-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baskų ir Katalonijos futbolo klubams – baudos už nušvilptą Ispanijos himną

Prieš naujojo sezono pradžią stipriausiam Senojo žemyno klubui „Barcelona“ teks darsyk paploninti piniginę.
„Barcelona“ – „Manchester City“
„Barcelona“ sirgaliai. / „Scanpix“ nuotr.
„Barcelona“ jau gavo 30 tūkstančių eurų UEFA baudą už sirgalių Čempionų lygos finale demonstruotas Katalonijos vėliavas, o šįkart turės suploti savo šalies Kovos su smurtu komisijos skirtą 66 tūkstančių eurų baudą.
  Tokių finansinių sankcijų ekipa sulaukė dėl tam tikrų saugumo užtikrinimo trūkumų ir savo fanų elgesio gegužės 30 dieną žaistame Karaliaus taurės finale, kuriame „Barcelona“ 3:1 įveikė Bilbao „Athletic“ vienuolikę. Katalonijos ir Baskų krašto klubų sirgaliai, garsėjantys savo nepalankumu centrinei Ispanijos valdžiai, garsiai nušvilpė prieš rungtynes grotą nacionalinį šalies himną.
 
Šį įvykį svarsčiusi Kovos su smurtu komisija nusprendė „Barcai“ skirti 66 tūkstančių eurų baudą: 60 tūkstančių už tinkamai neužtikrintą apsaugą stadiono prieigose ir pačioje arenoje, 6 tūkstančius – už sirgalių švilpimą grojant himnui.
 
Piniginių sankcijų dėl savo sirgalių elgesio sulaukė ir Bilbao „Athletic“. Baskų komanda turės sumokėti 18 tūkstančių eurų baudą.
 
Didžiausia bauda, net 123 tūkstančiai eurų, skirta Ispanijos futbolo federacijai (RFEF), kuri nepasirūpino tinkamu savo kuruoto renginio organizavimu ir neužtikrino korektiško jame apsilankiusių asmenų elgesio.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius