-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Operacija išsimokėtinai: kaip amerikiečiai uždirba iš sergančių tautiečių?

Prieš metus Lesley Johnston svėrė 135 kilogramus. 30 metų ji susimažino skrandį, ir nuo tada prarado jau 32 kilogramus. Dabar tokios pačios operacijos nori jos vyras Joshas. Iš kur gauti pinigų operacijai? Jie gali pasiskolinti ne tik bankuose, o iš paskolos gali uždirbti paprasti amerikiečiai, rašo „Bloomberg“.
Nutukęs žmogus
Nutukęs žmogus / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Josho operacijai pora ketina gauti paskolą iš „LendingClub” arba „Prosper Marketplace“ – dviejų didžiausių startuolių, kurie veikia kaip individualus skolinimas. Tai yra sistema, apeinanti bankus ir padedanti žmogui pasiskolinti iš žmogaus, o ne iš finansų institucijos.

Šie startuoliai sveikatos apsaugą mato kaip augančią rinką. Pernai abi įmonės nusipirko nedideles institucijas, skolinančias sveikatos apsaugai: „Prosper“ sausį nusipirko „ American HealthCare Lending“ už 21 mln. dolerių, po devynių mėnesių „LendingClub” įsigijo „Springstone Financial” už 140 milijonų dolerių.

„Mes norime išmokyti žmones, kurie skolinasi, kad tai yra puikus būdas pasiskolinti“, – sakė „Prosper“ prezidentas Ronas Suberis. 20 mlrd. dolerių medicinos paskolų rinka per metus auga 15–20 procentų. Ekonomikai augant, žmonės vis daugiau pinigų gali išleisti planinėms operacijoms.

Bendrovės, padedančios vienam piliečiui pasiskolinti iš kito, yra susidomėjusios mokiais klientais su geru kredito reitingu, kurie yra pasiryžę sumokėti už, pavyzdžiui, dantų tiesinimą. Joms įdomūs apsidraudę žmonės, galintys apmokėti savo sąskaitas.

„Prosper” paskolins ir kosmetinei operacijai, tačiau to nedarys „LendingClub”. Pastarosios įmonės paskolų portfelis išaugo dvigubai iki 4,4, mlrd. dolerių. Panašiai augo ir „Prosper“ paskolos – iki 1,6 mlrd. dolerių.

Kai už 10 metų JAV obligacijas žmogus gali uždirbti 2,1 proc., skolindamas pinigus per platformą jis gali gauti ir 5 proc. ar daugiau.

Paskolas finansuoja investiciniai fondai, individualūs asmenys, didžiausi pasaulio aktyvų valdytojai. Jiems visai nesvarbu, kokiu tikslu žmogus ima paskolą – dantims taisyti ar raukšlėms lyginti.

Skatindami pacientus ryžtis operacijai, gydytojai sumoka mokesčius „LendingClub“ ir dėl to sumažėja paskolų palūkanos klientams. Metinė palūkanų nrma priklauso nuo žmogaus kredito reitingo ir svyruoja ties 6,7-20 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius