Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 10 /17:15

Maskvoje užpultas buvęs Rusijos premjeras Michailas Kasjanovas

Rusijoje jau prasidėjo rinkimų kampanija prieš Kremliui ypač svarbius Valstybės Dūmos rinkimus. Politinį aktyvumą demonstruoja ir naujas išpuolis prieš opozicijos atstovus.
DV2198178
DV2198178 / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs Rusijos premjeras, o dabar aktyvus Vladimiro Putino vykdomos politikos kritikas Michailas Kasjanovas buvo užpultas antradienį Maskvoje, vakarieniaudamas restorane.

Pasak M.Kasjanovo, gauja vyrų ėmė viešai jį užgaulioti dėl politinių įsitikinimų, o po to sviedė į jo veidą tortą. Įsikišus restorano apsaugos darbuotojams užpuolikai spruko keturiais atskirais automobiliais.

Dienraščiui „Kommersant“ buvęs šalies premjeras pareiškė, kad jau kreipėsi į policijos pareigūnus dėl savo saugumo ir pateiktų rimtų grasinimų.

Įvykio liudininkų teigimu, M.Kasjanovui grasinę vyrai atrodė atvykę iš Šiaurės Kaukazo regiono, Čečėnijos.

Šis incidentas sekė Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo viešus grasinimus Rusijos opozicijos atstovams. Paskutiniame iš jų R.Kadyrovas demonstravo esąs snaiperis, kuris taikosi į Kremliui oponuojančius asmenis.

M.Kasjanovo manymu, grasinimai ir išpuolis yra susiję su jo prašymu Rusijos generalinei prokuratūrai, kad ši ištirtų R.Kadyrovo pareiškimus.

Kremlius įvykio nesureikšmino

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas patikino, kad incidentas restorane nėra susijęs su R.Kadyrovo grasinimais.

„Čia nereikia nieko sieti su Čečėnijos vadovybe“, – sakė D.Peskovas žurnalistams.

„Mes kalbame apie chuliganų pokštą, kuri, žinoma, reikia pasmerkti“, – sakė jis ir pridūrė, kad bet kokie su tuo susiję klausimai turėtų būti skirti Federalinei apsaugos tarnybai, kuri saugo M.Kasjanovą.

Savo ruožtu M.Kadyrovas tinkle „Instagram“ paskelbė pašaipų komentarą prie pranešimo apie išpuolį restorane, kurį išplatino viena čečėnų naujienų svetainė: „Ir vėl aš )))!!?“.

Praėjusių metų vasarį Maskvos centre ant tilto šalia Kremliaus keturiais šūviais į nugarą buvo nušautas opozicijos lyderis Borisas Nemcovas, buvęs premjero pavaduotojas ir griežtas prezidento Vladimiro Putino kritikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius