-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė: dėl Darbo kodekso būtinas socialinių partnerių sutarimas

Socialiniai partneriai turėtų rasti sutarimą dėl Seimui Vyriausybės skubotai pateikto Darbo kodekso projekto, teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pasiūlymai dėl Darbo kodekso pakeitimo yra įvairūs ir kontroversiški. Jau anksčiau vertinau, kad tokie rimti pokyčiai turi vykti, tik susitarus su socialiniais partneriais, tik sutarimo būdu. To nebuvo padaryta. Visada vertinau, kad toks stambus paketas, ypač Darbo kodekso, turėjo būti ir geriau paruoštas, ir apmąstytas“, – antradienį Vilniuje žurnalistams sakė Dalia Grybauskaitė.

Jos teigimu, tolesni pokalbiai gali likti sudėtingi ir prieštaringi.

„Todėl verta būtų grįžti prie Trišalės tarybos derybų ir visus ginčytinus klausimus spręsti su socialiniais partneriais“, – sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, Vyriausybė, ruošdama socialinį modelį, tinkamai nepasiruošė ir jį pateikė skubotai: „Aš tikrai nenoriu kištis į procedūras, aš tik noriu pasakyti, kad Vyriausybė neatliko namų darbų, nesusitarė su visais socialiniais partneriais ir paketas buvo pateiktas skubotai“.

Trišalė taryba antradienį sprendžia, ar siūlyti Seimui grąžinti Darbo kodekso pataisas Vyriausybei.

Profesinių sąjungų konfederacijos vadovas Artūras Černiauskas BNS sakė, kad Vyriausybė turi dar vieną išeitį: ne tobulinti Darbo kodekso projektą, o parengti naują – tokiu atveju būtų aiškiau, dėl kurių nuostatų socialiniai partneriai sutarė, o dėl kurių bus reikalingas politinis sprendimas.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė manantis, kad kodekso pakeitimai neturi grįžti į Vyriausybę, nes naujasis projektas yra modernus.

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti apie 40 teisės aktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius