-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 24 /15:35

Italijos pareigūnai skelbia: sulaikyti teroristai, planavę išpuolį prieš Vatikaną

Italijos kovos su terorizmu pareigūnai tiria numanomą sąmokslą surengti išpuolį prieš Vatikaną, penktadienį pranešė vienas iš tyrimui vadovaujančių prokurorų.
Šv. Petro bazilika Vatikane
Šv. Petro bazilika Vatikane / 123rf.com nuotr.

Kaljario vyriausiasis prokuroras Mauro Mura sakė žurnalistams, kad įtariamieji planavo surengti ne vien atakas Pakistane ir Afganistane, kaip buvo paskelbta anksčiau, bet ir ketino atakuoti Vatikaną.

Italijos policija penktadienį surengė reidus šalyje prieš 18 asmenų, įtariamų ryšiais su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“, tarp jų du numanomus velionio Osamos bin Ladeno apsaugininkus.

Arešto orderiai buvo išduoti šioje Viduržemio jūros saloje už priklausymą „organizacijai, atsidėjusiai transnacionalinei kriminalinei veiklai, kurią įkvėpė „al Qaeda“ ir kitos radikalios organizacijos, vykdančios ginkluotą kovą prieš Vakarus ir sukilimą prieš dabartinę Pakistano vyriausybę“.

Kai kurie iš tų žmonių buvo suimti, įskaitant numanomą šios grupės dvasinį lyderį, bet kiti tikriausiai pabėgo iš šalies.

„Mes neturime įrodymų, turime tvirtų įtarimų“, – sakė tyrimą atliekančio policijos būrio vadovas Mario Carta paklaustas, kokių turima daugiau detalių apie galimą išpuolį prieš Vatikaną.

Jis tik nurodė, kad pasiklausytuose telefono pokalbiuose įtariamieji sakė, kad jie planuoja „didelį džihadą Italijoje“. Iš šių įrašytų pokalbių taip pat galima daryti išvadą, kad taikinys esą turėtų būti Vatikanas.

M.Carta pridūrė, kad visi įtariamieji yra pakistaniečiai ar afganai ir kad operacija tebėra vykdoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius