-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš akiračio dingęs D.Praspaliauskas kviečia į labdaringus pusryčius: gamins ir bendraus su svečiais

Restoraną „Dublis“ prieš porą mėnesių palikęs žinomas šefas Deivydas Praspaliauskas trumpam dingo iš akiračio, tačiau žada grįžti su naujais projektais. O pasiilgusieji šio šefo ruošiamų patiekalų turi galimybę vėl jais pasimėgauti – kovo 19-ąją, sekmadienį, D.Praspaliauskas jungiasi prie labdaros iniciatyvos ir viename sostinės restoranų gamins pusryčius.
Deivydas Praspaliauskas
Deivydas Praspaliauskas / Organizatorių nuotr.

„Pusryčiai man labai svarbūs. Dažnai išeikvojame geriausias savaitgalio valandas nepusryčiaudami – ar ne todėl, kad manome, jog pusryčių valgiai paprasti ir nuobodūs? Esu pasiruošęs tai paneigti“, – tvirtina virtuvės meistras.

Kaip prisipažįsta, jo diena prasideda anksti, vėliausiai 9 val. ryto. Ilgą laiką su žmona Milda jie turėjo tradiciją rytą pradėti bendrais pusryčiais, tačiau jau kurį laiką ji valgo viena. Prieš tris savaites D.Praspaliauskas ėmė praktikuoti kinišką organizmo valymo metodą. „Rytą pradedu gerdamas daug šviežiai spaustų morkų ir obuolių sulčių, o pusryčiauju gerokai vėliau – 12 arba kartais net 14 val.“, – pasakojo šefas.

Vėlyvus pusryčius jis pasiūlys ir šį sekmadienį Vilniaus restorane „Grey“ susirinkusiems svečiams.

Organizatorių nuotr./Deivydas Praspaliauskas
Organizatorių nuotr./Deivydas Praspaliauskas

Labdaringas tikslas

Šiais metais D.Praspaliauskas nusprendė dalyvauti labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ organizuojamoje tradicinėje akcijoje „Kviečiu į svečius“. Sekmadienį jis šeimininkaus Vilniaus senamiestyje įsikūrusio restorano „Grey“ virtuvėje.

Žymus šefas kvies į tris pusryčių sesijas. Ankstyvieji šeimos pusryčiai prasidės 10 val., 12 val. lauks pusryčių klasika, o tiems, kuriems savaitgalį anksti iš lovos ropštis nesinori, 14 val. bus patiekti vėlyvieji savaitgalio pusryčiai.

Už vieną parduotą renginio bilietą „Maisto bankas“ vieną skurdžiai gyvenančią keturių asmenų šeimą galėtų maitinti tris savaites.

Pusryčių kaina vienam žmogui – 25 eurai. Surinkti pinigai bus skirti nepasiturinčiųjų maitinimui. Už vieną parduotą renginio bilietą „Maisto bankas“ vieną skurdžiai gyvenančią keturių asmenų šeimą galėtų maitinti tris savaites.

„Kiekvienas atėjęs už 25 eurus gaus pilną paketą – bilietą, vietą, gardų maistą, repertuarą, smagių žmonių aplinkui. Sukursime jaukią ir lengvą sekmadienio atmosferą. Užsienyje tokie renginiai – labai populiarūs ir jie verti savo kainos, niekas nesumokės daugiau, nei turėtų. Tad savo svečiams galiu pažadėti ne tik netikėtas pusryčių kombinacijas iš, regis, kasdienių produktų, bet ir progą prasmingai prisidėti prie labdaringos veiklos“, – tikina D.Praspaliauskas.

Bendraus su svečiais

Atvykusiųjų lauks vitaminų antplūdžio gėrimas, šviežiai kepta duona su grikių užtepėle, kiaušinienė su ryžiais, Parmos kumpiu ir ožkos sūriu, lašiša su žiediniais kopūstais ir keturių grūdų koše, bei lietiniai su obuoliais ir sūriu.

„Meniu yra toks, kokį nebūtų sunku pasigaminti namie. Kai man užduos klausimą, kaip paruošiamas vienas ar kitas patiekalas, nepradėsiu pasakoti, kad penkias valandas užtrukau kepdamas ir dvi – virdamas. Be to, norėjau, kad svečiai žinotų, ką ragauja, pusryčiams pernelyg sudėtingi patiekalai nėra gerai“, – įsitikinęs jis.

Organizatorių nuotr./Deivydas Praspaliauskas
Organizatorių nuotr./Deivydas Praspaliauskas

D.Praspaliauskas pats gamins valgį visų trijų sesijų metu. Šefas suksis atviroje virtuvėje, todėl nuolat bendraus su lankytojais. „Labai norėtume susikurti pusryčių tradiciją, kai prie stalo sukviestume ir draugus – tačiau iki šiol tam vis neradome laiko. Kai darbai šiek tiek aprims, būtinai tai padarysime“, – planais dalijasi dukart Geriausias Lietuvos virėjas.

Žinomas šefas su „Maisto banku“ bendradarbiauja ne pirmą kartą. Jis niekada nebuvo abejingas maisto švaistymo ir skurdo problemoms. „Daugeliui žmonių ne paslaptis, kad man tai visada buvo jautri tema. Pats nesu iš labai pasiturinčios šeimos, vaikystėje pertekliaus tikrai nejaučiau. Dėl visko reikėjo pasistengti tiek man, tiek mano tėvams. Todėl, kai tik turiu galimybę ir laiko, stengiuosi prisidėti prie tokių akcijų“, – kalbėjo D.Praspaliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius