-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 paprasti triukai, kurie pagerins santykius

Puoselėti santykius – menas ir didelis darbas, trunkantis visą gyvenimą. Santykių raidoje patiriame ir pakilimų, ir nupuolių, ir tai visiškai natūralu. Tačiau yra nesudėtingų būdų, kurie gali pagerinti poros santykius čia ir dabar.
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

1. Padarykite ką nors malonaus

Ar galėtumėte įvardyti, kas patiktų jūsų mylimam žmogui ir priverstų jį plačiai nusišypsoti? Įgyvendinkite tai! Tai neprivalo būti brangi dovana, svarbiausia yra jūsų skiriamas dėmesys – ne sau, o mylimajam. Ir kad tai būtų netikėta. Įrašykite mylimojo mėgstamą filmą, pasakykite komplimentą, padarykite masažą ir pan. Ir po visko nepulkite klausti: „O ką tu dabar man gero padarysi?“

2. Susikibkite už rankų

60 procentų amerikiečių norėtų dažniau laikytis susikibę už rankų, rodo apklausos. Lietuvoje tokių apklausų lyg ir nebuvo, tačiau neabejojame, kad ir jums tai patinka. Kai su mylimu žmogumi susikabinate už rankų, jaučiate artimesnį fizinį ir emocinį ryšį. Tai sumažina įtampą ir stresą.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

3. Kartu paprakaituokite

Taip, supratote teisingai – siūlome kartu pasimankštinti. Amerikiečiai mokslininkai teigia, kad bendra fizinė veikla gerina santykius. Lytinius – taip pat. Mat fizinės veiklos metu išsiskiriantis serotoninas skatina jaustis geriau. Dėl reguliaraus sporto tampate sveikesni ir energingesni, fizinė veikla mažina stresą. Kai kartu su partneriu vienu metu jaučiatės taip pat, natūralu, kad tai gali peraugti į šį tą daugiau.

4. Leiskitės į prisiminimus

Sakoma, kad reikia gyventi dabartimi ir ateitimi, tačiau praeitis gali jus suartinti. Prisiminkite santykių pradžią, kokie įsimylėję buvote ir kokios audros tuo metu virė širdyje. Arba kokie laimingi jautėtės, kai susituokėte ar laukėtės pirmojo vaiko. Prisiminimus puikiai sužadina nuotraukos ar vaizdo įrašai, kuriuos galėtumėte peržiūrėti kartu. Pajutę nostalgiją, žmonės jaučiasi laimingesni, artimesni mylimiems žmonėms ir tą akimirką gyvenimas tampa reikšmingesnis.

Vida press nuotr.
Vida Press nuotr.

5. Domėkitės partnerio interesais

Santykių pradžioje poros dažniausiai dedasi geresnėmis, nei yra: apsimeta, kad domisi tais pačiais dalykais, įdėmiai klausosi pasakojimų, tos pačios muzikos. Bėgant laikui kaukės nukrenta, ir nustojama stengtis. Prisiminkite, kaip malonu, kai jūsų klausomasi. Kai einama kartu (neburbant!) į kino teatrą ar į krepšinio varžybas. Darykite tai, kas patinka mylimam žmogui ar bent jau nenuleiskite negirdomis jo istorijų, nors jums tai gal ir nėra įdomu. Labai svarbu jaustis neatstumtiems ir vertinamiems.  

6. Skirkite 10 minučių

Skirkite 10 minučių pasimatymą – kalbėkite apie tai, kas jums abiem įdomu ir aktualu.

Darbas, namai, vaikai ir tėvai – jei esate ne pirmi metai susituokę, tai gali būti vienintelės temos, apie kurias kalbate. Natūralu, kad tai gali kelti stresą ir jūsų asmeniniai poreikiai lieka pamiršti. Skirkite, jei ne kasdien, tai bent keliskart per savaitę 10 minučių pasimatymą – kalbėkite apie tai, kas jums abiem įdomu ir aktualu. Tai padės geriau suprasti vienas kitą, pasijusti artimesniems ir laimingesniems.

7. Išjunkite išmanųjį

Jei vakarieniaudami naršote išmaniuosius, artimo ryšio nesukursite, nors fiziškai ir esate kartu. Žurnalas „Computers in Human Behavior“ ištyrė 1160 susituokusių porų ir atrado neigiamą ryšį tarp įnikimo į socialinius tinklus ir tarpusavio santykių darnos. Išmanusis telefonas sukuria distanciją, o jei tuo metu dar ir valgote, taip nesąmoningai išreiškiate nepagarbą savo partneriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius