Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 09 01

Rugsėjo 1-osios proga sveikina šalies vadovai

Antradienį Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sveikina visus Rugsėjo 1-osios proga.
Rugsėjo 1-osios šventė
Rugsėjo 1-osios šventė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Linki siekti pažangos

Premjeras Algirdas Butkevičius rugsėjo 1-osios, Mokslo ir žinių dienos, proga sveikina moksleivius, studentus, mokytojus ir dėstytojus.

„Šią gražią pirmąją rudens dieną, žyminčią naujų mokslo metų pradžią, sveikindamas jus visus Rugsėjo 1-osios proga, noriu palinkėti vieno, mano galva, paprasto, bet labai svarbaus dalyko – atkaklumo siekti pažangos.

Sveikindamas jus visus rugsėjo 1-osios proga, noriu palinkėti vieno, mano galva, paprasto, bet labai svarbaus dalyko – atkaklumo siekti pažangos.

Pažanga reikalinga tam, kad mes – mūsų valstybė ir visuomenė – eitų į priekį, ir, kaip visi puikiai suprantame, pažanga neįmanoma be žinių. Čia ne pro šalį būtų prisimini vieną šviesiausių žmonijos protų Albertą Enšteiną: „Didžiausias mokytojo pasiekimas yra sugebėjimas pažadinti mokinio kūrybiškumą ir smalsumą“.

Pažanga neįmanoma ir be lyderių, o tapimas jais – be atkaklumo. Mums reikia lyderių – mokykitės ir nebijokite jais tapti!

Šiandien pirmasis naujų mokslo metų skambutis skamba ne tik jums, mieli moksleiviai ir studentai, gerbiami mokytojai ir dėstytojai. Jis skamba mums visiems, pranešdamas, kad baigėsi vasara, kad prasideda labai svarbus gyvenimo etapas, atveriantis naujų žinių, profesinės patirties horizontus.

Mokslo ir žinių dieną linkiu visiems gražios šventės. Niekada nenustokime tobulėti“, – sakoma Vyriausybės vadovo sveikinime.

Linki drąsiai ir veržliai siekti mokslo bei žinių

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sveikina visus moksleivius ir studentus, mokytojus ir dėstytojus, taip pat švietimo darbuotojus su Mokslo ir žinių diena.

„Kad ir kur būtumėte – mokykloje ar universitete, klasėje ar auditorijoje, kad ir kas būtumėte – keliantieji klausimus ar į juos atsakantieji, visada atminkite, kad mokslas ir žinios tik tuomet taps vertingi, kai bus perduodami ir naudojami kilniems tikslams. Kai galvoju apie Rugsėjo 1-ąją, nejučiomis prieš akis iškyla prasmingas šios šventės leitmotyvas: viena pirmokėlio ranka spaudžia žydinčių spalvingų astrų puokštę, o kita nedrąsiai paskęsta dvyliktoko delne. Sukasi amžinas ratas – ateinantieji į mokslo ir žinių pasaulį ir jau visai netrukus išeisiantys į kitą – gyvenimo – mokyklą... Ir vieni, ir kiti – tokie atviri, šviesūs ir laimingi. Jie – mūsų ateitis, mūsų pasididžiavimas, mūsų Lietuva“, – teigia parlamento vadovė, linkėdama visiems pažinimo džiaugsmo, drąsos, veržlumo ir sėkmės.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius