-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 atpalaiduojančių būdų, kaip praleisti šiltąjį savaitgalį

Atostogos dar toli, o jau norisi poilsio? Nieko tokio! Juk geras oras šį savaitgalį mūsų laukia. Jei dar nesuplanavote, kaip jį leisite, siūlome dešimt atpalaiduojančių būdų – pasirinkite pagal galimybes, pomėgius ir nuotaiką. Svarbiausia – atsipalaiduoti ir gerai praleisti laiką. Ir nelindėti namie prie televizoriaus ar puodų.
Draugystė
Laisvalaikis su draugais / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Savaitgalis

1. Riedučiai, riedlentė, dviratis

Važiavimas dviračiu, riedlente ar riedučiais gali būti puikus atsipalaidavimo būdas dirbantiems sėdimą darbą.

Tikimės, kad kažką iš šių laisvalaikio transporto priemonių turite, o jei ne, didesniuose miestuose jų galite išsinuomoti. Arba pasiskolinti iš draugų, kaimynų ar giminaičių. Važiavimas dviračiu, riedlente ar riedučiais gali būti puikus atsipalaidavimo būdas dirbantiems sėdimą darbą. Nors nuo tokio irgi pavargstama, vis tik laisvalaikį reikėtų leisti aktyviai. Išsivalys mintys, pajudės kūnas, smagiai praleisite laiką.

Beje, jei manote, kad riedlentei (ar dabar populiariam longboardui) ar riedučiams esate per seni, apsidairykite, kas savaitgaliais dedasi sostinės Vingio parke – jais važinėja ir jauni, ir sulaukę garbaus amžiaus.

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

2. „Europos dienos“

Jei gyvenate ar viešite Vilniuje, visą savaitgalį Gedimino prospekte tarp Vinco Kudirkos ir Katedros aikščių vyks „Europos dienų 2016“ renginiai: restoranų mugė, kurioje galėsite paragauti įvairių tautų patiekalų; įvairūs koncertai – nuo jaunimo kolektyvų iki tokių populiarių grupių kaip „Saulės kliošas“ ar „Colours of Bubbles“. Taip pat bus įvairių instaliacijų ir žaidimų.

3. Balkono puoselėjimas

Turite balkoną ar terasą? Ar jau spėjote pasišildyti juose saulutėje? O gal dar jų nesusitvarkėte? Pripažinkime, orai šį pavasarį buvo tokie permainingi, kad buvo neaišku, ar pulti sodinti lauko gėlių, ar ruoštis žiemai. O juk augalininkystė – puikus atsipalaidavimo būdas.

Dabar galite susitvarkyti savo lauko erdvę, pasisodinti gėlių ar prieskoninių augalų ir leisti ten laiką – pakvėpuoti grynu oru, išgerti puodelį kavos, paskaityti knygą ar žurnalą.

„Fotolia“ nuotr.
„Fotolia“ nuotr.

4. Susitikite su draugais

Daug jų turite ar tik vieną kitą – nesvarbu. Svarbu, kad turite ir kad tikriausiai ne visada skiriate jiems dėmesio. Tvirtos draugystės atlaiko ir ilgus nesimatymų mėnesius, bet kam laukti? Pakvieskite juos į svečius arba pasisiūlykite ateiti patys. O dar geriau – sutarkite kartu praleisti laiką gamtoje. Galbūt turite galimybę išsikepti šašlykų? Gal nuvažiuoti į sodybą ar sodą? Galų gale, galite tiesiog pavaikščioti su draugais ar pasėdėti lauko kavinėje.

5. Šiek tiek kultūros

Galbūt seniai „kultūrinotės“ – o juk tiek parodų, koncertų ar spektaklių vyksta, tereikia pasirinkti pagal skonį ir piniginę. Be to, būna ir nemokamų pramogų, tad belieka pasiieškoti internete, kur galėtumėte nueiti, pasikviesti ką nors į kompaniją ir pirmyn. Po renginio galėsite viską aptarti prie taurės vyno ar vaikščiodami po miestą ir valgydami ledus.

 LNDT / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.
LNDT / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

6. Šokite, šokite!

Nesvarbu, eisite į vakarėlį, į šokių pamoką ar tiesiog pasileisite geros muzikos per radiją, kompiuterį ar ausinuką – šokiai visiems pakelia nuotaiką, net jei nemokate judėti, nejaučiate ritmo ir neturite klausos (kuo abejojame). O jei muzika neskatina judinti klubų, galbūt netinkamos klausote?

7. Pabūkite gidu

Kodėl ne visos ekskursijos būna įdomios? Todėl, kad nepatinka gidas arba jo siūloma programa. Tapkite savo gidu ir susikurkite programą.

Kodėl ne visos ekskursijos būna įdomios? Todėl, kad nepatinka gidas arba jo siūloma programa. Tapkite savo gidu, susikurkite programą ir atraskite savo gyvenvietę iš naujo.

Pasidomėkite, kokių yra jums įdomių istorinių ar kultūrinių vietų / objektų jūsų mieste ir aplankykite juos. Arba galite susigalvoti ekskursijos tematiką: gražiausi namai, seniausi paminklai, įdomiausios kapinės, gardžiausios vyninės ar vietos, kuriose lankėsi / gyveno istorinės asmenybės ir t. t. Kad būtų įdomiau, galite pasikviesti draugų ar šeimos narių ir surengti jiems ekskursiją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr.

8. Padarykite gerų kadrų

Šiais laikais, kai telefonuose įmontuotos fotokameros ne blogesnės, nei įprasti fotoaparatai, padaryti gražių kokybiškų nuotraukų kaip niekada paprasta. Gamta žaliuoja ir žydi, saulė šviečia, lauke šilta – ar tai ne puiki proga padaryti gerų nuotraukų? Kas žino, gal atrasite naują hobį.

Jei nedomina gamta, fotografuokite, kas jums patinka – galbūt šunys, automobiliai, įdomi architektūra, žmonės? Tai turi ne kelti įtampą, o atpalaiduoti.

9. Išbandykite jogą lauke

Joga – tai kūno ir sielos harmonija. Ne tik sustiprina raumenis, padaro kūną grakštesnį ir lankstesnį, bet ir atpalaiduoja, nuramina. O, kadangi orai atšilo, siūlome pasiimti kilimėlį ir atlikti jogos pratimų lauke. Galbūt turite nuosavą kiemą ar netoli namų yra koks parkelis? Tik pasisaugokite erkių.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

10. Atraskite šalies gamtą

Pamažu populiarėja laisvalaikio leidimas gamtoje, aplankant draustinius, regioninius parkus, pažintinius takus, piliakalnius ir pan. Visų pirma, taip įsitikinama, kokia graži ir dar nepažinta yra Lietuva. Antra, pasivaikščiojama ir gerai praleidžiamas laikas. Trečia, prisikvėpuojama grynu oru už visą darbo savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius