Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff priversta atsisakyti minties įvesti transakcijų mokestį

Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff atsisakė minties atkurti finansinių transakcijų mokestį, apie kurį buvo galvojama kaip apie būdą fiskaliniam deficitui suvaldyti. Ji sulaukė kritikos net ir koalicijos viduje, pranešė naujienų agentūra „Reuters“, cituodama Brazilijos žiniasklaidą.
7. Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff
7. Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šios idėjos ji atsisakė supratusi, kad jau nebėra laiko rasti pasiūlymui pritarimo, nes Kongrese jau pirmadienį bus pristatomas 2016 metų biudžeto projektas.

Vyriausybė planavo įvesti 0,38 proc. finansinių transakcijų mokestį, kuris per metus padėtų į biudžetą papildomai surinkti 19 mlrd. dolerių.

Brazilijos finansų ministras Joaquimas Levy šeštadienį sakė, kad mokestis reikalingas tam, kad padėtų spręsti Brazilijos finansines problemas.

Penktadienį paaiškėjo, kad septintoji pagal dydį pasaulio ekonomika oficialiai įžengė į recesiją – balandžio-birželio mėnesiais šalies ekonomika susitraukė 1,9 proc., palyginti su praėjusiu ketvirčiu. Recesija šalies ekonomikos būklę galima pavadinti tada, kai BVP smunka du ketvirčius iš eilės. 

Veikiausiai Brazilijai, negrąžinusiai šio mokesčio, kitąmet nepavyks pasiekti fiskalinių tikslų, tačiau mokesčiui pasipriešino verslo lyderiai, opozicija ir net pati koalicija.

Skaičiuojama, kad 2016 metų biudžete atsivers 80 mln. realų (22,5 mlrd. dolerių) skylė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius