-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 31

ES parama jaunųjų raitelių lavinimui išgaravo: vaikai išprašyti iš Drevernos žirgyno

Klaipėdos rajone, Drevernoje keliolika metų veikusiame žirgyne jau metus – jokio šurmulio. Pastatų savininkas verslininkas Vaclovas Macijauskas, kandidatavęs į rajono merus, dalį žirgų pardavė, dalį išvežiojo po kitus regiono žirgynus ir užrakino pastato duris. Dabar žirgynas ruošiamas pardavimui, nors dar neseniai politikas tikino norįs, kad jame aktyviai laiką leistų vietos jaunimas. Tam net ES finansinę paramą gavo. Gavo ir išleido, o vaikų ir jaunimo čia nė su žiburiu nematyti.
Buvę Drevernos žirgyno auklėtiniai
Buvę Drevernos žirgyno auklėtiniai

Bendradarbiavo su sporto mokykla

Drevernos žirgyne vaikai ir jaunimas treniruodavosi keliolika metų. Klaipėdos rajono sporto mokykla su žirgyno savininku buvo sudariusi bendradarbiavimo sutartį. Tačiau maždaug prieš metus vaikai iš žirgyno išprašyti. Vietos žirgyne jaunimui neliko savininkui nusprendus, kad pastatus reikia parduoti.

„Aš tiesiog sulaukiau savininko rašto, kad žirgyne nebėra galimybės mokytis jodinėti ir naudotis ten esančia treniravimosi baze. Todėl buvome priversti atleisti trenerį ir nutraukti sutartį su žirgynu“, – pasakojo sporto mokyklos direktorius Antanas  Blistrubas.

Už ES paramą žadėjo lavinti jaunuosius raitelius

Iš Drevernos išprašytiems jauniesiems raiteliams vietos treniruotėms teko ieškotis kitur. Bemaž 10 vaikų laikinai prisiglaudė Priekulės žirgyne.

Iš Drevernos išprašytiems jauniesiems raiteliams vietos treniruotėms teko ieškotis kitur. 

„Dreverna merdi ir ten tiesiog nebeapsimoka laikyti žirgyno. Nepatraukli ji turistams, tad ir veiklos čia jokios neapsimoka vystyti“, – pasakojo žirgyną parduoti užsimojęs jo savininkas V.Macijauskas.

O dar neseniai į rajono merus kandidatavęs verslininkas ir politikas manė kitaip. Net ES paramos prašė jaunųjų raitelių ugdymui. Kartu su dar trimis žirgynais gavo apie 100 tūkst. eurų. Pinigų prašyta įvairiems renginiams, stovykloms ir jaunųjų raitelių mokymams.

Kad rajono jaunimui būtina skirti daugiau dėmesio, V.Macijauskas deklaravo ir savo rinkiminėje programoje, kandidatuodamas į Klaipėdos rajono merus kaip Žemaičų partijos atstovas.

Vaclovas Macijauskas
Asmeninio archyvo nuotr. / Vaclovas Macijauskas

„Jaunimo problemų sprendimas turi tapti mūsų prioritetu. Turime investuoti į ateities kartą ir taip ją išsaugoti rajone“, – rašoma V.Macijausko rinkiminėje programoje.

Trenerį kaltina tinginyste

V.Macijauskas įsitikinęs, kad kaltė dėl Dreverną palikusių jaunųjų raitelių turi prisiimti jų treneris Antanas Ruškys. Jis esą aptingo ir visai nebesistengė į treniruotes pritraukti kuo daugiau vaikų. 

Tačiau sporto mokykla treneriui priekaištų neturi. Jis Drevernoje treniruodavo keliolika vaikų, o vienu metu norinčiųjų jodinėti buvo tiek, kad teko formuoti dvi grupes.

„Mano auklėtiniai jau kelerius metus patenka į geriausių Klaipėdos sportininkų dešimtuką, keli yra tapę šalies čempionais“, – jaunųjų raitelių nuopelnus vardijo  A.Ruškys.

Treneris tikina, kad uždarius Drevernos žirgyną treniruotes buvo priversti mesti keli į Priekulę negalintys važinėtis vaikai. Nedaug jiems naudos, esą, buvę ir iš ES paramos. Žirgyno savininkas už gautus pinigus, A.Ruškio pastebėjimu, prisipirko inventoriaus, specialiai jojimo rungtynėms reikalingos aparatūros, jojimo drabužių, kurie jauniesiems raiteliams nė nebuvo pasiūlyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius