Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uoste atidaroma Igno Maldžiūno paroda „USA: Untitled Spaces of America“

Vėlų rudenišką spalio 25-osios vakarą, kai visi lėktuvai bus nuleidę sparnus ir oro uosto erdvę vienai nakčiai okupuos menas. Šeštadienį Vilniaus oro uoste atidaroma šalyje žinomo pasaulį fotojuostoje fiksuojančio menininko Igno Maldžiūno paroda „USA: Untitled Spaces of America“.
Igno Maldžiūno fotografija
Igno Maldžiūno fotografija / Autoriaus nuotr.
Temos: 2 Paroda Oro uostas

„Oro uosto erdvė – tai dedikacija visiems keliaujantiems po pasaulį, tokį skirtingą, magišką, nenuspėjamą ir iki skausmo gražų“ – taip apie netradicinės vietos pasirinkimą pasakoja Ignas Maldžiūnas. „USA: Untitled Spaces of America“ – tai antroji trijų dalių ciklo paroda – daugiau nei du mėnesius trukusi kelionė po keistas, emociškai jaudinančias ir kitokias nei įprasta matyti Amerikos vietas.

Atidarymo svečius, peržengusius registracijos zoną, pasitiks ne įprasta oro uosto kasdienybė, o gyvai atliekama grupės Garbanotas Bosistas muzika, perteikianti hipiškos meilės, taikos ir psichodelinio amerikietiškojo rokenrolo idėjas.

Atidarymo svečius, peržengusius registracijos zoną, pasitiks ne įprasta oro uosto kasdienybė, o gyvai atliekama grupės Garbanotas Bosistas muzika, perteikianti hipiškos meilės, taikos ir psichodelinio amerikietiškojo rokenrolo idėjas.

Anot parodos kuratorių Agnės Skripkinaitės ir Dovilijos Torrau, Vilniaus oro uosto erdvė – netradicinis pasirinkimas. Visgi, svarbu pažymėti, jog didžiuosiuose pasaulio metropoliuose oro uostų erdvės yra naudojamos kūrybinėms ekspozicijoms, meno instaliacijoms, šalies talentų reprezentacijoms. Vis dažniau menui eksponuoti bei parduoti yra pasirenkamos ne galerijos, o netradicinės industrinės ar alternatyvios miestų vietos. Parodos kuratorės teigia, jog oro uostas turi labai daug įtakos formuojant šalies kultūrinį ir ekonominį identitetą. „Juk tai yra ta vieta, į kurią pirmiausiai patenka visi mūsų šalies svečiai. Tokie projektai kaip šis tik parodo, jog Lietuva yra neabejinga kultūriniams ir globaliems pasaulio procesams, yra kūrybinga ir šviežiai mąstanti teritorija. “ – projekto aktualumu neabejoja kuratorės. 

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad projektas yra inicijuojamas bendradarbiaujant su virtualia meno platforma Art-Cart. Art-Cart tinklalapyje pristatomi šiuolaikinį meną, dizainą ir išskirtinius dizaino produktus kuriantys Lietuvos ir užsienio menininkai – tarp jų ir Ignas Maldžiūnas. Tai vienintelis Lietuvoje tarptautinis tinklalapis, veikiantis kaip menininkų kūrybos sklaidos ir pardavimų platforma. Šiuo projektu organizatoriai siekia vystyti kūrybinį verslą ir meno vartojimą plačiuose visuomenės sluoksniuose, siekia plėsti lietuviškos meno produkcijos rinką tarptautiniu mastu ir didinti menininkų kūrybos sklaidą. Igno Maldžiūno parodos atidarymo metu Art-Cart įrengs interaktyvią meno instaliaciją bei pristatys pirmojo tokio projekto Lietuvoje idėją.

Paroda bus eksponuojama du mėnesius, ją galės išvysti visi išskrendantys ar stabtelėję šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius