Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkija atmeta Rusijos pretenzijas dėl nacių brangenybių traukinio turinio

Lenkijos pusė atmeta Rusijos pretenzijas dėl nacių brangenybių traukinio turinio, skelbia newsru.com.
Valbžycho regionas
Valbžycho regionas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Priminsime, kad ketvirtadienį Lenkijos Valbžycho savivaldybės atstovai patvirtino, kad du piliečiai, tikinę, jog atrado legendinį vokiečių traukinį, kuris 1945 metų gegužę neva iš Vroclavo išvežė vertingus metalus ir daiktus, iš tiesų aptiko karinį traukinį.

Kaip skelbia newsru.com, situaciją komentuodamas Lenkijos kultūros ministerijos atstovas Piotras Žuchowskis, tvirtino, kad pasikonsultavęs su teisininkais, kurie „aiškiai nurodė, kad, jeigu traukinys bus iš tiesų aptiktas, jis bus valstybės iždo nuosavybė“. Kaip skelbia telegraph.co.uk, panašu, kad šiuo sakiniu jis atsakė į Rusijos žiniasklaidoje pasirodžiusius teiginius, kad Maskva gali pareikšti pretenzijas dėl nacių brangenybių traukinio turinio.

Portalas telegraph.co.uk, remdamasis leidiniu „Sputnik Polska“, praneša, kad interviu duodamas advokatas Michailas Joffe teigė, kad traukinio lobis turėtų būti perduotas Rusijai, jei paaiškėtų, kad jis buvo išvežtas iš Sovietų Sąjungos. Jo teigimu, Rusija šių turtų galėtų pareikalauti ir kaip kompensacijos.

Tuo metu pasaulinio žydų kongreso vadovas Robertas Singeris pasiūlė turtus grąžinti tiems, kuriems jie priklauso arba jų palikuonims: „Tai gali būti žydų brangenybės, kurias vokiečiai iš jų atėmė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius