Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ieškodami „Bastūnų lobių“ bekelės entuziastai taškė balas ir drabstėsi purvais

Savaitgalį bekelės sporto gerbėjai iš visos Lietuvos plūdo į Panevėžį. Čia gimtadienio šventę surengė šio miesto visureigių klubas „Viesulas Bastūnas“. Penkiolikos metų jubiliejų švenčianti organizacija dalyviams parengė orientacines varžybas kodiniu pavadinimu „15 Bastūnų lobių“.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pirmiausia visi dalyviai susirinko į greta Panevėžio esantį „Šermuto“ viešbutį, kur buvo įrengtas varžybų štabas. Čia išrikiavę savo bekelės techniką dalyviai skubėjo registruotis ir nagrinėti pateiktų žemėlapių.

Varžybų geografija buvo itin plati, dalyviams teko blaškytis ne tik po Panevėžio rajoną, bet ir „įlysti“ į kitų miestų rajonus. Taškų žemėlapyje buvo gausu. Kiekviename jų dalyviai rasdavo skaičius, iš kurių sudėliodavo koordinates.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Gavus reikiamą skaičių kombinaciją teisingoms koordinatėms, bekelės sporto gerbėjai skubėjo ieškoti „Bastūnų lobių“.

Lobius galima rasti prieš tai išsprendus 60 kitų užduočių.

„Visos Lietuvos visureigių gerbėjai žino, kad prieš penkiolika metų Panevėžyje susikūrė bekelės klubas „Viesulas Bastūnas“. Sukvietėme draugus, pažįstamus ir padarėme simbolinį renginuką, proginį pasilakstymą ir vakaronę. Panevėžio apskrities ribose yra paslėpta 15 „Bastūnų lobių“. Juos galima rasti prieš tai išsprendus 60 kitų užduočių“, – sakė šio renginio autorius ir idėjininkas, žinomas keliautojas automobiliais ir bekelės sporto vilkas Audrius Sutkus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Audrius Sutkus
Tomo Markelevičiaus nuotr./Audrius Sutkus

Renginys sudomino ne tik Panevėžio, bet ir visos Lietuvos visureigių gerbėjus. A.Sutkus užsiminė, kad dalyviams gali tekti įveikti maždaug 200 kilometrų, o tam tikrose atkarpose jiems gyvenimą apsunkinti turėjo gamta.

„Matote, koks oras, laukai ir keliukai pažliugę. Turėtų būti linksma. Laukia šiek tiek oficialių brastų, lauko kelių. Visas dovanas duoda gamta, nes šlapia, pavasaris artėja. Dalyvaus 70 ekipažų iš Panevėžio, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Mažeikių, Vilkaviškio, Biržų, Pasvalio. Brolių latvių tik nėra, nes jie nemoka skaityti lietuviškų nuostatų“, – pasakojo A.Sutkus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Organizatorių prognozuotos gamtos kliūtys dalyviams planus jaukė išties. Ne vienas ekipažas buvo įklimpęs, kai kuriems netgi teko pasinaudoti „gerve“ ir savo visureigį ištraukti patiems.

18.30 val. visi dalyviai jau turėjo grįžti į varžybų finišo bazę ir čia buvo skaičiuojami jų rezultatai, rasti ir nerasti „Bastūnų lobiai“. Iš penkiolikos „Bastūnų lobių“ dalyviams pavyko rasti trylika. Likę du lobiai, kurių niekas nerado, vakaronės metu buvo parduoti neoficialiame aukcione.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Dalyviai, radę užkoduotas vietas, buvo apdovanoti specialiais diplomais, pažyminčiais sėkmingas jų pastangas ieškant paslėptų lobių.

Daugiausiai „Bastūnų lobių“ rado Gedimino Paužuolio ekipažas, atstovęs „Pasvalio 4x4“ klubui. Svečių komandai pavyko rasti net du lobius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius