-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keistas maistas, arba netikėti deriniai

Burokėlių skonio šokoladiniu pyragu ar svogūnų uogiene gurmanų nebenustebinsi. Tačiau šįkart paieškojome patiekalų, kurie mažų mažiausiai stebina skonių deriniais. Ar jums tokie pasiūlymai sukeltų apetitą?
Picos skonio ledai
Picos skonio ledai / thrillist.com nuotr.

► Toks paprastas maistas kaip ledai, pasirodo, gali turėti itin daug keistų skonio atspalvių. Nors dažniausiai įsivaizduojame juos kaip saldų desertą, ledai gali būti ir žąsų kepenėlių, ir burokėlių, ir mėlynojo sūrio skonio. Gal dar neteko ragauti picos skonio ledų iš grietinėlės, pomidorų padažo, prieskonių ir česnakų? Tirpdami turėtų puikiai atstoti padažą!

► Prie picos galbūt norėsite kokteilio? Ar alaus? O gal alaus-pieno kokteilio, praturtinto dar ir kumpio skoniu? Viršus, mūsų manymu, turėtų būti papuoštas plakta grietinėle su keptos šoninės traškučiais.

incrediblethings.com nuotr. / Alaus-pieno kokteilis
incrediblethings.com nuotr. / Alaus-pieno kokteilis

► Jei vis dar nesugundėme, tuomet gal jums patiktų picos skonio kokteilis? Geriama pica. Kas gali būti geriau?! Ir tai tikras produktas, tiekiamas Italijoje esančioje tratorijoje Neapolis. Kokteilio sudėtyje yra pomidorų sultys, degtinė, grybai, bazilikas ir parmezano bei mocarelos puta ant viršaus.

incrediblethings.com nuotr. / Picos skonio kokteilis
incrediblethings.com nuotr. / Picos skonio kokteilis

► Bulvių traškučiai jau ir taip nuodėmingas maistas, tačiau, sujungus juos su dar viena nuodėme – šokoladu, tampa beveik neleistini. Itin sotu, kaloringa, o jei norite įsivaizduoti skonį, pabandykite vienu metu į burną įsidėti traškučių ir gabalėlį pieninio šokolado.

thrillist.com nuotr. / Šokoladiniai bulvių traškučiai
thrillist.com nuotr. / Šokoladiniai bulvių traškučiai

► Dar vienas sūraus ir saldaus skonių derinimo pavyzdys – skrudinta šoninė su klevų sirupu. Rodos neturėtų tikti, bet tinka puikiai.

goodtoknow.co.uk nuotr. / Šoninė su klevų sirupu
goodtoknow.co.uk nuotr. / Šoninė su klevų sirupu

► Alyvuogių aliejumi pagardintų ledų turbūt dar mažai kas yra ragavę. O ar norėtumėte? Patikėkite, tai puikus derinys, kaip ir šviežios braškės, pabarstytos pipirais ar apšlakstytos balzaminiu actu.

goodtoknow.co.uk nuotr. / Alyvuogių aliejumi pagardinti ledai
goodtoknow.co.uk nuotr. / Alyvuogių aliejumi pagardinti ledai

► Garsųjį gėrimą Coca-Cola taip pat galima panaudoti kūrybiškai. Puikus pavyzdys – kepti vištienos sparneliai su saldoku tirštu padažu, kurio sudėtyje, be sojų padažo, yra ir Coca-Colos.

goodtoknow.co.uk nuotr. / Kepti vištienos sparneliai su „Coca cola“
goodtoknow.co.uk nuotr. / Kepti vištienos sparneliai su Coca-Cola

 

► Iš pirmo žvilgsnio tai įprastos žiemos švenčių saldžiosios lazdelės, tačiau iš tiesų jos skirtos pikantiško skonio mėgėjams – cukraus saldumas jose derinamas su aštriais prieskoniais. Jei skonis pasirodytų nepriimtinas, sunaudokite jas kalėdinėms dekoracijoms.

thrillist.com nuotr. / Kalėdiniai saldainiai
thrillist.com nuotr. / Kalėdiniai saldainiai

► Sprendimas nemėgstantiems saldumynų – keksiukas iš... mėsos. Tai nieko daugiau, tik keksiuko formoje keptas mėsos maltinis, patiektas su bulvių košės kepure ir žalumynų papuošimais, tačiau mes manome, kad tai – puikus keksiukas vyrams.

thrillist.com nuotr. / Mėsos keksiukas
thrillist.com nuotr. / Mėsos keksiukas

► Na, o pabaigoje visai nerimtas pavyzdys. Mažieji mūsų augintiniai jau turi savo drabužėlių ir kirpėją, tad ar jus dar nustebintų katėms skirtas vynas arba alus – šunims? Iš tiesų alkoholio juose nėra, bet ko verta pati idėja!

incrediblethings.com nuotr. / Vynas katėms
incrediblethings.com nuotr. / Katėms skirtas vynas
laughingsquid.com nuotr. / Vynas šunims
laughingsquid.com nuotr. / Šunims skirtas alus

Tekstas – Linos Tuskėnaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius