-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 23

Šarūnas Sakalauskas: „Pusfinalio serija dar grįš į Vilnių“

Kauno „Žalgiris“ jau laukia varžovo LKL čempionato finale. Čempionų pergalė pusfinalio serijoje prieš Utenos „Juventus“ rezultatu 3-0 nestebina. Kiek netikėtais galima vadinti didžiulius skirtumus, kuriais kauniečiai laimėjo pusfinalio rungtynes. Krepšinio treneris ir ekspertas Šarūnas Sakalauskas „Radiocentro“ laidai pasakojo, kodėl žalgiriečiai nenorėjo sau leisti atsipalaiduoti susitikimuose su Utenos ekipa.
Šarūnas Sakalauskas
Šarūnas Sakalauskas / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

„Komandos turi skirtingus uždavinius: Kauno „Žalgiris“ norėjo kaip galima geriau pasiruošti finalui ir žaidėjus nuteikė kovai – žaidė pilnu pajėgumu, kad priprastų prie atkrintamųjų varžybų tempo. „Juventus“ aiškiai suprato, kad galimybių nugalėti „Žalgirį“ nėra ir ruošėsi kovoms dėl 3 vietos“, – teigė Š.Sakalauskas.

Ar lengva pusfinalio serija ir daug laiko iki finalo išeis į naudą „Žalgiriui“ – aiškaus atsakymo į šį klausimą, anot Š. Sakalausko negali būti. Atsakyti bus galima tik finalui pasibaigus.

„Jeigu „Žalgiris“ laimės, tai reiškia, jog laisvos dienas be varžybų išėjo į naudą, krepšininkai gerai pailsėjo, pasiruošė, todėl ir finale žaidė gerai. Jeigu „Žalgiris“ žais prastai finale ir pralaimės, galėsime sakyti, kad pusfinalis buvo lengvas, o „Lietuvos rytas“ buvo visą laiką įtampoje, ragavo atkrintamųjų varžybų skonį, buvo susikoncentravę, dėl to ir pasiekė pergales. Tačiau čia tik spėjimai.“

Kitame pusfinalyje Vilniaus „Lietuvos rytas“ kolkas pirmauja prieš  Klaipėdos „Neptūną“ 2-1. Tolesnei serijos eigai Š. Sakalausko teigimu didelės įtakos gali turėti žaidėjų traumos. Tačiau, 2001 metų LKL čempionas įžvelgė priežasčių, kodėl serija dar gali grįžti į Vilnių.

„Neptūnas“ turi charakterį ir tą klubo filosofiją, „Neptūno“ reikšmė Klaipėdos miestui, žaidėjų supratimas, dėl ko žaidžia, ką lemia jų geras žaidimas ir pergalės visam regionui – jie tą aiškiai supranta. Tai yra didelė jėga, tai motyvuoja žaidėjus ir jie turi labai didelį palaikymą. Būtent dėl to „Neptūnas“ ir yra pasiekęs tokių pergalių, kad gali su „grandais“ gerai žaisti. Aš prognozuočiau, kad serija grįš į Vilnių“, – tolimesnę serijos eigą prognozavo Sakalauskas.

O kuris varžovas finale būtų parankesnis „Žalgiriui“ ir koks finalas būtų įdomesnis žiūrovams?„Galbūt šiek tiek parankesnis būtų „Neptūnas“, nežiūrint, kad „Žalgiris“ reguliariame sezone pralaimėjo, bet „Neptūno“ suolelis trumpesnis. Gerai gindamiesi žalgiriečiai galėtų išgaudyti Klaipėdos atakuojančius žaidėjus iš toli. „Lietuvos ryto“ ilgesnis suolelis ir po krepšiu jie geriau žaidžia ir įvairesnių puolimo variantų turi. Sunkesnė ir įdomesnė dvikova būtų su „Lietuvos rytu“.

Ketvirtosios pusfinalio serijos rungtynės šiandien (šeštadienį) vyks „Švyturio“ arenoje. Jas nuo 18 valandos 25 minučių tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius