-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar kosmetikos priemonėse su alaviju tikrai yra alavijo?

Klausimas atrodo mažų mažiausiai keistas? Jį užduodame, nes vienas tyrimas privertė tuo smarkiai suabejoti. Alavijo, dar vadinamo alijošiumi, sulčių nauda sveikatai bei grožiui įrodyta seniausiai. Todėl alijošius dažnai naudojamas kosmetikos priemonėse, neretai – ir kaip svarbiausias komponentas. Tad kaip jaustumėtės sužinoję, kad tose priemonėse jo nėra?
Veido kremas
Veido kremas / Vida Press nuotr.

„Bloomberg“ neseniai atliko keletą tyrimų nepriklausomoje laboratorije. Buvo parinktos keturios kosmetikos priemonės, kurios turėjo turėti daug alavijo, tačiau paaiškėjo, kad nei vienos jų sudėtyje jo nėra.

Buvo tiriamas „Wal-Mart's Equate Aloe“ gelis po deginimosi – neva sudėtyje turintis gryno alijošiaus; „Target’s Up & Up Aloe Vera Gel“ gelis irgi neva su grynu alijošiumi; „CVS Aftersun Aloe Vera Moisturizing Gel“ drėkinamasis gelis po deginimosi ir „Walgreens Alcohol Free Aloe Vera Body Gel“ kūno losjonas.

Vietoj alavijo produktuose buvo rasta pigaus pakaitalo maltodekstrino.

Nepaisant akivaizdaus alijošiaus įvardijimo pavadinimuose ir sudėtyje (alijošius buvo užrašytas sąrašo viršuje, taigi, jo minėtose priemonėse turėjo būti daug), nei vienas iš ištirtų produktų neturėjo jokių alijošiaus pėdsakų. Taip pat juose nebuvo alijošiuje esančių cheminių junginių – gliukozės, acemanano ir maliko rūgšties, o vietoj jų buvo pigaus maltodekstrino – cukraus, kuris kartais naudojamas kaip pakaitalas natūralioms medžiagoms.

Kaip rašo „Bloomberg“, ši alijošiaus imitacija tikriausiai nėra pavojinga, bet ir nėra naudinga odai. Tad žmogus, sąmoningai pirkdamas vieną ar kitą produktą dėl jo savybių, gali likti nusivylęs, nes nesulauks pageidaujamo rezultato. Alijošiaus sultys pasižymi raminamosiomis savybėmis, taigi yra labai aktualios žiemos sezonu, kuomet oda yra sudirgusi ir išsausėjusi; o šiltuoju sezonu jos reikalingos, nes padeda nuraminti odą po saulės vonių.

Fotolia nuotr./Alavijas
Fotolia nuotr./Alavijas

Kaip išsiaiškino minėtas portalas, nėra kas aiškiai ir griežtai reguliuotų, kas dedama į kosmetikos produktus. Tokiu konkrečiu atveju, išaiškėjus melui, galima kreiptis į atitinkamas instancijas, bet nėra kam patikrinti kiekvienos priemonės sudėties.

Ir nors buvo ištirtos vos keturios atsitiktinai parinktos priemonės ir tai neįrodo, kad ir su kitais produktais būtų tas pats, „Bloomberg“ kalbinti specialistai teigia, kad vargu ar daug alijošiaus sulčių pasiekia mus grožio priemonėse.

Rasti tokių produktų tikrai įmanoma, tiesiog reikia daug jų išbandyti arba stengtis rinktis kosmetikos kompanijas, kuriomis pasitikite, o ne pirkti priemonę aklai – pagal kainą ar aprašymą. Taip pat daugiau šansų, kad produkto sudėtyje bus alavijo sulčių, jei rinksitės ekologišką ir / ar natūralią kosmetiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius