Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 21 /18:03

„Via Baltica“ dalyje tarp Kauno ir Marijampolės spūstis ištįso apie 75 km

Eismas „Via Baltica“ kelyje dar paralyžiuotas, sunku patekti į Marijampolę.
Spūstis įvykio vietoje A5 kelyje
Spūstis įvykio vietoje A5 kelyje / 15min skaitytojo Dariaus nuotr.

Policija, kelininkai ir vairuotojai vieni kitus įspėja, kad eismo sąlygos kelyje A5 yra labai blogos, kai kurie ruožai nepravažiuojami, buvo daug eismo įvykių. Tuo pačiu buvo paralyžiuotos ir kelininkų tarnybos: per milžinišką spūstį negalėjo privažiuoti nei valytuvai, nei barstytuvai. Jei yra galimybė, vis dar prašoma rinktis kitą maršrutą, išvengiant A5 kelio Kaunas–Marijampolė–Suvalkai. Tiesa, popietę eismą atidarė (įsileidžia srautą iš mūsų šalies) bent Lenkijos pusė – Lietuvos pusė to dar negali. Vis dėlto vakare 55 kilometrų spūstis prailgo iki 70–80 km.

Į Lenkijos pusę važiuojančių vilkikų spūstis susidarė iki Kauno rajono.

Dėl prastų eismo sąlygų ir ketvirtadienį Lenkijoje įvykusio eismo įvykio bei uždaryto pasienio ties Kalvarijos postu nusidriekė spūstys, jos penktadienio vakarą siekia iki pat Kauno rajono, apie 70–80 kilometrų. Apsunkintas ir patekimas į Marijampolę.

„Situacija išlieka labai sudėtinga, negaliu pranešti gerų žinių. Vairuotojai turėtų vengti A5 kelio, spūstys didžiulės“, – penktadienio vakarą BNS sakė Marijampolės policijos atstovė Ieva Šlivinskienė.

Anot jos, Lietuva apie 16 val. atidarė eismą vilkimams, iš Lenkijos pamažu transporto priemonės juda nuo vidurdienio.

„Į Lenkijos pusę važiuojančių vilkikų spūstis susidarė iki Kauno rajono, tai galėtų būti apie 70–80 kilometrų. Situacija sudėtinga ir prie Marijampolės miesto, eismo juostos užimtos vilkikais, sunku patekti į miestą. Pareigūnai kiek įmanoma stengiasi pareguliuoti, bet ne visur spėja“, – teigė atstovė.

Pagerėjo, bet vėl ėmė blogėti

Kaip BNS anksčiau buvo patvirtinusi Marijampolės policijos atstovė I.Šlivinskienė, Lenkija, nuo ryto draudusi krovininėms transporto priemonėms patekti į šalį, apie vidurdienį pradėjo leisti vilkikus į savo teritoriją, tuo metu Lietuva, 15 val. duomenimis, eismo vilkikams dar neatidarė.

Taip pat, pasak jos, popiet kiek sumažėjusios vėl ėmė darytis spūstys „Via Baltica“ atkarpoje nuo Kauno link Marijampolės, ties Kazlų Rūda.

Lietuva, 15 val. duomenimis, eismo vilkikams dar neatidarė.

„Padėtis A5 kelyje išlieka sudėtinga, sudėtingiausia yra Lietuvos ir Lenkijos pasienyje dėl buvusių didžiausių spūsčių. Transporto priemonės po truputį juda, buvo po naujausio eismo įvykio pašalinta sunkiasvorė transporto priemonė, bet buvusi spūstis tik po truputį skirstosi, pareigūnai stengiasi transporto priemones išjudinti“, – sakė I.Šlivinskienė

Popietę 15min skaitytojas Darius visus informavo, kad šiuo eismo spąstuose šimtai vairuotojų ir jų keleivių yra įstrigę jau mažiausiai dvi valandas.

Ši nejudanti spūstis neseniai fiksuota ties Pietarių gyvenviete Marijampolės pakraštyje, kryptimi didmiesčio link, likus maždaug 7,7 kilometro iki kelio „Via Baltica“ (A5) mazgo su atkarpa A7.

Įvykio liudininko Dariaus nuotr./Spūstis įvykio vietoje A5 kelyje
Įvykio liudininko Dariaus nuotr./Spūstis įvykio vietoje A5 kelyje

Marijampolės apskr. VPK anksčiau informavo, kad kelyje A5 Kaunas-Marijampolė-Suvalkai Marijampolės apskr. VPK aptarnaujamoje teritorijoje įvykę 4 eismo įvykiai – 3 važiuojant Marijampolė–Kaunas kryptimi ir 1 važiuojant Marijampolė–Suvalkai kryptimi.

Lenkijos pasienyje laikinai yra sustabdytas sunkiasvorių transporto priemonių patekimas į Lietuvos Respublikos teritoriją.

Taip pat Marijampolė–Suvalkai kryptimi kelios sunkiasvorės transporto priemonės nuo vėjo apsivertė, yra užklimpusių vilkikų, autobusų. Dėl šių eismo įvykių kelias A5 abiem kryptimis tapo sunkiai pravažiuojamas.

Vieno eismo įvykio metu į stovinčią sunkiasvorę transporto priemonę MAN atsitrenkė lengvasis automobilis „Volkswagen“.

Eismo įvykio metu sužalotas Prancūzijos pilietis, kuris pristatytas į Kauno klinikų Priėmimo skyrių. Po medikų apžiūros nukentėjusysis paleistas gydytis ambulatoriškai.

Kitų eismo įvykių metu nesuvaldę sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojai atsitrenkė į kelio atitvarus ar nuvažiavo nuo kelio.

Be to, dėl naktį buvusio snygio ir užsnigtų kelių, dar neišsisklaidžiusi sunkiasvorių transporto priemonių spūstis, susidariusi po vakar Lenkijos pasienyje įvykusio eismo įvykio.

Kelininkų pajėgumai negausūs, jie nespėja nuvalyti kelio, todėl ten kur naktį stovėjo vilkikai susidarė sunkiai pravažiuojamos sniego pusnys.
Eismą reguliuoja pareigūnai, tačiau kol nebus pašalintos visos kliūtys, transporto priemonių spūstys formuosis abiem kryptimis.

Įvažiuojant į Marijampolės miestą, ties „Emsi“ degaline, suformuotas pravažiavimas lengviesiems automobiliams, nuo Kauno atvykstantiems patariama važiuoti greta A5 esančiu keliu, Puskelnių k. arba Dženčialiaukos k. puse.

Taip pat Lenkijos pasienyje laikinai yra sustabdytas sunkiasvorių transporto priemonių patekimas į Lietuvos Respublikos teritoriją, tam kad nesiformuotų dar didesnės transporto priemonių spūstys kelyje A5.

Tuo metu Kauno rajone, irgi kelyje A5, dėl į griovį nuslydusio vilkiko eismas penktadienį prieš vidurdienį jau buvo atnaujintas.

Kaip yra skelbęs Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, išvakarėse apie 21.10 val. Kauno r., A5 kelyje, Kaunas–Marijampolė–Suvalkai 15 km (važiuojant nuo Akademijos, pravažiavus nusukimą į Mastaičius), vilkikas, vairuojamas neblaivaus vyro (gim. 1961 m.), nuslydo į griovį. Vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – lygiai 2 promilės.

Kauno apskrities VPK nuotr./Vilkiko avarija
Kauno apskrities VPK nuotr./Vilkiko avarija

Kita avarija penktadienį pasižymėjo nukentėjusiųjų gausa: Panevėžio rajone susidūrus VST mikroautobusui ir vilkikui, į ligoninę išvežti šeši žmonės.

„Naujausiomis žiniomis, Lenkija nebeįsileidžia sunkiasvorių transporto priemonių iš Lietuvos. Jie argumentuoja kad patekimas sustabdytas dėl sudėtingų eismo ir meteorologinių sąlygų. Lietuva irgi yra sustabdžiusi sunkiasvorių transporto priemonių patekimą į Lietuvos teritoriją. Galima sakyti, kad pasienyje nepravažiuoja nė viena kryptimi sunkiasvorės transporto priemonės“, – BNS papasakojo Marijampolės policijos atstovė Ieva Šlivinskienė.

Susidariusi milžiniška spūstis užkirto kelią „Kelių priežiūros“ mechanizmams pravažiuoti ir atlikti valymo bei barstymo darbus.

Anot jos, padėtis komplikavosi dar ir dėl to, kad daliai vairuotojų bandant aplenkti spūstis, vietomis susidarė dirbtinės „trečiosios“ eismo juostos, tad tebesitęsiant snygiui, kelininkai nebegali pravažiuoti nuvalyti kelių.

„Tikrai mažiausiai porą valandų ši situacija tęsis. Pareigūnai stengiasi eismą reguliuoti, kiek įmanoma, automobilius praleisti, bet eilės juda labai lėtai“, – pabrėžė I. Šlivinskienė.

Pati kelius valanti bendrovė „Kelių priežiūra“ informavo, kad eismas paralyžiuotas maždaug 55 kilometrų „Via Baltica“ atkarpoje.

„Susidariusi spūstis užkirto kelią „Kelių priežiūros“ mechanizmams pravažiuoti ir atlikti valymo bei barstymo darbus. Tikėtina, kad artimiausiu metu situacija išliks itin prasta ir dėl spūstyje stovėjusių ir apsnigtų sunkiasvorių transporto priemonių, nes jos klimpsta. Vakare vėl prognozuojamas gausus snygis“, – informavo įmonė.

Vairuotojams rekomenduojama esant galimybėms atidėti keliones „Via Baltica“ keliu.

Per visus įvykius nesunkiai nukentėjo Prancūzijos pilietis, taip pat dar vienas vilkiko vairuotojas.

Tuo metu situacija šiame kelyje nuo Marijampolės iki Kauno geresnė, čia dėl vilkiko avarijos ribotas eismas prieš vidurdienį atnaujintas.

Anot I.Šlivinskienės, iki penktadienio ryto minimoje „Via Baltica“ atkarpoje fiksuoti trys rimtesni eismo įvykiai ir du techniniai eismo įvykiai.

„Nuo Suvalkų link Kauno kryptimi fiksuoti trys didesni įvykiai, kurie tą kelią užtvėrė, važiuojant link Suvalkų – vienas kelią užtvėręs eismo įvykis“, – sakė ji.

Pasak jos, per įvykius nesunkiai nukentėjo vienas Prancūzijos pilietis, taip pat dar vienas vilkiko vairuotojas, tačiau jie abu po apžiūros paleisti gydytis ambulatoriškai.

Pavakarę padėtis dar sudėtinga

Prieš pat 16 val. paviešintame Marijampolės apskrities policijos pranešime rašoma, kad dėl prastų oro sąlygų Lenkijos pasienio pareigūnai buvo sustabdę sunkiasvorių transporto priemonių patekimą į Lenkijos teritoriją. Šiuo metu sunkiasvorės transporto priemonės į Lenkijos teritoriją yra praleidžiamos ir transporto priemonių eilė iš lėto juda. Vis dėlto, nuo Kauno Marijampolės ir Suvalkų kryptimis kelyje yra susidariusios vilkikų spūstys ir kelias šia kryptimi vis dar yra kai kur sunkiai pravažiuojamas.

Sunkiasvorės transporto priemonės į Lenkijos teritoriją yra praleidžiamos ir transporto priemonių eilė iš lėto juda.

Taip pat svarbu paminėti, kad yra laikinai sustabdytas sunkiasvorių transporto priemonių patekimas į Lietuvos Respublikos teritoriją iš Lenkijos pusės. Tai padaryta dėl to, kad nesiformuotų dar didesnės transporto priemonių spūstys kelyje A5.

Šiuo metu kelyje, apie 6 km nuo Kalvarijos, yra pašalinta paskutinė likusi kliūtis – nuo kelio patrauktas krovininis automobilis. Policijos pareigūnai dirba kelyje, eismas yra reguliuojamas, praleidžiami automobiliai pagal galimybes, kad būtų užtikrintas judėjimas.

Kol kas dar nėra atnaujintas sunkiasvorių transporto priemonių patekimas į Lietuvos Respublikos teritoriją.

Eismo situacija sudėtinga ir važiuojant nuo Marijampolės miesto Kauno kryptimi. Kelias slidus, sunkiasvorės transporto priemonės sunkiai pavažiuoja.

Eismo krizė – visoje šalyje

Dėl blogų eismo sąlygų penktadienį šalies keliuose fiksuojamos avarijos – slysta autobusai ir traktoriai, klimpo greitosios medicinos pagalbos automobilis, vilkikai nepajėgia įvažiuoti į slidžias įkalnes.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas irgi pranešė apie šalies keliuose vykdytus gelbėjimo darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius