-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Onkologine liga sergančios rašytojos Dalios Jazukevičiūtės artimieji prašo pagalbos

Rašytoja, žurnalistė Dalia Jazukevičiūtė šiuo metu išgyvena sunkų laikotarpį. Jai diagnozuota sunki onkologinė liga. Moters liga progresuoja, tačiau gydymą palengvinti gali brangūs vaistai, kurių šiuo metu rašytoja neišgali įpirkti.
Dalia Jazukevičiūtė
Dalia Jazukevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Jos bičiulė, garsi muzikologė Kristina Mikuličiūtė-Vaitkūnienė viešai kreipėsi prašydama paremti rašytoją ir padėti gauti Daliai taip reikalingus brangius vaistus.

M.Aleksos nuotr./Kristina Mikuličiūtė-Vaitkūnienė
M.Aleksos nuotr./Kristina Mikuličiūtė-Vaitkūnienė

Feisbuke K.Mikuličiūtė-Vaitkūnienė rašė: „Prašome pagalbos. Rašytoja, žurnalistė Dalia Jazukevičiūtė, parašiusi ir išleidusi 6 romanus ir 4 poezijos knygas, paskelbusi daugybę straipsnių, gavusi apdovanojimus už poezijos knygas ir pelniusi aukščiausių Lietuvos bažnyčios hierarchų apdovanojimus bei padėkos raštus už nekonformistinį žurnalistinį darbą, jau metus kovoja su onkologine liga.

Deja, jai, tiek daug dirbusiai ir sukūrusiai, Lietuvos valstybė negali užtikrinti nei normalaus pragyvenimo, nei gydymosi galimybių. Ji priversta skursti, nes iš Sodros tegauna 250 eurų (į šią sumą įeina ir Rašytojų sąjungos skirtas priedas). Teišgali pirkti vaistus, kurie tik švelnina šalutinius reiškinius ir alina organizmą, nors Lietuvoje jau gauti brangūs vaistai, kurie išgydo jos ligą 99 %.

Deja, tų kompensuojamų vaistų D.Jazukevičiūtė priversta laukti jau visus metus. Jūsų finansinė parama padidintų galimybes Daliai kovojant ir įveikiant sunkią ligą.

Prašome aukoti į šią sąskaitą:
Dalė Jazukevičiūtė
LT897300010145830679
LT 7300
Swedbank, AB

Darant pavedimą iš užsienio:
Swift/BC kodas HABALT22, BANKO KODAS 73000“

Žmonės.lt primena, kad D.Jazukevičiūtė yra parašiusi ne vieną romaną, tarp jų – „Anarchistės išpažintis“ (2007), „Juodas kvadratas“ (2007), „Dviejų mėnulių baras“ (2008), „Stiklinis paukštis“ (2008), „Gyvate keičia odą“ (2010) bei „Jo vardas Sibiras“ (2013). Jos bibliografijoje – ir keturios poezijos knygos: „Atsisveikinimai“ (1989), „Traukinys Nr. 183“ (1991), „Imperijos moteris“ (2006) bei poezijos rinkinys „Šimtas eilėraščių apie nemeilę“ (2009).

Per kone 50 kūrybos metų ji sulaukė daugybės apdovanojimų: tapo respublikinio literatūrinio konkurso poezijos laureatė, gavo Zigmo Gėlės literatūrinę premiją už pirmąją poezijos knygą „Atsisveikinimai“, taip pat buvo apdovanota už valstybės krikščioniškosios tapatybės puoselėjimą ir lietuvių tautos dvasinio paveldo saugojimą žurnalistinėje veikloje.

D.Jazukevičiūtė buvo įvertinta už ilgametį ir nekonformistinį žurnalistinį darbą, jos knyga „Imperijos moteris“ gavo specialų Salomėjos Neries prizą.

TAIP PAT SKAITYKITE: 

Naujausią savo knygą Dalia Jazukevičiūtė praminė romansu

Naujame Dalios Jazukevičiūtės romane – skaudi jaunos merginos istorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius