-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įgyvendino neįprastą svajonę

Vilainių kaime (Kėdainių r.) jau daugiau kaip pusantrų metų veikia laidojimo drabužių siuvykla „Ramybės sala“. Ją įkūrusi Aušra Jaugelavičienė taip įgyvendino gal ir kiek neįprastą, tačiau ilgametę svajonę. Šiandien įmonė – viena iš keturių laidojimo drabužių tiekėjų šalyje, parduoda produkciją laidojimo įmonėms.
Laidojimo drabužių siuvykla "Ramybės sala"
Laidojimo drabužių siuvykla "Ramybės sala" / A. Jaugelavičienės asmeninis archyvas

Atrado nišą

Dirbdama laidojimo srityje įsitikinau, kokia problema aprengti mirusį žmogų, ypač jaunesnio amžiaus moteris – visiškai nėra iš ko pasirinkti.

„Mano mama visą gyvenimą buvo gėlininkė, močiutė – siuvėja. Pati baigiau siuvimą, tačiau taip išėjo, kad daug metų dirbau su gėlėmis laidojimo bendrovėje, – pasakoja A. Jaugelavičienė. – Vis dėlto visą laiką norėjau siūti. Dirbdama laidojimo srityje įsitikinau, kokia problema aprengti mirusį žmogų, ypač jaunesnio amžiaus moteris – visiškai nėra iš ko pasirinkti.“

Jos teigimu, laidojimo drabužių modeliai per 20 metų beveik nepasikeitė. „Juk ir mirusįjį norisi aprengti elegantiškai, šiuolaikiškai – artimiesiems šiandien tai svarbiau nei anksčiau. Panorau tokių drabužių rinkai pasiūlyti pati“, – prisimena įmonės vadovė.

Kreipėsi paramos

Moteris ilgai galvojo, kaip įgyvendinti svajonę. Turėjo dar 2004-aisiais įsigytą seną apleistą pastatą, kurį troško paversti siuvykla, tačiau nežinojo, kaip gauti nemenkoms investicijoms reikiamų lėšų.

UAB „Ramybės salai“ buvo skirta parama. Be jos niekaip nebūčiau išsivertusi.

„2011 m. nusprendžiau kreiptis paramos įmonei pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos priemonę „Parama verslo kūrimui ir plėtrai“. Tų pačių metų lapkričio 11 d. pateikiau parašytą projektą ir netrukus UAB „Ramybės salai“ buvo skirta parama. Be jos niekaip nebūčiau išsivertusi. Tiesa, dalį pastato pardaviau kitai įmonei, nes reikėjo įnešti ir savų lėšų“, – pasakoja verslo pradžią A. Jaugelavičienė.

Vėliau ji tą dalį pernuomojo iš naujojo savininko ir įkūrė joje šarvojimo salę. Taip, anot jos, labai norėjo kaimo bendruomenė, mat tokia salė pastate buvo senais laikais.

Už gautą paramą atliktas kapitalinis seno pastato remontas, viename gale įkurta siuvykla, nuomojama dalis pritaikyta šarvojimui, įsigyti veiklai reikiami baldai ir įranga.

Iš viso pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos priemonę „Parama verslo kūrimui ir plėtrai“ patvirtinti 549 verslo kaime projektai.

„Taip ir įsivažiavome, o šiandien Lietuvoje iš viso esame keturios tokios įmonės, siuvančios laidotuvių drabužius. Mums, kaip naujausiai, sekasi išties neblogai. Dar pavasarį įmonėje dirbo septyni žmonės, o nuo kovo – jau dešimt ir dviem pamainomis. Tačiau dar augame, auginame ir klientų – laidojimo įmonių – pasitikėjimą, po truputį didiname jų ratą. Stengiamės savo klientams pasiūlyti naujų modelių, įvairesnių audinių, išklausome jų pasiūlymus ir pastabas“, sako A. Jaugelavičienė.

Per 500 verslo plėtros projektų

Iš viso pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos priemonę „Parama verslo kūrimui ir plėtrai“ patvirtinti 549 verslo kaime projektai. Jais buvo prašoma 104,6 mln. eurų paramos. Šiandien jau išmokėta 79 proc. šiai priemonei skirtų paramos lėšų.

Daugiau informacijos – www.nma.lt.

Sužinok naujienas apie paramą pirmas – prisijunk prie NMA Facebook paskyros.

NMA KPF
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius