-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 03

Ką daryti, kad energijos rezervų užtektų visai darbo dienai: 9 patarimai

Daugeliui pasitaiko momentų, kai vien mintis apie laukiančius darbus kelia paniką ar prislegia pečius. Kartais tikrai nelengva įjungti aktyvumo režimą po atpalaiduojančio savaitgalio ar imtis naujų užduočių, kurios pareikalaus koncentracijos. Štai keli patarimai, kurie padės lengviau įveikti laukiančius darbus, o ne su kančia stumti valandą po valandos biure.
Moteris biure
Moteris biure / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Motyvacija Darbas

1. Kad ir kaip baisiai tai skamba, ryte kelkitės su pirmais žadintuvo garsais, neatidėliokite kėlimosi dar ir dar penkioms minutėms. Tą darydami tik trukdote kūnui pradėti tinkamai funkcionuoti, o per kelias akimirkas vis tiek nespėsite pabaigti sapno. Taigi, pasirąžykite, lipkite iš lovos ir pradėkite žvalų rytą.

2. Pusryčiai – esminis dienos valgis, skirkite jiems pakankamai dėmesio. Košės, įvairiai paruošti kiaušiniai, sumuštiniai su viso grūdo duona – variantų daugybė, išsirinkite tai, kas jums labiausiai patinka. Venkite menkaverčio maisto – saldžių sūrelių, kelis mėnesius šaldytuve galinčių stovėti jogurtų, saldžių sausainių ir panašių dalykų.

Fotolia nuotr./Plakti kiaušiniai
Fotolia nuotr.i

3. Dienos metu rinkitės sveikesnius, energijos teikiančius užkandžius, venkite saldumynų ir daug cukraus turinčių produktų, kurie greit išsekins organizmą ir sukels mieguistumą. Nenuvėlinkite pietų, jei tik turite galimybę, rinkitės šiltą, sotų, tačiau neapsunkinantį maistą. Kavą ir maistą turėtų skirti bent valanda, o tai reiškia, jog duetas „kavos ir deserto“ – blogas pietų palydovas.

4. Jei mėgstate dirbti skambant muzikai, verčiau rinktis instrumentinę, nes balsas ir žodžiai gali sukelti neigiamą efektą – jausitės išsiblaškę, nesusikaupsite, pernelyg daug dėmesio skirsite dainos turiniui. Jei dirbate kavinėje ar tiesiog triukšmingoje aplinkoje, ausinės – geriausios jūsų draugės. Jos padės lengvai atsiriboti nuo nepageidaujamų garsų ir sutelkti dėmesį į svarbius darbus.

Jei darbų sąraše yra keli mažiau nei 5 minučių pareikalausiantys darbai, pradėkite nuo jų.

5. Niekas taip nepadeda atlikti darbų, kaip jų sąrašas, aiški sistema ir prioritetų susidėliojimas. Išsikėlę aiškias užduotis žymiai sparčiau su jomis susitvarkysite.

Jei darbų sąraše yra keli mažiau nei 5 minučių pareikalausiantys darbai, pradėkite nuo jų. Taip šiek tiek apgausite save ir sumažinsite įtampą – darbų sąrašas sutrumpės, stresas atslūgs, o tada ramiau atsidėsite svarbiems reikalams.

Vida Press nuotr./Moteris biure
Vida Press nuotr.

6. Vertinkite save ir darbus, kuriuos atlikote – po kiekvienos didesnės užduoties įvykdymo apdovanokite save mažučiais prizais: kelios minutės socialiniuose tinkluose, kavos puodelis ar trumpas pašnekesys ne apie darbus su kolega.

7. Jei dėl darbo pobūdžio jums nėra būtina nuolat tikrinti elektroninio pašto, išjunkite jo programą ir pasistenkite susikoncentruoti į darbų sąrašą. O štai atsiliepus į telefono skambutį verta pasimankštinti – tai yra, jei turite galimybę, kalbėkite telefonu judėdami kabinete ar koridoriuje – taip paskatinsite kraujo apytaką, pajusite energijos antplūdį ir prireikus produktyviau spręsite iškilusius nesklandumus.

8. Jei sunkiai susidorojate su didelių apimčių darbais, po ranka (ar telefone) turėkite lengvą, į trumpus skyrius suskirstytą romaną, kurį atsiverskite, kai pajusite nuovargį. Skaitymas atpalaiduos smegenis ir padės lengviau įveikti kitą užduotį – juk norisi sužinoti, kas romane atsitiks toliau?

9. Prieš miegą bent valandą nesinaudokite jokiu ekranu – televizoriumi, kompiuteriu, telefonu – naktį miegosite ramiau ir kokybiškiau. Žinoma, pasirūpinkite, kad miegamasis būtų gerai išvėdintas, vėsus ir užtamsintas.

Vida Press nuotr./Moteris miega
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius