-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Ramūno Fetingio nuomonė

15min.lt tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporte žinomus ir patyrusius žmones, bus išaiškinti geriausias 2015-ųjų Lietuvos lenktynininkas, perspektyviausias lenktynininkas (iki 21 m.), Lietuvos automobilių sporto veidas, labiausiai prisidedantis prie jo populiarinimo, ir geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys.
Ramūnas Fetingis
Ramūnas Fetingis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ramūnas Fetingis – automobilių žurnalistas, dažnai komentuojantis įvairius automobilių sporto renginius ir besisukantis šios srities virtuvėje.

– Ramūnai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais?

– Šiais metais palyginus nedaug lenktynininkų atstovavo Lietuvą aukščiausio rango lenktynėse užsienyje. Iš Europos ir Pasaulio čempionatų – vos keletas. Paulius Pleskovas liko vicečempionu Europos kroso čempionate, Ernestas Staponkus užėmė 7 vietą Europos ralio-kroso čempionate ir Dominykas Butvilas liko septintas bendroje įskaitoje ir trečias ERC2 kategorijoje. Dar du jaunieji lenktynininkai atstovavo Lietuvą Europos ir Pasaulio kartingo čempionatuose, tačiau apie juos – šiek tiek vėliau.

Iš geriausiai garsinančių Lietuvos vardą verta paminėti ir Igną Gelžinį, kuris labai stilingai, paskutinio etapo paskutiniame posūkyje išplėšė pergalę „Porsche Carrera Cup UK“ čempionato „Pro AM-1“ klasėje.

Vien tik tiesioginės ERC transliacijos per „Eurosport“ TV kanalus Dominyko pavardę ir mūsų trispalvę prie jos pamatė keli milijonai žiūrovų

Pagal tai, kiek tarptautinės žiniasklaidos dėmesio susilaukia šie čempionatai, neabejotinai daugiausiai dėmesio šiemet nusipelnė Dominykas Butvilas. Vien tik tiesioginės Europos ralio čempionato transliacijos per „Eurosport“ TV kanalus Dominyko pavardę ir mūsų trispalvę prie jos pamatė keli milijonai žiūrovų. Tad be jokių abejonių savo balsą skiriu Dominykui Butvilui.

– Kas buvo perspektyviausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais (iki 21 metų)?

– Šiais laikais 21 metų lenktynininkas jau yra subrendęs, perspektyvą savo jis turėjo rodyti gerokai anksčiau.

Tačiau vertinsiu tokiu pat matu kaip ir absoliučiai geriausią – pagal jo rezultatus užsienio lenktynėse, nes tik tokiu atveju pasimato, kiek tas sportininkas iš tikrųjų perspektyvus.

Šiais metais, deja, tik du jauni lietuviai atstovavo mūsų šalį Pasaulio ir Europos kartingo čempionatuose. Kitose kategorijose, jeigu kalbame apie keturių ratų techniką, jaunimo nebuvo. 

Rokas Baciuška
Rokas Baciuška

Penkiolikmetis Rokas Baciuška šių metų Europos kartingo čempionate KF klasėje užėmė 39 vietą, o Pasaulio čempionate liko 15. 

Trylikametis Justas Jonušis šiemet pirmą kartą dalyvavo Europos ir Pasaulio čempionatuose. Europoje Justas liko 43, o pasaulyje – 26.

Savo balsą kaip perspektyviausiam šiemet atiduočiau Rokui Baciuškai.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo, labiausiai prisidėjo sportą garsindamas šalyje?

– Kol kas turime vienintelį tikrą veidą, kuris atspindi visą automobilių sportą Lietuvoje. Visi kiti vis dar yra atsilikę per labai didelį atstumą nuo Benedikto Vanago. Jeigu turėtumėm bent penkis tokio lygio automobilių sporto veidus, drąsiai galėtumėm varžytis pagal automobilių sporto populiarumą su krepšiniu.

– Geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys 2015-aisiais?

– Šioje kategorijoje taip pat bent kol kas nematau pasirinkimo. Tai vis dar išlieka „ENEOS 1000 km“ lenktynės. Kitais metais galbūt jam rimtą konkurenciją sudarys vienas iš Europos kroso čempionato etapų. 

Taip, mes turime keletą Lietuvos ralio čempionato etapų, kurie yra labai neblogi, ypač vasarą vykęs „Samsonas Motorsport rally Utena“ ar rudenį – „DHL Rally Elektrėnai“, tačiau jeigu paimtumėm bendrai visą visumą (dėmesys žiūrovams, šou, aplink lenktynes vykstantys renginiai, sportinė dalis, lenktynininkų rikiuotė, technika, organizacija ir t.t.), tai 1000 km lenktynės vis dar neabejotinas lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius