Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Agnės Kuzmickaitės kūryba – ant Kijevo mados savaitės podiumo

Ukrainos sostinė Kijevas jau nuo rytojaus, rugsėjo 1-osios, kelioms dienoms prikaustys visų, besidominčiųjų mada, dėmesį – 4 dienas čia vyks didžiausia regione tarptautinė mados savaitė „Mercedes-Benz Kiev Fashion Days“, įtraukta į pasaulinių mados savaičių tvarkaraštį. Joje šiemet savo kūrybą pristatys ir vienintelė lietuvė – dizainerė Agnė Kuzmickaitė.
Agnės Kuzmickaitės kūryba
Agnės Kuzmickaitės kūryba / Pauliaus Gasiūno nuotr.

A.Kuzmickaitė savo kūrybą pristatys puikiame kontekste – podiumu Kijeve žengs modeliai, demonstruosiantys stipriausių Ukrainos kūrėjų ir tokių dizainerių ir mados prekių ženklų, kaip „Anna K“, Ksenia Schnaider, „Prada“ kūrinius.

Pakviesta tapti tarptautinio mados renginio dalimi, į Kijevą A.Kuzmickaitė išvyko su dešimties drabužių kolekcija, skirta kitų metų pavasariui–vasarai. Šeštadienį lietuvių dizainerės kūrybą bus galima išvysti naujus talentus pristatančioje programoje „Fashion Scout“, vykstančioje tik Londono, Kijevo ir Paryžiaus mados savaičių metu.

Pauliaus Gasiūno nuotr./Agnės Kuzmickaitės kūryba
Pauliaus Gasiūno nuotr./Agnės Kuzmickaitės kūryba

Ant podiumo A.Kuzmickaitė grąžins 9-ojo dešimtmečio aprangos nuotaikas. Jos dėmesio centre – platūs, tarsi per dideli T formos marškinėliai, džemperiai ir iš jų modifikuotos suknelės. Kolekcijoje susipina laisvalaikio rūbams būdingas patogumas, ryškūs ir drąsūs akcentai bei elegancijos atspindžiai — nuo suknelių su kapišonais iki džemperių iš tiulio.

Žinoma, lietuvė nepamiršta ir savo kūrybos simboliu tapusio drugelio, tačiau jį lydi ir kai kurie kiti popkultūros simboliai.

Pauliaus Gasiūno nuotr./Agnės Kuzmickaitės kūryba
Pauliaus Gasiūno nuotr./Agnės Kuzmickaitės kūryba

„Pasaulį užvaldęs tobulumo kultas. Gyvenimas instagramo nuotraukose — tarsi svajonių išsipildymas, nors realybė nebūtinai tokia. Tai skatina maištauti, kurti tokius drabužius, kurie iš tiesų yra dėvimi kasdien ir mėgstami, o ne puikiai atrodantys tik ant podiumo“, — savo kūrybinius siekius nupasakoja A.Kuzmickaitė.

Papildžiusi šią kolekciją maudymosi kostiumėliais, rugsėjo pabaigoje A.Kuzmickaitė ją pristatys ir Paryžiaus mados savaitėje.

Pauliaus Gasiūno nuotr./Agnės Kuzmickaitės kūryba
Pauliaus Gasiūno nuotr./Agnės Kuzmickaitės kūryba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius