-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atimti vairuotojų pažymėjimai, kyšis ir aibė kitų pažeidimų Žemaitijoje

Vieną po kitos keliuose vykdę prevencines priemones, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai eismo dalyviams neleido atsikvėpti ir šio savaitgalio pradžioje. Penktadienio vakarą pradėję ir ankstų šeštadienio rytą baigę, griežtą eismo dalyvių kontrolę pareigūnai vykdė visoje prižiūrimoje teritorijoje (Telšių, Mažeikių ir Akmenės rajonuose).
Telšių policijos reidai: dalis pažeidėjų laikinai neteks vairuotojo pažymėjimų
Telšių policijos reidai: dalis pažeidėjų laikinai neteks vairuotojo pažymėjimų / Telšių apskrities VPK nuotr.

Sutelkę dėmesį neblaiviems ir važiavimo greitį viršijantiems vairuotojams demaskuoti, penki Kelių policijos skyriaus pareigūnų ekipažai darbavosi tiek miestuose, tiek atokesnėse rajonų gyvenvietėse. Baigus reidą ir suskaičiavus pažeidėjus, paaiškėjo, kad jų – iš viso 19.

Po tris vairuotojus nubausta už mobiliojo ryšio telefono naudojimąsi ir saugos diržų nesegėjimą prie vairo. Dar trys Kelių eismo taisykles pažeidė kur kas šiurkščiau, nepabūgę transporto priemones vairuoti išgėrę. 

0,75 promilės į alkotesterį pripūtė dviračio pedalus mynęs 66 metų mažeikiškis, kuriam gresia ne tokia didelė bauda, kaip dviem automobilius vairavusiems vyrams. 48-erių Mažeikių miesto gyventojui nustatytas 1,73 promilės girtumas, o 38-erių vairuotojui iš Tirkšlių gyvenvietės – 2,45 promilės girtumas.

Telšių apskrities VPK nuotr./Telšių policijos reidai: alkoholio matuoklis
Telšių apskrities VPK nuotr./Telšių policijos reidai: alkoholio matuoklis

Abu pažeidėjai teisme aiškinsis dėl savo poelgio, už kurį gresia nemenkos baudos ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas iki trejų metų.

Su vairuotojų pažymėjimais kuriam laikui teks atsisveikinti ne tik tą vakarą demaskuotiems neblaiviems vairuotojams, bet ir penkiems greitį daugiau kaip 50 km/val. viršijusiems pažeidėjams. Jiems gresia 289-434 eurų baudos ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas 1-6 mėn. 

Tiesa, 105 km/val. greičiu lėkęs 38-erių telšiškis teisės vairuoti nepraras, kadangi jos dar nėra įgijęs. Tačiau dėl šios priežasties jo bauda gali siekti net iki 724 eurus, pasakojama Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausiosios specialistės Aušros Blaževičienės parengtame ir šeštadienį paviešintame pranešime.

Vienas iš penkių greitį viršijusių vairuotojų, gresiančios baudos ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimo bandė išvengti – 51-erių Kauno rajono gyventojas, gyvenvietėje lėkęs 109 km/val. greičiu, pareigūnų paprašė „susitarti“, siūlydamas 100 eurų kyšį. Tad šalia administracinio teisės pažeidimo protokolo, vairuotojui įteikta dar viena „dovana“ – dėl bandymo papirkti valstybės tarnautojus pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 227 str. (Papirkimas).

Tai – jau antrasis bandymas šią savaitę papirkti Telšių apskrities VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnus. Sutapimas: abu pareigūnus bandę papirkti vyrai automobiliais gyvenvietėse važiavo vienodu greičiu – 109 km/val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius