-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baiminantis dėl keleivių gyvybių, Rusijoje padaugėjo avarinių nusileidimų

Didžiausias pasaulyje keleivinis laineris „Airbus А-380“ pirmadienį turėjo skubiai leistis Maskvos Domodedovo oro uoste. Toks sprendimas priimtas pastaruoju metu padažnėjus mirtimi pasibaigusių incidentų, kai, pasikeitus atmosferos slėgiui, silpnesnės sveikatos keleiviai patiria klinikinę mirtį.
Maskvos Domodedovo oro uostas
Maskvos Domodedovo oro uostas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Agentūra „Interfaks“ praneša, kad aviakompanijos „Emirates“ laineris, skridęs iš Dubajaus į Hiustoną, turėjo skubiai leistis Maskvoje, nes vienas keleivis pasijuto blogai.

Keleivį medikai išvežė į ligoninę, o laineris pakilo į orą ir tęsė kelionę.

Incidentų virtinė: mirtis povestuvinės kelionės metu ir širdies ligos

VK iliustr./Miręs keleivis Artiomas Čečikovas su žmona Jelena
VK iliustr./Miręs keleivis Artiomas Čečikovas su žmona Jelena

Pastaruoju metu – tai jau nebe pirmas incidentas Rusijoje. Neseniai paaiškėjo, kad analogiška situacija susiklostė ir laineryje „Boeing 777“, skridusiame iš Maskvos į Vladivostoką. Vienam Pietų Korėjos piliečiui pasijutus blogai, orlaivio kapitonas nusprendė leistis Krasnojarske. Tačiau keleivio išgelbėti nepavyko, jis mirė.

Plačiai Rusijos spaudoje nuskambėjo ir kitas atvejis, kai 2014 m. rugpjūtį  Maskvos Šeremetjevo oro uoste mirė Čeliabinsko gyventojas Artiomas Čečikovas. Jis su žmona skrido iš povestuvinės kelionės reisu Barselona – Čeliabinskas. Dar lėktuve vyrą ištiko širdies smūgis. Ir nors orlaivio kapitonas operatyviai nusileido, jauno vyro išgelbėti nepavyko. Iškart po to pradėtas ikiteisminis tyrimas, aiškintasi, ar oro uostų medikai gali suteikti reikiamą pagalbą.

Tačiau netrukus po to, 2014 m. rugpjūčio 29 d. mirė dar vienas keleivis – Domodedovo oro uoste. Jis skrido iš Frankfurto prie Maino į Samarą. Gyvybė užgeso vos spėjus nusileisti. Mirties priežastis – lėtinė širdies liga.

Tų pačių metų rugsėjo 5 d. naktį „Boeing“ salone, jau nusileidus Samaroje, mirė aviakompanijos „Air Astana“ keleivis, skridęs iš Vokietijos į Astaną.

2014 m. lapkritį lėktuve, skridusiame iš Šeremetjevo į Nižnevartovską, mirė moteris. Nors lėktuvas, ištikus priepuoliui, sukosi ir grįžo į Maskvą, keleivės gyvybės išgelbėti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius