-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Washington Post“: „J.Kerry vizitas įtikino V.Putiną, kad JAV galiausiai priims jo sąlygas“

JAV dienraštis „The Washington Post“ išplatino redakcinės kolegijos komentarą, kuriame teigiama, kad Vašingtonas ir toliau siunčia netinkamą žinią Rusijai.
Johnas Kerry Sočyje susitiko su Vladimiru Putinu.
Johnas Kerry Sočyje susitiko su Vladimiru Putinu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Praėjo savaitė nuo JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry aštuonių valandų susitikimo su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu ir jo užsienio reikalų ministru, po kurio J.Kerry teigė, kad buvo sutarta dėl bendradarbiavimo sprendžiant konfliktus Ukrainoje ir Sirijoje bei Irano branduolinės programos susitarimą“, – skelbiama komentare.

„Ši kelionė reprezentavo dar vieną rizikingą Baracko Obamos administracijos bandymą susitarti su V.Putinu, neišduodant JAV ar jos partnerių interesų, nekapituliuojant prieš Rusijos vadą ir jo imperialistinius planus“, – teigia „The Washington Post“.

„Kol kas rezultatai nėra įkvėpiantys. Startinė pozicija bet kokiems susitarimams būtų paliaubų Rytų Ukrainoje laikymasis. Victoria Nuland pabrėžė, kad nepaisant to, kad susitarimas pasirašytas prieš tris mėnesius, Rusijos pajėgos regione jo nesilaikė beveik kasdien. Tai nepasikeitė: Ukrainos karinės pajėgos trečiadienį pranešė apie naujas Rusijos atakas, pasitelkiant sunkiąją artileriją ir tankus“, – rašo redakcinė kolegija.

„The Washington Post“ pastebi, kad vietoje J.Kerry viltingų kalbų apie bendradarbiavimą, V.Putino sekėjai šį susitikimą pateikė kaip JAV kapituliaciją.

„The Washington Post“ pastebi, kad vietoje J.Kerry viltingų kalbų apie bendradarbiavimą, V.Putino sekėjai šį susitikimą pateikė kaip JAV kapituliaciją. Pasak jų, amerikiečiai suprato, kad sankcijų ir izoliacijos politika nėra veiksminga.

„Rusijos pareigūnai ir žiniasklaida pastebėjo, kad J.Kerry neužsiminė apie Krymo aneksiją, pagrindinį V.Putino agresijos simbolį“, – rašoma „The Washington Post“.

„Ponas Obama galbūt tiki, kad santykių su Rusija atnaujinimas padės jam išspręsti pagrindinį užsienio politikos uždavinį – Irano branduolinės programos sprendimą, tuo pat metu sulaikant V.Putiną nuo naujos eskalacijos Ukrainoje. Bet Rusijos vadovą atbaidyti gali ne tai, o didesnis ir labiau Vakarų remiamas pasipriešinimas Ukrainoje ir dar griežtesnės ekonominės sankcijos“, – darė išvadą „The Washington Post“.

„Atrodo, kad J.Kerry vizitas tik dar labiau įtikino poną V.Putiną, kad B.Obamos administracija galiausiai praris jų pasiūlytas sąlygas“, – spėjo redakcinė kolegija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius