-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsipirkimas Lenkijoje: lietuviai būtų pasiryžę nuvažiuoti ir 600, ir 800 km

Lenkijai nuo vasario 1 d. laikinai įvedus 0 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą maisto produktams, didesnio susidomėjimo sulaukė lietuviškos apsipirkimui šioje šalyje skirtos „Facebook“ grupės. Nors PVM panaikintas tik maistui, lietuviai, regis, iš būsimo apsilankymo tikisi daug – domimasi ne tik rūbais, avalyne, tačiau ir langais, krosnimis ar net traktorių detalėmis. Atstumo internautai nebijo – užklausų dėl 600 km ir ilgesnių kelionių feisbuke netrūksta.
„Biedronka“
„Biedronka“ / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Šeštadienį į Suvalkus vežu autobusą žmonių iš Visagino“, – rašoma vienoje iš viešų apsipirkimui Lenkijoje skirtų feisbuko grupių.

Tokia kelionė nebus trumpa – Visaginą nuo Suvalkų skiria 323 kilometrai. Tad iš viso anksti atsikėlę (kelionės organizatorius Suvalkuose būti žada jau 10 valandą ryto) visaginiečiai per dieną turės sukarti beveik 650 kilometrų.

Galima pamatyti ir į Lenkiją vykti norinčių klaipėdiečių žinučių –jiems greičiausiu maršrutu Klaipėda–Suvalkai–Klaipėda reikėtų riedėti 660 kilometrų.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Lietuvių pirkiniai Lenkijoje
Arno Strumilos / 15min nuotr./Lietuvių pirkiniai Lenkijoje

Tačiau tai, panašu, dar ne „rekordas“. Toje pačioje grupėje viena vartotoja teiraujasi, ar planuojama rengti keliones iš Šiaulių į Balstogės turgų ir kuriomis dienomis. Šiuos du miestus, važiuojant pagrindiniais keliais, skiria apie 400 kilometrų, tad iš viso tokia potencialių pirkėjų kelionė sudarytų beveik 800 kilometrų.

Tiesa, Balstogė yra gerokai didesnis miestas nei Suvalkai, taigi ir vietų apsipirkti čia daugiau. Joje gyvena apie 300 tūkst. gyventojų, kai Suvalkuose – apie 70 tūkst.

Galimybės nuvykti į Balstogę neatmeta ne tik ši šiaulietė, bet ir dar keletas socialinių tinklų vartotojų. Kelių tautiečių akiratyje – ir tarp Suvalkų ir Balstogės esantis Augustavas. Tiesa, šis yra gerokai mažesnis, čia gyvena apie 30 tūkst. gyventojų.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Lietuvių pirkiniai Lenkijoje
Arno Strumilos / 15min nuotr./Lietuvių pirkiniai Lenkijoje

Socialinių tinklų vartotojai kelių į Suvalkus ieško ir iš tokių vietų kaip Šilutė (kelionė į vieną pusę – apie 250 kilometrų) ar Rokiškio rajonas. Vienas pavežėjų į Suvalkus ieškantis Obelių kaimo, esančio visiškai šalia Latvijos sienos, gyventojas, radęs bendražygių per dieną nuvažiuotų apie 600 km.

Ieškos visko: nuo rūbų iki traktorių dalių

Nors nulinė PVM lengvata nuo vasario pradžios taikoma tik maisto produktams, lietuviai Lenkijoje pasiryžę nusipirkti ir drabužių, batų, kitų buitinių prekių. Domimasi ir alkoholio bei cigarečių kainomis, taip pat netrūksta klausimų apie degalus. Nuo mėnesio pradžios kaimyninėje šalyje taip pat nuo 23 proc. iki 9 proc. sumažintas PVM benzinui ir dyzelinui.

Populiarios statybinės prekės – vartotojai domisi modulinių laiptų, vinilinės dangos, stogo dangos, vonios plytelių, langų, fasadinio klinkerio įsigijimo galimybėmis. Dalis ruošiasi pavasario darbams, domisi sodinukais, šiltnamio plėvele ir kitomis prekėmis.

Yra ir netradicinių klausimų – viena socialinio tinklo vartotoja teiraujasi, kur geriausia Lenkijoje būtų galima nusipirkti klozetą. Kai kurie tautiečių pirkiniai turėtų būti gerokai stambesni – vienas apsipirkimui Lenkijoje skirtoje grupėje parašęs vyriškis klausia, kur geriausia įsigyti granulinį „pečių“.

„Ar yra Suvalkų turguje MTZ traktorių dalių?“ – grupės narių klausia kitas vartotojas.

Kai kas planuoja išnaudoti snieguotą žiemą. „Sveiki, kur geriausia lenkuos važiuot slidinėt ir ar nuomoja slides?“ – klausia vienas socialinių tinklų vartotojas. Yra tokių, kurie mieliau norėtų likti viduje. „Ar Suvalkuose yra koks akvaparkas su viešbučiu? Ir kokios kainos pas juos?“ – teiraujasi kitas.

Nemažą dalį socialinių tinklų vartotojų domina ir praktiniai kelionių rūpesčiai – kurį kelią iš Lietuvos pasirinkti, kokia apskritai kelių būklė ir ar Lenkijos keliais galima važiuoti automobiliu dygliuotomis padangomis.

Primename, kad iki vasario 1 d. Lenkijoje maistui, išskyrus prabangos prekes, galiojo 5 proc. tarifas. Jis panaikintas šešiems mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius