Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksejus Navalnas: Boriso Nemcovo nužudymą užsakė Kremlius, įvykdė spectarnybos

Vladimiro Putino kritikas Aleksejus Navalnas Rusijos opozicijos lyderio Boriso Nemcovo nužudymu antradienį apkaltino Rusijos valdžią ir Vladimirą Putiną. Jo teigimu, tai galėjo atlikti spectarnybos, skelbia newsru.com.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kiek anksčiau tokius pat nuogąstavimus išreiškė kitas Rusijos opozicijos atstovas Vladimiras Milovas.

A.Navalnas šiuo metu yra įkalinimo centre, todėl antradienį negalėjo dalyvauti savo draugo B.Nemcovo laidotuvėse.

Politiko įsitikinimu, B.Nemcovo nužudymas valdžiai buvo naudingas, nepaisant to, kad ji tvirtina priešingai.

„Aš manau, kad B.Nemcovą  nužudė spectarnybos arba valdžią remiančios organizacijos, įsakymą davus politinei šalies valdžiai (taip pat ir Vladimirui Putinui)“, – cituoja A.Navalną laikraštis „Vedomosti“.

Opozicionierius mano, kad įsakymas galėjo būti duotas ne tiesiogiai, o suformuluotas aptakiai, pavyzdžiui, „reikia garsios rezonansinės akcijos“.

Buvo vienas iš nedaugelio, smerkusių valdžios korupciją

Politiko įsitikinimu, B.Nemcovo nužudymas valdžiai buvo naudingas, nepaisant to, kad ji tvirtina priešingai.

Jis pabrėžė, kad aiškinimai, jog V.Putinui nužudymas neparankus, yra veidmainiškas melas.

„Pasikėsinimas į Olegą Kašiną – nenaudingas, kvaili ir nepagrįsti areštai – nenaudingi, bet kokie opozicionierių užpuolimai – nenaudingi... Tačiau visa tai vyksta“, – sakė A.Navalnas.

Jo teigimu, yra dvi priežastys, kodėl pirmieji šalies asmenys troško B.Nemcovo mirties. Pirmiausia, jis buvo vienas daugiausiai problemų Kremliui keliančių politikų.

„Jis buvo vienas iš nedaugelio, smerkusių V.Putino ir artimiausio jo rato korupciją, įvardijo konkrečius asmenis“, – teigė jis.

Antra, anot A.Navalno, tai galėjo būti „demonstratyvus smurtas“, kuris turi įbauginti žmones ir priversti juos atsisakyti protesto akcijų.

„Baimė turi augti, ekonominės problemos turi būti kompensuojamos politine kontrole. Jei baudžiamųjų bylų fabrikavimas baimės nesukelia, reikia demonstruoti smurtą“, – teigia opozicionierius.

Buriamos teroristinės grupuotės

A.Navalnas įsitikinęs, kad pastaraisiais mėnesiais Rusijoje vyksta organizuotas provyriausybinių ekstremistinių teroristinių grupių telkimas. Jos atvirai savo tikslu nurodo kovą su opozicija tais metodais, kurių negali naudoti policija. Tarp jų – ir judėjimas „Antimaidanas“.

„Vienintelis dalykas, kuris paneigtų mano versiją – greitas nužudymo atskleidimas, paskelbiant ne tik vykdytojus, bet ir užsakovus. Atviras jų teismas ir visiškas bylos duomenų atskleidimas, taip pat – ir operatyvinių“, – teigė jis.

Žurnalistams nepavyko susisiekti su V.Putino atstovu Dmitrijumi Peskovu, tačiau „Vieningoji Rusija“ pirmininkas Francas Klincevičius jau spėjo pareikšti, kad A.Navalnas sau darosi reklamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius