Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

6 produktai, deginantys pilvo riebalus

Moters pilvas
123rf.com nuotr. / Moters pilvas
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kuomet kalbame apie kovojimą su riebalais ant pilvuko ir norą jų atsikratyti, kalorijos nėra tik paprastos kalorijos. Iš tiesų kai kurie maisto produktai priverčia organizmą kaupti riebalus.

Visgi, gera žinia ta, kad yra tokių maisto produktų, kurie atvirkščiai – padeda organizmui ištirpdyti riebalus, susikaupusius ant pilvuko. Juos būtina įtraukti į savo pusryčius, pietus ar vakarienę!

Chia sėklos

„Fotolia“ nuotr./Chia sėklos
„Fotolia“ nuotr./Chia sėklos

Šios mažos sėklytės yra vienas iš produktų, kurie puikiai degina riebalus ant pilvuko. Tai yra aukštos kokybės sėklos, kuriose yra daug naudingųjų omega-3 riebalų rūgščių. Jos padeda ne tik deginti nereikalingus riebalus, bet ir sumažina streso hormono kiekį, kuris skatina organizmą kaupti nereikalingas medžiagas.

Šias sėklas galima dėti bet kur: į jogurtą, salotas ar kokteilius. Galite net ir pusryčius, padažus bei vištienos sriubas pagardinti chia sėklomis! Tik nepadauginkite – 1 valgomasis šaukštas per dieną.

Mėlynės

„Shutterstock“ nuotr./Mėlynės
„Shutterstock“ nuotr./Mėlynės

Šios mažytės uogos dar vadinamos „mėlynuoju deimantu“ ir tikrai ne veltui! Mėlynės turi daug antioksidantų, jie sumažina uždegiminių procesų tikimybę ir skatina organizmą deginti riebalus.

Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad žmonės, valgantys daug šių uogų, greičiau atsikratė pilvo riebalų. Tas pats tyrimas atskleidė, kad mėlynės sumažina blogųjų riebalų (trigliceridų) lygį organizme ir padeda kovoti su diabetu. Taigi, įtraukite mėlynes į savo racioną. Galite jas valgyti vienas, dėti į pyragus ar kitus kepinius.

Receptas: Troškinta vištiena su mėlynėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 800.00 g
Svogūnai: 200.00 g (mažų galvučių)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės)
Mėlynės: 2.00 st.
Miltai: 100.00 g
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Salierai: 6.00 vnt. (stiebų)
Vanduo: 500.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėles pasūdykite, pabarstykite pipirais, miltais iš abiejų pusių, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad apskrustų.
  2. Svogūnus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir taip pat pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kad apskrustų.
  3. Žemame puode plačiu dugnu užvirinkite vandenį, į jį dėkite apkeptą mėsą, rozmarinus, čiobrelius, kepintus svogūnus ir troškinkite maždaug pusantros valandos ant vidutinės ugnies.
  4. Tuomet į puodą sudėkite mėlynes, garstyčias, pjaustytus salierų stiebus, įpilkite sojų padažo ir troškinkite dar maždaug valandą ant mažos ugnies. Skanu su kuskusu ir keptomis šparaginėmis pupelėmis.
Receptas: Sūrio pyragas su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 300.00 g (pyragui)
Sviestas: 150.00 g (lydyto - pyragui)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (Santa Maria - sūrio įdarui)
Cukrus: 100.00 g (sūrio įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 100.00 g (sūrio įdarui)
Sūris: 600.00 g (kreminis Philadelphia - sūrio įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (sūrio įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo - sūrio įdarui)
Šokoladas: 200.00 g (baltojo - sūrio įdarui)
Mėlynės: 250.00 g (šviežių arba šaldytų - sūrio įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (Santa Maria - sūrio įdarui)
Kaip gaminti
  1. Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu.
  2. Trintų sausainių masę sudėkite į kepimo indą (24 cm skersmens) ir kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių.
  3. Iškepusius sausainius, palikite juos atvėsti.
  4. Sumaišykite kreminį ir kaimišką sūrį, cukrų, kukurūzų krakmolą bei kardamoną.
  5. Įmaišykite vieną po kito kiaušinius ir grietinėlę. Išlydykite šokoladą ir supilkite ant viršaus.
  6. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant pyrago ir ant viršaus uždėkite mėlynių.
  7. Kepkite pyragą 175°C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
  8. Kepimo pabaigoje uždenkite indą folija, kad paviršius neapdegtų. Išjungę orkaitę, pyragą dar palikite pastovėti 10 minučių.
  9. Po to, išimkite jį iš kepimo indo ir papuoškite šviežiomis mėlynėmis bei vaniliniu cukrumi.

Receptą atsiuntė Evelina Kochienė

Receptas: Blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 40.00 g (lydyto)
Miltai: 6.00 valg. š.
Mėlynės: 1.00 st. (0,5 šaldytų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Romas: 10.00 ml (šlakelis)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Miltus išsukite su pienu ir palikite brinkti.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno tešlą.
  4. Pagal skonį įberkite cinamono, šliūkštelėkite šlakelį romo.
  5. Galiausiai supilkite lydytą sviestą ir viską labai gerai išmaišykite – tešla turi būti grietinės tirštumo.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynelius.
  7. Dar šiltus gausiai apiberkite mėlynėmis.
  8. Jei mėgstate sočiau, valgykite su grietine arba plakta grietinėle.

Jogurtas

Fotolia nuotr./Graikiškas jogurtas
Fotolia nuotr./Graikiškas jogurtas

Gali pasirodyti, kad jogurtas yra toks produktas, kurį geriausia valgyti vieną, tačiau yra priešingai – jį galima naudoti gaminant sriubas, salotas ir net mėsos marinatus. Jis suteikia patiekalui turtingą skonį ir kartu sumažina jūsų apimtis!

Įtraukę daugiau pieno produktų į savo valgiaraštį, greičiau sumažinsite riebalų kiekį. Jogurte ir kituose produktuose esanti arginino rūgštis degina riebalus ir didina raumenų masę.

Receptas: Naminis jogurtas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.7 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Jogurtas: 125.00 g (indelis natūralaus)
Avietės: 3.00 valg. š. (sunkos arba galima pakeisti pasterizuotomis sultimis)
Medus: 2.00 valg. š. (skystas)
Rabarbarai: 4.00 vnt. (lapkočių)
Kaip gaminti

1. Pieną supilkite į prikaistuvį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo viryklės ir palikite vėsti.

2. Kas keletą minučių tikrinkite pieno temperatūrą (tai labai svarbu, nes sukrėtus jogurtą į aukštesnės temperatūros nei 42 C pieną, žus natūralios bakterijos, o jeigu jis bus pernelyg vėsus, nevirs jogurtu) kyštelėdama į jį švarų pirštą. Kai jį galėsite piene išlaikyti maždaug 15 sekundžių, sukrėskite jogurtą ir gerai išmaišykite.

3. Masę sukrėskite į dubenį, uždenkite jį maistine plėvele ir palikite nakčiai šiltoje vietoje.

4. Rytą į jogurtą atsargiai įmaišykite aviečių sunkos ir skysto medaus (pagal skonį), įdėkite nuluptų, smulkintų rabarbarų.

Kulinaro patarimas. Jeigu jums nepatinka medaus jogurtui suteikiamas specifinis prieskonis, galite jį skaninti rudojo cukraus sirupu apšlakstytais rabarbarais. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant brandinimo laiko).  

Receptas: Jogurtinis padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jogurtas: 200.00 ml (liesas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską,  į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.  

Receptas: Graikiškas jogurtas
3 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 60
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jogurtas: 1.00 l (natūralus jogurtas be priedų, tinka tiek pirktinis, tiek naminis)
Kaip gaminti
  1. Į sietelį, įdėtą į indą, įklokite dvigubai sulenktą marlę. Supilkite jogurtą ir palikite jį persikošti 4–8 valandoms.
  2. Praėjus nurodytam laikui, jogurtas sutirštės ir bus paruoštas skanauti. Skanaus.

Kaip patiems pasigaminti natūralų jogurtą, skaitykite straipsnyje KAM PIRKTI, JEI GALITE PASIGAMINTI.

Receptas: Graikiško jogurto suflė
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jogurtas: 180.00 g (graikiško lieso)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių - 2 baltymai ir 2 tryniai)
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - nutarkuotos žievelės)
Cukrus: 25.00 g (25 - suflė ir žiupsnelis formelių apibarstymui)
Sviestas: 1.00 vnt. (mažas gabalėlis - formai patepti)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
  2. Mažu gabalėliu sviesto labai plonai ištepkite penkias mažas kepimo formeles. Apibarstykite trupučiu cukraus.
  3. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite graikišką jogurtą, kiaušinių trynius, miltus, druską, vanilę ir nutarkuotą citrinos žievelę.
  4. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki minkštų putų.
  5. Suberkite cukrų ir toliau plakite baltymus iki standžių, bet ne kietų putų. 
  6. Trečdalį plaktų baltymų sudėkite į graikiško jogurto plakinį ir lengvai išmaišykite.
  7. Sudėkite likusius baltymus ir vėl lengvai išmaišykite. Nepermaišykite.
  8. Paruoštą masę paskirstykite į penkis kepimo indelius.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol suflė iškils ir taps gražiai rusvos spalvos.
  10. Kol suflė kepa, nedarinėkite orkaitės durelių.
  11. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

Saldžiosios bulvės

„Shutterstock“ nuotr./Saldžiosios bulvės
„Shutterstock“ nuotr./Saldžiosios bulvės

Tokios bulvės turi daug vitamino C. Stresinės situacijos sukelia streso hormono kortizolio lygio padidėjimą, o tuomet riebaliukai pradeda kauptis ir ant talijos. Atlikti tyrimai parodė, kad vitaminas C padeda sumažinti kortizolio kiekį organizme, o saldžios bulvės turi itin daug šio naudingo vitamino. Taigi, sutrinkite jas, kepkite ar skrudinkite!

Greipfrutai

Duncan Hull, Flickr.com/Greipfrutai padeda efektyviai lieknėti
Duncan Hull, Flickr.com/Greipfrutai padeda efektyviai lieknėti

Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad nutukę žmonės gerdami sultis iš pusės greipfruto prieš valgį tris kartus per dieną, numetė daugiau svorio, ir jų kūno apimtys sumažėjo. Taip yra todėl, kad šie vaisiai turi daug vandens, jis suteikia sotumo jausmą, o kito maisto porcijos būna daug mažesnės. Taip pat greipfrutai mažina skysčių perteklių organizme ir skatina šlapimo išsiskyrimą.

Receptas: Greipfrutų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 33
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt.
Krevetės: 100.00 g (atvėsintos, gali būti ir šaldytos)
Avokadai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Greipfrutą perpjaukite per pusę. Išskobkite minkštimą taip, kad žievė liktų nepažeista – į ją bus dedamos salotos.

2. Nuo greipfruto minkštimo nulupkite visas odeles, kad liktų tik minkštimas. Susmulkinkite gabalėliais.

3. Gerai prinokusius avokadus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

4. Smulkintus greipfrutus ir avokadus sukrėskite į dubenėlį, pasūdykite, užberkite pipirų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, trintu česnaku, gerai išmaišykite ir palikite 5–10 minučių.

5. Krevetes patroškinkite garuose, nulupkite lukštus.

6. Į du greipfruto žievės „dubenėlius“ po lygiai padalykite paruoštą greipfrutų ir avokadų masę, ant viršaus uždėkite dar neatvėsusių krevečių.

7. Šias salotas galite tiekti su skrebučiais arba prancūziškuoju batonu su žalėsiais. Krevetes galite ne troškinti garuose, o paskrudinti keptuvėje.

Receptas: Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vynuogės: 20.00 vnt. (didelių raudonųjų)
Salotos: 100.00 g (kelios saujelės įvairių salotų lapelių)
Greipfrutai: 1.00 vnt. (didelis raudonasis)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Pienas: 2.00 st. (kepenėlėms mirkyti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Sultys: 50.00 ml (apelsinų)
Vynas: 50.00 ml (chereso)
Vištų kepenėlės: 400.00 g (viščiukų)
Kaip gaminti

1. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visas plėveles, tada per naktį mirkykite piene, nuvarvinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apkepkite svieste.

2. Kai kepenėlės baigs kepti, supilkite cheresą ir kaitinkite, kol dalis jo nugaruos. 

3. Greipfrutą nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, išskirstykite skiltelėmis ir sumeskite į gilų dubenį.

4. Ten pat dėkite plėšytus salotų lapelius, pilkite aliejų, apelsinų sultis, berkite nuplautas, per pusę perpjautas vynuoges (nepamirškite iškrapštyti sėklyčių).

5. Salotas gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Po lygiai išdėliokite į tris lėkštes. Ant viršaus berkite viščiukų kepenėlių, šalia įpilkite balzaminio padažo.

Pagaminsite per 45  min. (neskaičiuojant kepenėlių mirkymo laiko)

Receptas: Greipfrutų keksas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.6 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 2.00 st.
Sviestas: 100.00 g
Medus: 150.00 g (skystas)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Greipfrutai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Greipfrutus 15 minučių pamirkykite vandenyje su šaukšteliu sodos. Išgriebkite, nusausinkite, nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, nuo kiekvienos pašalinkite baltąją odelę.

2. Vieno vaisiaus minkštimą susmulkinkite peiliu, kito sutrinkite elektriniu plakikliu.  

3. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sukrėskite medų, trintus greipfrutus ir dar sykį masę atsargiai išsukite.

4. Toliau sukdama suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai įmaišykite likusius smulkintus greipfrutus.

5. Gautą masę sukrėskite į riebalais išteptą specialią apvalią kepimo formą (su kiauryme viduryje). Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

6. Atvėsusį keksą išimkite iš formos ir suraikykite. Tiekite su šviežių egzotiškų vaisių riekelėmis ar ledų rutuliukais.

Aitriosios paprikos

Shutterstock nuotr./Aitrioji paprika
Shutterstock nuotr./Aitrioji paprika

Šios aštrios daržovės turi daug kapsaicino, kuris užkuria medžiagų apykaitą, kartu padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų ir pilvuko riebalų. Taip pat ši medžiaga, esanti aštriose paprikose, pageria kraujo apytaką, sumažina spaudimą ir sureguliuoja cukraus kiekį kraujyje.

Receptas: Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis
25 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.3 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kakava: 50.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Cinamonas: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA)
Miltai: 450.00 g (kvietinių)
Kaip gaminti
  1. Visus produktus sumaišykite trintuvu, kad gautumėte vientisą masę.
  2. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite iš jų lazdeles.
  3. Supjaustykite į 25 gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  4. Kepkite 15 min. iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.
Receptas: Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 800.00 g (filė, be odos ir kaulų)
Aitrioji paprika: 2.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje - lašišai ir žiupsnelis - salotoms)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Avokadai: 2.00 vnt. (pjaustytų kubeliais - salotoms)
Agurkai: 1.00 vnt. (pjaustytas kubeliais - salotoms)
Svogūnai: 3.00 vnt. (supjaustyti žieminiai - salotoms)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis pjaustytų - salotoms)
Salotos: 1.00 sauja (pusė puokšties romaninių - salotoms)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sulčių - salotoms)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (salotoms)
Kaip gaminti
  1. Kubeliais supjaustytą avokadą apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
  2. Nulupkite agurką, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais, panašiais į avokado kubelius.
  3. Sumaišykite visus salotų komponentus ir padėkite į vėsią vietą, kad skonis būtų geresnis.
  4. Sumaišykite druską, aitriąsias paprikas ir cukrų. Lašišos filė supjaustykite į 10 gabalėlių ir įtrinkite prieskoniais.
  5. Pakaitinkite aliejų ir apie 3–4 minutes paskrudinkite lašišą iš abiejų pusių, kol atsiras traški plutelė, o giliau žuvis suminkštės.
  6. Patiekite su avokadų ir agurkų salotomis.
  7. Taip pat galite patiekti su bulguru arba kuskusu, o šalia paruoškite padažą su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE ir majonezu.
  8. Pabandykite pagardinti lašišą SANTA MARIA CHILI EXPLOSION prieskonių mišiniu!
Receptas: Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (rapsų)
Nugarinė: (pjaustytos gabaliukais) 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt. (pjaustyti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (smulkiai sukapotos)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (1 - 2 SANTA MARIA)
Laurų lapai: 3.00 vnt. (SANTA MARIA)
Aitrioji paprika: 3.00 valg. š. (miltelių - SANTA MARIA)
Dribsniai: 5.00 g (1 arbat. š - SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (2 - 3 - SANTA MARIA)
Alus: 330.00 ml (arba porterio)
Sultinys: 500.00 ml (jautienos arba vištienos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt. (pjaustyti be sėklų - garnyrui)
Kalendros: 20.00 g (pusės ryšulėlio stambiai smulkintų - garnyrui)
Grietinė: 200.00 g (garnyrui)
Pupelės: 400.00 g (raudonųjų - garnyrui)
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė - SANTA MARIA TEX MEX - garnyrui)
Kaip gaminti
  1. Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų.
  2. Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus.
  3. Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus.
  4. Uždengę dangčiu, ant silpnos ugnies patroškinkite bent dvi valandas.
  5. Tada pamaišykite – įsitikinkite, ar skystis neišgaravo ir ar mėsa neprisvilo prie dugno.
  6. Jei reikia, įpilkite truputį vandens. Iš pomidorų išimkite sėklas ir juos supjaustykite, taip pat susmulkinkite kalendras ir nuplaukite pupeles.
  7. Garnyro produktus sudėkite į atskirą dubenėlį.
  8. Patiekalas bus paruoštas mėsai suminkštėjus tiek, kad skaidulos lengvai plyš.
  9. Šaukštu suplėšykite mėsą. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
  10. Dėkite troškinį ir garnyrą ant stalo ir patiekite su tortilijomis arba ryžiais.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką