Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Į Ožkos metus – su burnoje tirpstančiais pudingais

Vanilinis pudingas
Shutterstock nuotr. / Vanilinis pudingas
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Nė viena moteris netrokšta palydėti nueinančiųjų metų, būdama visa nusiplūkusi ir pavargusi. Paskirstykite laiką taip, kad užtektų jo ir grožio procedūroms, ir užkandos paruošimui, ir vidurnakčio desertui!

Kuo gali jums padėti Ji24.lt portalas? Greitai pagaminamų pudingų receptais. Jogurto, imbierinis, varškės, šokoladinis, apelsinų ir citrinų, taip pat ryžių pudingas... Sąrašas įspūdingas. Pasirinkite pagal turimus produktus arba skonį. 
Receptas: Karamelinis ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.6 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sutirštintas pienas: 397.00 arbat. š. (1 skardinė - Rududu)
Pienas: 750.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Ryžiai: 130.00 g (apvaliagrūdžių)
Romas: 1.00 valg. š. (arba brendžio)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/4 - malto)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios - papuošimui)
Sirupas: (karamelinis - papuošimui) 50.00 ml
Kaip gaminti
Astos Černės nuotr./Karamelinis ryžių pudingas
Astos Černės nuotr./Karamelinis ryžių pudingas
  1. Į didelį prikaistuvį sudėkite karamelizuotą sutirštintą pieną, supilkite pieną, suberkite druską. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, nuolat maišydami šluotele, kol karamelizuotas sutirštintas pienas ištirps.
  2. Suberkite apvaliagrūdžius ryžius į vientisą pieno masę.
  3. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
  4. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
  5. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite šaukštą romo, maltą cinamoną, muskatą ir vanilės ekstraktą.
  6. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Uždenkite juos maistine plėvele (priglauskite ją prie pudingo paviršiaus, kad neapdžiūtų). Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų, kol visiškai atšals, arba per naktį.
  7. Prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Apipurškite grietinėle ir apšlakstykite karameliniu sirupu. Skanaus!

 

Receptas: Citrininis ryžių pudingas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5)
Citrinos: 2.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Ryžiai: 80.00 g (apvaliagrūdžių)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Obuoliai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 - vidutinio dydžio)
Rudasis cukrus: 50.00 g (obuoliams)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (obuoliams)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - obuoliams)
Medus: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Kaip gaminti
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
  1. Iš pradžių paruoškite obuolius. Nulupkite juos, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Obuolių kubelius sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir šaukštu medaus.
  3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, apie 3-5 minutes, kol suminkštės, tačiau kubeliai vis dar išlaikys savo formą.
  4. Paruoštus obuolius atidėkite į šalį, kol išvirs ryžiai.
  5. Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską, nutarkuotas citrinos žieveles ir apvaliagrūdžius ryžius.
  6. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
  7. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
  8. Ryžiams išvirus, nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  9. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Ant viršaus paskirstykite paruoštus obuolius.
  10. Patiekite pudingą dar šiltą arba, jei norite, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Taip pat indelius galite uždengti maistine plėvele ir pudingą laikyti šaldytuve iki kitos dienos. Tokiu atveju, prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Skanaus!
Receptas: Kokosinis ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Ryžiai: 120.00 g (apvaliųjų)
Kokosų pienas: 300.00 ml (nesaldinto)
Rudasis cukrus: 150.00 g
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Brendis: 2.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Citrinas gerai nušveiskite. Nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles.
  2. Į puodą supilkite kokosų ir karvių pieną, įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį.
  3. Statykite ant ugnies, kaitinkite, kol užvirs. Supilkite brendį, suberkite pusę tarkuotų citrinų žievelių, 80 g rudojo cukraus.
  4. Maišykite, kol cukrus ištirps. Statykite puodą ant silpnos ugnies, suberkite ryžius. Kartais pamaišydama virkite apie 20 minučių.
  5. Vanilės ankštį išgriebkite ir virkite dar apie 15 minučių (kol masė sutirštės).
  6. Kiek pravėsusį pudingą sukrėskite į lėkštes. Karštoje keptuvėje išlydykite likusį rudąjį cukrų. Suberkite likusias citrinų žieveles, maišykite, kol apsivels karamele.
  7. Po šaukštelį karamelinių žievelių įkrėskite į kiekvieną indą su pudingu.
Receptas: Šokoladinis pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (ir 2 tryniai)
Juodasis šokoladas: 120.00 g
Sviestas: 100.00 g (ir šiek tiek formelėms ištepti)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Miltai: 3.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Šokoladą ir sviestą palengva ištirpinkite vonelėje virš garų ant mažos ugnies ir palikite, kad truputį pravėstų. Per tą laiką kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada po vieną įplakite trynius.

2. Į kiaušinių plakinį po truputį įmaišykite išlydytą šokoladą, tada per sietelį palengva suberkite miltus.

3. Nedideles kepimo formeles (tai svarbu, kad pudingas tinkamai iškeptų) patepkite riebalais, supilkite pudingą ir bent dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą – jis turi sustingti.

4. Kepkite pudingą gerai įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min. Viršus turi kiek pakilti ir dailiai apskrusti, o vidus likti šiek tiek skystas.

5. Tada atsargiai, nuėmusi peiliu nuo indo sienelių, iškratykite pudingą į desertines lėkšteles taip, kad neišsilietų skystas šokoladas.

6. Tiekite su vaniliniais ledais, plakta grietinėle ir mėtos lapeliu.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptas: Vanilinis pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 150.00 g (miltelinio)
Krakmolas: 3.00 valg. š. (kukurūzų)
Pienas: 700.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vanilė: 2.00 arbat. š. (1-2)
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode sumaišykite cukrų ir krakmolą, įpilkite pieno. Nuolat maišydama šluotele, kaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, kol mišinys sutirštės ir ims virti, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Nukaiskite puodą nuo ugnies.

2. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, įmaišykite stiklinę pieno ir krakmolo mišinio. Supilkite atgal į puodą su pienu, užkaiskite, maišydama užvirinkite, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite kelias minutes.

3. Nukaiskite puodą, įmaišykite šaukštą sviesto ir vanilės ekstrakto. Supilkite pudingą į aukštas taures, atvėsinkite ir prieš patiekdama 3–4 val. palaikykite šaldytuve.

Receptas: Pudingas su vyšniomis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinė: 500.00 ml (riebios)
Cukrus: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų pusės citrinos žievelių)
Želatina: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Migdolų esencija 1.00 žiupsnelis
Vyšnios: 200.00 g (arba kitokių uogų)
Miltelinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Želatiną užmerkite ir palikite, iki išbrinks.

2. Kiaušinius gerai nuplaukite, baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

3. Želatiną ištirpinkite mažame puodelyje, tada supilkite trynių plakinį ir nuolat maišydama kaitinkite, iki cukrus ištirps ir masė pasidarys vientisa. Ataušinkite.

4. Grietinę krėskite į gilų dubenį, pagardinkite migdolų esencija, nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir šluotele po truputį įplakite trynių ir želatinos masę.

5. Baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į grietinės masę.

6. Pudingą su milteliniu cukrumi apibarstytomis vyšniomis sluoksniuokite į stiklinius indelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptas: Ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 700.00 ml
Grietinėlė: 300.00 ml
Rudasis cukrus: 80.00 g
Ryžiai: 130.00 g (apvalieji)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt. (šaukštelis tarkuotų žievelių)
Razinos: 30.00 g
Brendis: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, užpilkite brendžiu ir palikite, kad pamirktų.

2. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite cinamoną, muskatus, tarkuotas apelsinų žieveles, cukrų ir išmaišykite.

3. Suberkite ryžius, puodą statykite ant silpnos ugnies ir maišydama virkite apie 20 minučių. Išgriebkite vanilės ankštį ir virkite pudingą dar apie 20 minučių (kol susidarys kremo tirštumo masė).

4. Sukrėskite į serviravimo dubenėlius ir palikite atvėsti. Tiekdama viršų apibarstykite brendyje mirkytomis razinomis.

Konditerio pasiūlymas: jei saldų ryžių pudingą ketinate tiekti ne desertui, o, tarkim, vakarienei, jį tiktų pagardinti bet kokia rūgštesne uogiene. Galite įmaišyti rūgštesnių kubeliais pjaustytų nuluptų obuolių – irgi labai gardu, be to, gaivu. 

 

 

Receptas: Imbierinis pudingas su padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Datulės: 175.00 g
Imbieras: 85.00 arbat. š. (sirupe konservuoti)
Soda: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 300.00 ml (verdančio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltelinis cukrus: 175.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 175.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Sutirštintas pienas: 100.00 g ("Rududu" - padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamos - padažui)
Kaip gaminti

1. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą susmulkinkite. Imbierus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską sudėkite į indą, įberkite sodos, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, sutrinkite trintuvu.

2. Kitame inde, po vieną muškite kiaušinius, sviestą išsukite sumilteliniu cukrumi.

3. Į kiaušinių masę įmaišykite su kepimo milteliais ir druska išsijotus miltus, datulių ir imbierų masę, vanilės ekstraktą.

4. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptus karščiui atsparius keraminius indelius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Jei iš kepinio vidurio ištrauktas pagaliukas yra švarus – pudingas gatavas.

5. Į puodą supilkite sutirštintą pieną ir grietinėlę. Maišant kaitinkite, kol suskystės, ir apipilkite pudingą indeliuose.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Jogurto ir mėlynių pudingas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėlynės: 500.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji)
Želatina: 24.00 g
Sultys: 50.00 ml (pusės apelsino)
Cukrus: 120.00 g
Jogurtas: 600.00 g
Grietinėlė: 400.00 g (plakamoji)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (baltymai)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Kaip gaminti
  1. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir iškrapštykite sėklytes. Citriną nuplaukite, nusausinkite, žievelę nutarkuokite smulkia trintuve ir išspauskite sultis.  Citrinų sultis supilkite į puodelį, suberkite pusę kiekio cukraus, pakaitinkite, kol jis ištirps, atvėsinkite.
  2. Jogurtą krėskite į plakimo indą ir sumaišykite su vanilės sėklytėmis. Želatiną išbrinkinkite apelsinų sultyse, išlydykite puodelyje virš garų, kiek pravėsinkite ir įmaišykite į jogurtą. Pamažėle supilkite citrinų sirupą, išmaišykite.
  3. Grietinėlę išplakite iki putų ir įmaišykite į masę. Baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų sumaišykite su jogurto mase. Pudingą supilkite į dailią formą ir per naktį laikykite šaldytuve. Išimkite iš formos ir gausiai apibarstykite mėlynėmis.
Receptas: Apelsinų ir citrinų pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Apelsinai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 900.00 ml (apelsinų)
Rudasis cukrus: 8.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Krakmolas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Citrusus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles.
  2. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis. Įberkite 5 šaukštus rudojo cukraus, tarkuotas citrusų žieveles. Statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs.
  3. Krakmolą gerai sumaišykite su grietinėle. Plona srovele pilkite į karštas apelsinų sultis, maišydama kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies.
  4. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius suplakite konditerine šluotele. Kitame dubenyje su žiupsneliu druskos ir trimis šaukštais cukraus suplakite kiaušinių baltymus.
  5. Plaktus trynius supilkite į karštą apelsinų kremą. Palikite atvėsti. Atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
  6. Sukrėskite į indelius ir tiekite ant stalo.
Receptas: Varškės ir spanguolių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 400.00 g (liesa)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Manai: 4.00 valg. š. (ryžių)
Pienas: 1.00 st.
Miltelinis cukrus: 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kėlimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Spanguolės: 1.00 st. (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Spanguoles nuplaukite, suberkite į sietelį, palikite nuvarvėti ir nudžiūti.
  2. Ryžių manus užpilkite pienu, palikite išbrinkti. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius gerai išsukite su milteliniu cukrumi.
  3. Varškę sudėkite į gilų dubenį, ištrinkite šakute. Sudėkite saldintus kiaušinių trynius, maišykite, kol masė taps gelsva. Sukrėskite ryžių manus, gerai išsukite. Įmaišykite kėlimo miltelius, vanilinį cukrų.
  4. Kiaušinių baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į varškės ir manų masę.
  5. Sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą. Viršų apibarstykite spanguolėmis, apšlakstykite lydytu sviestu. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių. 
  6. Tiekdami apibarstykite milteliniu cukrumi.

 

Receptas: Šokoladinis pudingas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinėlė: 3.00 st. (liesos)
Juodasis šokoladas: 200.00 g
Krakmolas: 4.00 valg. š.
Kakava: 4.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Avietės: 2.00 st. (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Avietes nuplaukite, nuvarvinkite, palikite nudžiūti. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kakavą ir cukrų. Pieną supilkite į prikaistuvį.
  2. Statykite ant ugnies, luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, suberkite smulkintą juodąjį šokoladą. Maišydami kaitinkite, kol išsilydys.
  3. Nenustodami maišyti suberkite krakmolo, kakavos ir cukraus mišinį. Virkite, kol masė sutirštės (nepamirškite maišyti). Suberkite vanilinį cukrų, sudėkite smulkintą sviestą.
  4. Maišydami kaitinkite, kol pastarasis produktas išsilydys. Ant porcijos dydžio indelių dugno paberkite aviečių, ant uogų sukrėskite pravėsusį pudingą.
  5. Pridenkite indelius maistine plėvele, valandą palaikykite šaldytuve. Tiekdami puoškite likusiomis avietėmis.    
Receptas: Marokietiškas ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1200.00 ml
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Cukrus: 150.00 g
Ryžiai: 225.00 g ("Arborio")
Rožių vanduo: (galima įsigyti indiškų prieskonių arba sveikų produktų parduotuvėlėse) 1.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Pistacijos: 1.00 valg. š. (žiupsnis - smulkintų)
Kaip gaminti
  1.  Į nemažą prikaistuvį storu dugnu supilkite pieną, įmeskite cinamonų lazdeles, vanilės sėklytes iš ankšties ir pačią ankštį.
  2. Ant silpnos ugnies užvirinkite pieną ir suberkite cukrų, kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps.
  3. Supilkite ryžius ir gerai išmaišykite, ant labai silpnos ugnies virkite dar maždaug 20 min., kol ryžiai taps minkšti.
  4. Kas keletą minučių pamaišykite, kad nekibtų prie dugno.
  5. Nukelkite nuo ugnies, ištraukite cinamonų lazdeles ir vanilės ankštį, įpilkite rožių vandens, išdėliokite į indelius, pabarstykite muskatų riešutais, cinamonais, pistacijomis.

 

Receptas: Vanilinis pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 st. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 2.00 st. (riebaus)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynių)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Vanilė: 2.00 arbat. š. (ekstrakto)
Kaip gaminti
  1. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą, žiupsnelį druskos ir supilkite pieną.
  2. Viską gerai išmaišykite šluotele, tuomet įmaišykite kiaušinių trynius.
  3. Kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami šluotele, kad nesukristų į gumulėlius.
  4. Kai pudingas sutirštės, nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir vanilės ekstraktą.
  5. Iškart išpilstykite į mažas formeles arba į vieną didelį indą.
  6. Prie pudingo puikiai tinka plakta grietinėlė.

 

Receptas: Angliškas kalėdinis pudingas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 st.
Džiūvėsiai: 1.00 st. (duonos džiūvėsiai)
Sviestas: 175.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Razinos: 300.00 g (100g šviesių ir 200g tamsių)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys ir 1 valg. š. nutarkuotos žievelės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (2 valg. š. žievelės ir 4 valg. š. sulčių)
Vyšnios: 150.00 g (cukruotos vyšnios)
Migdolai: 50.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 1.00 valg. š. (malti)
Brendis: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Iš vakaro džiovintus vaisius ir riešutus nuplaukite ir supjaustykite. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis, sumalkite, jei reikia, prieskonius. Viską sumaišykite su vaisiais ir riešutais, užpilkite brendžiu ir palikite per naktį.
  2. Sumaišykite džiūvėsius ir miltus, sudėkite sviestą ir masę ištrinkite, kad susidarytų riebūs trupiniai.
  3. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, sumaišykite, sudėkite mirkytus vaisius ir riešutus. Viską išmaišykite ir supilkite į sviestu suteptą kekso formą ar kelias formas. Viršų gerai uždenkite folija ir apriškite.
  4. Toks pudingas gaminamas garuose gana ilgai, net 4–6 val., paskui atvėsinamas ir, suvyniotas į foliją, laikomas 3–4 savaites. Prieš patiekiant, vėl atšildomas garuose.
Receptas: Pyrago pudingas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Batonas: 10.00 riekės (arba pyrago)
Spanguolės: 2.00 st. (1 - tyrės ir 1/3 - džiovintų)
Romas: 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (miltelių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 1.00 st. (0,5 plakamosios)
Pienas: 1.00 st.
Kaip gaminti
  1. Spanguoles užpilkite romu ir palikite, kad išbrinktų.
  2. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir sutarkuokite stambia trintuve. 
  3. Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, imbiero miltelius, cinamoną.
  4. Karščiui atsparų indą aukštomis sienelėmis ištepkite riebalais, batono ar pyrago riekeles aptepkite sviestu, spanguolių džemu ir dėkite vieną ant kitos į tarpus vis užberdami tarkuotų obuolių, prieskonių mišinio ir nusausintų rome mirkytų spanguolių.
  5. Pyrago riekeles apšlakstykite likusiu romu.
  6. Kiaušinius elektriniu plakikliu iki vientisumo išplakite su cukrumi.
  7. Pildama plonyte srovele, įmaišykite grietinėlę ir pieną.
  8. Plakinį pamažu supilkite ant pyrago riekelių, kad susigertų.
  9. Kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
Receptas: Saldus pudingas šv. Kalėdoms
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 6.00 riekės (šviesios „Pirklių“ duonos)
Sviestas: 2.00 valg. š. (tirpinto)
Razinos: 1.00 st. (1 - 2)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (plaktų)
Pienas: 2.00 st.
Cukrus: 1.00 puodelis (3/4)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Sulaužykite duonos gabalėlius į kepimo skardą, apšlakstykite duoną tirpintu sviestu.
  2. Jei mėgstate, įberkite razinų.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, cukrų, cinamoną ir vanilę.
  4. Plakite, kol viskas gerai susimaišys.
  5. Duoną apipilkite gautu plakiniu ir lengvai šakute paspauskite duonos gabalėlius, kad mišinys susigertų.
  6. Kepkite apie 45 minutes, kai apskrus, išimkite.
Receptas: Vanilinis ir šokoladinis pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 120.00 g
Krakmolas: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kakava: 60.00 g
Pienas: 450.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli tryniai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstraktas)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite cukrų, krakmolą ir druską. Jei norėsite šokoladinio pudingo, įmaišykite kakavos miltelių.
  2. Pamažu po kelis šaukštus supilkite pieną į mišinį, gerai su maišykite. Suplakite trynius, supilkite į masę.
  3. Perpilkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydamos. Kai masės paviršiuje ims formuotis burbulai, sumažinkite karštį iki minimumo, dar pamaišykite maždaug minutę.
  4. Tada perkoškite ją per sietelį, įmaišykite gabaliukais supjaustytą sviestą, įlašinkite vanilės ekstrakto.
  5. Uždenkite indą su pudingu maistine plėvele, kad paviršiuje nesusidarytų pluta, ir mažiausiai 3 val. padėkite į šaldytuvą sustingti.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką