visuomenės nuostatų moters vaidmens atžvilgiu, tarkime, Meksikoje dar vyrauja konservatyvi nuomonė, kad mažus vaikus auginančiai mama geriau nedirbti, o JAV ar Izraelyje visuomenė pasidalinusi į dvi stovyklas, kurios laikosi priešingų nuomonių. Šalyse, kur plačiai pripažįstamos lygios moterų teisės, tarkime, Skandinavijoje, įprasta, jog pačios moterys nutaria, kaip joms geriausia elgtis.

„Daugelis dirbančių mamų save kaltina, manydamos, jog jų vaikams bus geriau, jei jos bus su jais namuose, bet mūsų tyrimo rezultatai parodė, kad vaikams naudingiau, jei mama bent kiek laiko praleidžia darbe“ – susumuoja išvadas profesorė Kathleen McGinn. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius