-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 „geriausi” patarimai vienišai draugei

Visos darome tą nuodėmę – patarinėjame neprašomos, nes „norime gero“. Tačiau kartais tikrai geriau prikąsti liežuvį.
Moteris guodžia draugę
Draugės / Vida Press nuotr.

Jei bent viena bičiulė, kuria aktyviai rūpinasi susiporavusios draugės paklausytų jų patarimų (pradedant pasiūlymais susipažinti su storu ir nesimpatingu, bet esą auksinės širdies brolio draugu, baigiant dažniau išeiti „į žmones“ , t.y. į neaiškios reputacijos naktinius klubus), ji pasijustų dar vienišesnė. Taigi, jei šiuo metu pati neturite širdies draugo, neklausykite tokių patarimų, o elkitės ir gyvenkite taip, kaip norite!

1 patarimas: „Tu nuolat sėdi namie. Išeik į žmones!”

Yra vienišių, kurios į vakarėlius ir įvairiausius renginius eina kaip į darbą. Nė minutės ramybės ir poilsio! Ir jei nors vieną vakarą lieka su kompiuteriu ir pledu ant kelių, jaučiasi kaip išdavikė, nes  draugės juk prisakė „rodytis visuomenėje”, kur esą šimtai galimybių su kažkuo susipažinti (pačios kažkodėl susipažino studijose, darbe ir vakarėliuose). Bet pati verčiausia pažintis – su pačia savimi, todėl neverta bijoti valandų, praleistų vienatvėje.

Vida Press nuotr./Simpatiška mergina
Vida Press nuotr.

2 patarimas: „Kuo daugiau laiko praleidi moteriškoje draugijoje, tuo mažiau šansų sutikti tinkamą vyriškį”. 

Neverta įsikalti į galvą, kad visos moterys aplink – konkurentės, kurios tik ir taikosi pastverti jūsų nusižiūrėtą vyruką. Ir jei nekenčiate sporto, neverta vaikščioti į krepšinio varžybas vien tam, kad ten daug vyrų… Draugės – ne konkurentės, o sąjungininkės, iš kurių galite pasikrauti moteriška energija – aišku, jei jos laimingos ir patenkintos gyvenimu.

Tai nereiškia, jog iškart turite užsirašyti į mezgėjų būrelį, bet yra šaunių moterų kompanijų, kurios kartu bėgioja, šoka pilvo šokius ar tiesiog kartą per savaitę susitinka kavinėje šauniai praleisti laiko, o ne dejuoja, kad JIS ir vėl nepaskambino.

Vida Press nuotr./Pasivaikščiojimas
Vida Press nuotr./Pasivaikščiojimas

3 patarimas: „Jautiesi vieniša? Apsidairyk aplink, kiek daug nelaimingų – eik ir padėk seneliams, ligoniams ar tai kaimynei iš pirmo aukšto”. 

Patarti vienišai ir nelaimingai merginai „padėti tam, kam dar blogiau” tolygu pasiūlyti kamuojamam aukštos temperatūros žmogui nubėgti penketą kilometrų, nes juk tai esą sveika. Taigi, mergina, kuri ir taip iškankinta giminaičių klausimų: „Gal jau ką nors turi?“ ir pradėjusi save laikyti visiška nevykėle, vargu ar su džiaugsmu pasirūpins dar nelaimingesniais už save. Padėti kitam, bet nepalūžti pačiam – irgi menas, kurio moko psichologus ir gydytojus, taigi, jei norite pasirūpinti kitu – pirmiau pasirūpinkite savimi.

4 patarimas: „Gal tau reikėtų pakeisti stilių? Užsirašyk pas mano kirpėją, o paskui galime drauge pasišopinti“. 

Dalinti tokius patarimus – tai žeminti kitą žmogų. Jei jūsų draugė, puikiai žinodama, kad jau tikrai seniai reikėjo nusidažyti plaukus ar atsikratyti senų ir nusibodusių drabužių, vis dar juos velkasi ir vengia grožio salonų, reiškia, dabar jai toks etapas, kai ji nesistengia niekam patikti ir nori pabūti viena su savimi.

Geriausia, ką galima padaryti, tai atsargiai paklausti, kodėl ji vengia draugijos, o ne pulti mokyti, kad geriau jau bent ryškesnį lūpdažį nusipirktų.

Vida Press nuotr./Moteris rūbų parduotuvėje
Vida Press nuotr./

TAIP PAT SKAITYKITE: 20 įkvepiančių Coco Chanel minčių apie madą, grožį ir gyvenimą

5 patarimas: „Jonas – toks mielas vyriškis. Ir laisvas. Būtinai reikia jus supažindinti, pasikviesiu jį į gimtadienį”.

Lemtinga pažintis galima tik tada, kai žmogus viduje jai pasiruošęs.

Vieniša draugė iki šiol vieniša ne todėl, kad iki šiol nesutiko išgirtojo Jono. Ji vieniša, nes dar nėra pasiruošusi pažinčiai nei su Jonu, nei su Petru. Lemtinga pažintis galima tik tada, kai žmogus viduje jai pasiruošęs. O pažindinti drauges su nevykėliais užsilikusiais vyro draugais ar vienišais bendradarbiais – beviltiška. Be to, tai jau daro jos mama, tetos ir pusseserės…

6 patarimas: „Bent pasigimdyk vaiką. Ar įsivaikink”. 

Būkim sąžingos – pagimdyti vaiką „tik sau“ neįmanoma. Jame visada matysite ir tėvo bruožus. Ką vėliau apie tėtį vaikui pasakoja vienišos mamos? Kuria nebūtas istorijas apie didvyrišką žūtį. Jos juk neprisipažįsta: „Na, jis buvo mano viršininkas, vedęs, todėl…” Bet kartais teisybė vis vien išaiškėja, o tokią apgaulę vaikai nešiojasi širdyje visą gyvenimą, be to, jie turi teisę žinoti, kas jų tėvas. Na, o pirmiau tapti mama, o ne žmona, yra tas pats, kaip iš trečios klasės peršokti į dvyliktą. Dėl įsivaikinimo prisiminkime 3 patarimą – jei nori kažkam padėti – pats tapk stipriu ir laimingu.

Vida Press nuotr./Moteris ir kūdikis
Vida Press nuotr.

7 patarimas: „Tu dar skundiesi? Apsidairyk aplink, kiek daug žmonių gyvena šimtą kartų blogiau už tave“.

Dalinantis tokius patarimus žmogus tikrai nelinki gero, tik nori sukelti kaltės jausmą. Aišku, visada atsiras tų, kuriems blogiau ir už vienišas ir už ne vienišas moteris, bet yra nemažai ir laimingų, ar ne? Kodėl turime nesiekti laimės? Kiekviena vienišė, giliai pasikapsčiusi savyje, ras savo vienatvės priežastį, o kai ras, viena laimingesne moterimi taps daugiau! 

Beje, ar patarinėtojoms kartais nekyla klausimas: o gal jų vieniša draugė yra laimingesnė už jas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius