-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Umiastovskių rūmuose – paveikslų aukcionas, renkamos lėšos rūmų restauravimui

Penktadienį grafų Umiastovskių rūmuose Vilniuje prasidėjo Vilniaus klubo labdaros aukcionas, kurio metu surinktos lėšos bus skiriamos Umiastovskių rūmų restauracijai.
Valdas Adamkus ir Alvydas Žabolis
Valdas Adamkus ir Alvydas Žabolis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Renginyje dalyvauja kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. Jam buvo suteiktas garbingas Vilniaus klubo garbės nario titulas.

Aukcionui savo kūrinius skyrė 40 menininkų, tarp kurių – Vilmantas Marcinkevičius, Jūratė Stauskaitė, Dalia Kasčiūnaitė.

Pradinės kūrinių kainos – nuo 100 iki 580 eurų.

Paveikslų sąrašą galite pamatyti čia.

Aukciono organizatorių teigimu, dabar restauruojant rūmus pasistūmėta tiek – atlikti tyrimai, pakeistas rūmų stogas, sutvarkyta šildymo sistema ir čia jau vyksta renginiai.

Užėmę Vilnių sovietai išgrobstė rūmus

Lrt.lt duomenimis,  Vilniaus klubas į rūmus jau investavo apie 300 tūkst. eurų. Jie tvarkomi klubo narių, vilniečių lėšomis. Iš pradžių skaičiavę, kad rūmus restauruos per ketverius metus, šiandien Vilniaus klubo nariai sako, kad tai užtruks gerokai ilgiau.

Mecenatystės centru rūmus ketinantys paversti jų valdytojai Lrt.lt teigė, kad pirmiausia pinigus skiria tam, jog juose galėtų saugiai rengti parodas, knygų pristatymus, koncertus. Buvę rūmų savininkai – grafai Umiastovskiai garsėjo labdara, ir Vilniaus klubas nori tęsti šią tradiciją.

Sovietams užėmus Vilnių į Rusiją iš Umiastovskių rūmų buvo Išvežta 33 sunkvežimiai baldų, vazų, kilimų ir veidrodžių.

Vilniaus aristokratas, grafas V. Umiastovskis XIX amžiaus pabaigoje vedė išsilavinusią gražuolę Varšuvos grafaitę Janiną Ostrorugą-Sadovską.

Energingoji rūmų šeimininkė rengdavo pobūvius, į kuriuos susirinkdavo 500 žmonių. Tarpukariu čia vykdavo slapti lietuviški vakarėliai.  Sovietams užėmus Vilnių į Rusiją iš Umiastovskių rūmų buvo Išvežta 33 sunkvežimiai baldų, vazų, kilimų ir veidrodžių. Išvežta ir vertinga paveikslų kolekcija. Išlikę šviestuvai vėliau buvo perkelti į restauruotus Verkių rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius